זכויות יוצרים

bocy

New member
זכויות יוצרים

יש בבעלותי אתר על נושא מסויים. עיקר האתר הוא פורום בנושא האתר. לפורום יש מספר מנהלים. אחד המנהלים תכנת משהו לאתר בהתנדבות, ולאחר זמן מה עזב את האתר בשל ויכוח ביני ובינו. האם לאותו מנהל יש זכות להוריד מהאתר את הקבצים שתכנת? הורדת הקובץ תפגע בצורה משמעותית באתר.

אם הוא תכנת אז למה לא ?? הקוצים שלו

זה כמו שאני ישים קומקום בבית שלך הקמקום שלי . אם לא שילמתה עבור זה .

אולי גישת הציור ?

זה כמו שאני יצייר בבית שלך בהתנדבות, ואם יהיה סיכסוך ביננו, אכנס לבית שלך, גם בלי שתסכים, ואצבע את הקיר לצבע המקורי, בנימוק שזכויות היוצרים על הציור שלי

לבית אסור לו לכנס ללא רשות . השגת גבול

לאתר מותר אם זה פתוח . ולא מןצפן . אחרת זה גם פריצה . והוא חייב ליפנות לבית מישפט לקבל רשות להיכנס לאתר ולימחוק

John the Savage

New member
אם תשים קומקום בבית שלי

אני יכול לטעון שהבאת לי את הקומקום במתנה, ולכן הוא שלי, גם אם לא שילמתי עליו. במידה והיתה מתגלעת בינינו מחלוקת לגבי הבעלות על הקומקום, צריך היה לבדוק מהו ההסכם בינינו, שיכול להיות גם בע"פ: האם אמרת לי שאתה נותן לי את הקומקום במתנה? האם אמרת שאתה משאיל לי את הקומקום ומצפה לו בחזרה, או משאיר אותו אצלי רק לצורך איכסון? הסכם יכול להיות גם מכללא (כלומר, במשתמע). גם אם לא אמרת במפורש: "הבאתי לך את הקומקום במתנה", יכול להיות שההתנהגות שלך היתה כזו שניתן להבין ממנה בצורה ברורה שהבאת את הקומקום בתור מתנה. במקרה של זכויות יוצרים יש הבדל אחד משמעותי והוא שבניגוד לדוגמה של הקומקום, זכויות יוצרים אפשר להעביר רק בכתב. כך שבהנחה שלא התקיימו ביניהם יחסי עובד-מעביד, זכויות היוצרים נותרו בידיו. אבל גם במקרה כזה, גם אם זכויות היוצרים הם שלו, יתכן וניתן יהיה לטעון שהוא העניק רישיון שימוש לא מוגבל בזמן לקבצים עבור האתר. בכדי לבדוק אם קיים רישיון שימוש כזה, צריך לבדוק מה אמרו ואיך התנהגו שני הצדדים בעבר.

התשובה נכונה

כעיקרון, מי שצריך להוכיח זכות יוצרים הוא התובע, אך מי שצריך להוכיח רשיון ותנאיו, הוא הנתבע. לנתבע יהיה קשה להוכיח שזכות היוצרים עברה אליו, כי לפי מה שעולה משאלתו, לא נעשה מסמך בכתב על העברת זכות היוצרים. לגבי רשיון, ככל הנראה יוכל להוכיח שניתן לו רשיון אך לא את היקפו ואת תנאיו. בנסיבות אלה, נראה שבית המשפט יוכל לראות את הרשיון כרשיון מימינלי, לא כרשיון לצמיתות ולא כרשיון בלתי ניתן לביטול ובדרישת התובע להסרת הקבצים יוכל לראות ביטול רשיון שצריך להיכנס תוך זמן סביר. מה שנשאר עדיין לקבוע הוא מהו הזמן הסביר לביטול רשיון מסוג זה 0אולי כמה זמן יידרש כדי למצוא מתכנת אחר שיתכנת קבצים דומים. כל זה כמובן על יסוד מצגת העובדות שלא ממש ברורה לנו.

bocy

New member
העברת הזכויות

ואם בחוקי האתר נכתב שבהעלאת תוכן לאתר אתה מעביר את זכויותיך בו לבעל האתר (כלומר אליי)?

סעיף כזה הוא לכאורה

תנאי מקפח בחוזה אחיד ולכן, בית משפט רשאי לבטלו. 0זאת כמובן דעתי ולא פסיקת בית משפט, בית משפט שישמע את הראיות יכול לקבוע אחרת).

אם זכות יוצרים היתה כזכות בעלות בקומקום

אולי הענף המשפטי הזה שנקרא קניין רוחני היה מיותר או שלא היה קיים בכלל.

למעלה