זכויות יוצרים

מולאן

New member
זכויות יוצרים

ברצוני לבנות אתר חדש. אילו תמונות או\ו אנימציות אני יכול להוסיף לאתר. 1) יש לי במחשב אוסף של אנימציות שאספתי במהלך השנים באינטרנט. איך ניתן לדעת אם על אנימציות אלו יש זכויות יוצרים? 2) ברצוני לערוך תמונות מוכרות של כוכבי קולנוע\פוסטרים וכרזות מוכרות ולהכניס לתוכם אנשים רגילים (לתוך התמונה כך שיראה כי הם הכוכבים). האם זו הפרה של זכויות יוצרים? ואם כן איך בכל זאת ניתן לקבל אישור לערוך פוסטרים שכאלה? תודה

האם זו הפרה?

1. כן (זו הפרה). ניתן לדעת לפי תקנון האתר ממנו הורדת ואם אין לך אני ממליץ להתייחס לכל תמונה כאילו היא מוגנת אלא אם אתה יודע מפורשות אחרת. בפועל ככה בתי המשפט מתייחסים לזה. 2. כן (זו הפםרה). לא ניתן אם לא קיבלת רשות. את הרשות יש לחקבל ממי שמצויין באתר ממנו הורדת כי הוא בעל הזכויות. עם זאת שים לב שלעיתים, כשהשימוש שלך אינו מסחרי ונכנס לאחת מההגנות הקבועות בחוק - יתכן שאולי תתבע אך תקום לך הגנה. מאמרים שלי על זכויות יוצרים.

כעיקרון

אני מסכים לתשובות של יורם. אם היית מסבירה גם מה הסיבות לביצוע אותם פוטו-מונטז'ים המוזכרים בשאלה 2, אולי היינו יכולים להתקרב קצת יותר לתשובה האם הפעולה אסורה או שהיא מוגנת במסגרת אחת ההגנות שבחוק.

למעלה