זכויות יוצרים

זכויות יוצרים

סיפור ארוך... אני בעלת עסק עצמאי אשר עשתה עבודות דפוס לפני שנה ( לוגו ,פלאיירים ועוד) על רוב עבודות הדפוס הגרפיקאית של בית הדפוס שמה תמונה שמסתבר שלקחה ממאגר של צילומים באינטרנט. יש לי אתר בו כעיקרון הרצף של הפרסום ,למען העקביות ביקשתי לשים את אותם תמונות באתר קיבלתי אותם ללא כל בעיה ... לפני כחודש אני מקבלת תביעה על הפרת זכויות יוצרים עבור אחת מהתמונות שנמאות בפלאייר שלי. כמובן לא הבנתי מהם רוצים הרי קיבלתי אותם מהבית דפוס לפרסום שלי . לאחר שיחה עם בעל המקום מתברר שלא שולמו כלל זכויות יוצרים עבור התמונות בטענה כי בשביל עבודה קטנה ונקודתית הוא לא משלם כלל על רכישת זכויות יוצרים . כלומר בעל המקום לא יידע אותי על הנושא בכלל ואני שיערתי כבעל עסק מקצועי אין עליי אפילו לשאול הרי זה ברור מאיליו שום דבר ברור מאליו... אני נמצאת ב פשרות מול החברה התובעת בה אני לא רוצה לערב אותו מאחר שיכולים לתבוע על הפרת זכויות יוצרים גם על הפלאייר למה לא יידעים את הלקוח על הנושא הזה כלל ??? א- זו פגיעה בצרכן -אני מפסידה הרבה כסף(עו"ד, סכום פשרה ,החלפת מוצרי פירסום, זמן ועצבים) ב- רמאות וגניבה לשמה אני הולכת לתבוע אותי בתביעות קטנות אני מחפשת מישהו מאגודה כל שהיא שיכולה לעזור לכתוב כתב תביעה אשמח לשמוע

סיוע משפטי

תוכלי למצוא כאן רשימות, כנראה לא ממצאות. בכל מקרה, הודעות כאלה, להבא, רק בשרשור
. עוד שתי הערות: א. אולי כדאי לך במסגרת "הפשרות" שלך, לרכוש רשיון ואז לא תצטרכי להחליף את מוצרי הפרסום. ב. הסיפור ממחיש את מה שהסברתי לרבים, שלא כל אחד קם בבוקר ויודע לעשות הסכם שנוגע לזכויות יוצרים. אפשר להניח שהכל יהיה בסדר ולסמוך על סמוך, רק שאח"כ לפעמים משלמים על השאננות הזאת.במקרה שלך, אם בעל העסק בר פרעון, ותתנהלי בצורה מקצועית ולא תמשיכי ב"סמוך" את צריכה להגיע למצב שבעל בית הדפוס משפה אותך על הנזקים.

אם ככה -

האם זו עצה נבונה להסכים עם הקבלן שעיצב לי את המוצרים שהוא אחראי לכל נושא זכויות היוצרים, ובמידה ובעל זכויות היוצרים דורש דרישות כספיות או אחרות, הקבלן לבדו אחראי להפיס את דעתו? והאם אני יכול להסכים איתו מראש שבמידה ונדרש שינוי במוצר שעיצב, הוא יהיה אחראי על החלפת כל החומר שנוצר בעקבות אותו עיצוב? (כלומר - הוא עיצב לוגו ב1000 שקל, ואז הטבעתי את הלוגו הזה על חומר יקר, ועכשיו הכל צריך להיות מושמד בגלל ענייני זכויות יוצרים - אני כמובן לא אסתפק בעיצוב חלופי). יש עצה נגד הדברים האלה?

למעלה