זכויות יוצרים

guysalo2

New member
זכויות יוצרים

אני רוצה להקים אתר באינטרנט שבו יהיו פתרונות למבחנים וספרים במתמטיקה. השאלות לא יופיעו באתר זה , רק הפתרונות. האם יש כאן גניבה של זכויות יוצרים. אשמח גם רק להפנייה למאמרים בנושא. בתודה, דן

sh a ch a r

New member
מי כתב את הפתרונות?

על פניו, אם אתה שם רק את הפתרונות, ואתה (או מישהו שנתן לך רשות) כתב אותם, זכויות היוצרים הן שלך ואין בעיה. כמובן שיש שאלה עד כמה אתר שמכיל תשובות אבל לא שאלות הוא שימושי, אבל זה עניינך. שחר אני לא עורך דין

זכויות יוצרים בפתרונות

1. אין דבר כזה גניבת זכויות יוצרים. זכות היא אינטרס מוגן בחוק. אי אפשר לגנוב זכות, אלא רק דבר הניתן להיגנב, שניתן ליטול ולשאת אותו. 2. תשובות לשאלות מתמטיות או במדעים בכלל: יש להבחין בין עבודה שכוללת את הפתרון לבין הפתרון עצמו. הפתרון הוא בבחינת הדברים שלא ניתנים להגנה בזכויות יוצרים (רעיונות, נוסחאות וכד'). לכן שחר צודק. אם אתה פותר ומפרסם את הפתרון, לא הפרת זכות יוצרים (כי לא העתקת) אם אתה מעתיק תשובה שמישהו אחר חיבר, ישנה סכנה מסויימת שהתשובה שלו מהווה יצירה ושהפרת את הזכויות בה. (זה הטעם, אני מבין, שאינך מבקש לפרסם את השאלות).

guysalo2

New member
תודה רבה. הבהרה אחרונה אם אפשר

מה לגבי זכויות יוצרים נגזרות. אין זה המקרה כאן ?

זה בדיוק מה שאני חשבתי

כוונתך ל"יצירה נגזרת" ונדמה לי שהדבר תלוי בפתרון. "2" אינה יצירה נגזרת של 4-2 או לפחות אינה מוגנת, אבל אם מדובר בתרגיל מתמטי מורכב בו הפתרון יכול להוות יצירה בפני עצמו, אני הייתי חושב שיתכן (אין לי כל אסמכתא ואולי אני טועה) שהפתרון יחשב כיצירה נגזרת של התרגיל. מצד שני, תזכור שמותר לכל אחד ליצור יצירה חדשה אבל אסור להעתיק. כלומר, אם לקחת ספר ופתרת בעצמך - הזכויות של המחבר אינן מופרות. למאמרים שלי על זכויות יוצרים.

למעלה