זכויות יוצרים - תחילתו של עידן חדש

זכויות יוצרים - תחילתו של עידן חדש

עם חקיקת החוק החדש, אנו מסיימים את תקופת חוק זכות יוצרים 1911 ונכנסים לתקופה חדשה. הכתבה ב ynet נשתדל להעלות את החוק החדש למאמרי הפורום.
 

שעות

New member
נראה לי שעדיין לא עידכנו באתר הכנסת

עדיין לא מצאתי חוץ מהטיוטות שמופיעות בועדת הכלכלה.
 

שעות

New member
לא נראה לי

תסתכל בסעיף 69 מה שבוטל מהפקודה "בפקודת זכות יוצרים , סעיפים 1 עד 3א ו-3ו עד 15 – בטלים." נראה לי שסעיפים 3ב 3ג נשארו
 

אורי רז

New member
בוטל עונש המינימום להפרה ללא הוכחת נזק

החוק קובע תקרה של 100,000 שקל, ומשאיר לשופט לקבוע את הסכום על סמך רשימה פתוחה של שיקולים. אם ראובן מעתיק אתר פרטי של שמעון, בו שמעון מפרסם את עצמו כמורה פרטי למתימטיקה. ברור שיהיה קשה לכמת כמה שיעורים פרטיים הפסיד שמעון לראובן (אם בכלל, לדוגמא במקרה בו האחד מהגליל והשני מהנגב), ולכן שמעון יצטרך להסתמך על שרירות ליבו של השופט. גרוע מזה, מכיוון שגובה העונש נתון לשרירות ליבו של השופט, המאזניים מוטים לטובת המעתיקים - לנפגע לא ברור אם בכלל שווה לו לתבוע, ולכן הסיכון למעתיק יורד.
 
לא נכון לקרוא לזה עונש

כי אלה פיצויים והם נפסקים לטובת הנפגע, מכאן שמבחינת הנפגע אפשר לקרוא להם גם פרס. בכל מקרה, אכן סכום המינימום בוטל. בפסיקה הקודמת, שאלו בתי המשפט את עצמם מה מצדיק פסיקה מתחת לסכום המקסימום של 20,000 ש"ח ולא מה מצדיק פסיקה מעל המינימום. אני חושב שסכום הפיצויים היום הרבה יותר מרתיע. כמובן שהראשונים שסמכים הם התאגידים הגדולים בתחום התוכנה והמדיה, שממילא כבר מפעילים מערכות של חוקרים פרטיים ועורכי דין לשם אכיפה. יש להניח שהם ירצו להשקיע תקציבים יותר גדולים באכיפה. מה יהיה כאשר ימצאו אצל מישהו במחשב העסק כמה תוכנות פרוצות שהרשיון לכל אחת עולה אצל המפיצים כמה מאות שקלים? מה הנזק של בית התוכנה עקב העתק מפר של תוכנה שנמכרת ב 500 ש"ח? יכול להיות שהמורה למתימטיקה ימשיך לוותר או לרוץ לבית המשפט לתביעות קטנות, על כל המשתמע מכך. ימים יגידו.
 

שעות

New member
../images/Emo26.gifהעמדה לרשות הציבור

ראיתי שנוספה זכות חדשה - בסעיף 11 (5) זכויות יוצרים מהי "העמדת היצירה לרשות הציבור כאמור בסעיף 15 – לגבי כל סוגי היצירות;" וסעיף 15 (העמדה לרשות הציבור) נכתב "העמדה של יצירה לרשות הציבור היא עשיית פעולה ביצירה כך שלאנשים מקרב הציבור תהיה גישה אליה ממקום ובמועד לפי בחירתם." זה לא קצת מוגזם ? אם אני שומע מוזיקה בזמן נסיעה ברכב ואנשים ברחוב שומעים זו העמדת היצירה לרשות הציבור ?
 
העמדה לרשות הציבור

א. אתה צודק, זו זכות חדשה בחוק הישראלי. כלומר, זה שינוי לעומת החוק הקודם והוא מרחיב את זכות היוצרים. ב. אתה לא צודק, מה שאתה מתאר זו לא העמדה לרשות הציבור, כי זה לא תואם את ההגדרה של "תהיה גישה אליה ממקום ובמועד לפי בחירתם" אלא זה במועד ובמקום לפי בחירתך בלבד.
 

שעות

New member
נראה לי שהבנתי.. מממ...אבל ...

אבל הסתבכתי במשהו שקודם הייתי דיי בטוח שזו העמדה לרשות הציבור (ובגלל זה לא שאלתי קודם) אני אתן את הדוגמא: אם נניח גולש מפעיל תוכנה לשיתוף קבצים מוריד שיר ולצורך ההורדה יתכן וישתף חלק מאותו קובץ ( נניח שלאחר ההורדה הוא לא ישתף אותו) ... המקום והמועד לפי בחירת הציבור או לפי בחירת הגולש ? המקום=המחשב של הגולש, המועד=זמן השיתוף, בחירתם=? (נראה לי שכן
.. או שלא ... לא יודע ) לגבי הדוגמא הראשונה הבנתי אותך , כי זה ברור, רק אני בוחר את המקום והמועד אבל בדוגמא השניה: הגולש שמוריד את השיר בוחר את הזמן והמועד שבו יתכן וישתף חלק ממנו (שהוא הזמן שבו הוא מוריד את הקובץ).. אבל הגולשים שמורידים ממנו לא בהכרח יש להם בחירה (או שכן? ...)...התבלבלתי ... האם זו העמדה לרשות הציבור ?
 
זה בדיוק מסוג הדברים

שאפשר להעלות כטענות הגנה. אם יתבעו אותך על העמדה לרשות הציבור, תוכל לטעון טענות כאלה. התובע יצטרך להוכיח את אלמנט המועד והמקום ואת העמדת היצירה (או כנראה, גם חלק ניכר ממנה) ואתה תצטרך להתמודד עם זה.
 
למעלה