זכויות יוצרים של אלוהים?

Blade Of Fire

New member
זכויות יוצרים של אלוהים?

ובכן מישהי מהפורום הפנתה אותי לכאן לדיון חצי הומוריסטי-חצי רציני. הרעיון הוא כזה- תפוז, כמו שכולנו יודעים, נורא נורא לחוצים לגבי זכויות יוצרים. לפי הגישה המסורתית אלוהים כתב את התנ"ך. אז אם מצטטים בתפוז את התנ"ך-האם גונבים זכויות יוצרים לאלוהים? ואם לא הוא כתב את התנ"ך- האם מותר לנו לצטט חלק מהספרים (הרי אחד מהם נכתב ע"י דוד, למשל, שמת) כי זכויות יוצרים "נגמרות" אחרי 70 שנה ממות הכותב, ומספרים אחרים לא כי זה כל מיני נביאים שלא בטוח שמתו? מה דעתכם?

hillelg

New member
"ממה נפשך"

(היינו, מאיזה צד שלא תרצה להסתכל הזה) מבחינת חוקיו של הקב"ה עצמו, לא בטוח שיש דבר כזה זכויות יוצרים. על כל פנים לו עצמו לא אכפת, ולהיפך. נראה שיש לו עניין להפיץ את ספריו, וממילא אין לך יכולת לשלם לו יותר מדי. מבחינת החוק הישראלי והבינלאומי, בכלל לא בטוח שאלוהים הוא ישות משפטית. וגם אם כן, חל מה שאמרתי קודם - הוא עצמו מתיר את השימוש.

Blade Of Fire

New member
אוקיי.. התשובה מבדרת אותי

כל הדיון הזה הזוי לחלוטין אבל נמשיך הלאה... אני מניח שאיזו עולה עבור כל ציטוט תשתלם לו... לא?

hillelg

New member
"אם פעלת מה תתן לו"

"או מה מידך יקח". אבל האמת, שיש משהו בדבריך. הרי יש איסור ללמד גויים תורה; ולכאורה יש קשר לכך, שאדם צריך ללמוד על מנת לעשות. כלומר, אכן צריך לשלם מס כלשהו על הלימוד - עצם קיומו. מעתה אמור: כל הלומד תורה ואינו מקיימה, כאילו גזלו להקדוש ברוך הוא.

Blade Of Fire

New member
ומעתה אומר-

צריך למחוק את השירשור הזה כי הוא מפר זכויות.. אלא אם כן בא לנו לשרוף איזה כבש..

mgb

New member
למעשה

בס"ד שלום לך! אם כי רוח ההומור חוגגת מעט אבל לכל יש תשובה בתורה!! נאמר בתהילים פרק א': אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים ובדרך חטאים לא עמד ובמושב ליצים לא ישב. כי אם בתורה ה' חפצו ובתורתו יהגה יומם ולילה. שואלים חז"ל: מדוע תחילה נקראת תורת ה' ואחר תורתו (תורת הלומד)? והתשובה היא שלפני שאדם לומד תורה היא שייכת לה' אך לאחר שהוא לומד היא כבר שייכת אלין כי את היידע והמטען הרוחני שהועשר בזכות יגיעתו בלימוד אין איש שיוכל לקחת ואז ה' מעניק לו במתנה את חלקו בתורה שלמד. בהצלחה!

למעלה