זכויות יוצרים

MAYSHOS

New member
זכויות יוצרים

שלום אני עובדת מזה זמן רב בגלריית אומנות. הצעתי לבעלי החנות כי אעשה להם קטלוג דיטגלי, לשם כך קודם עליי לצלם את חפצי האומנות.
האם אני גונבת זכויות יוצרים?
ואם כן מה עליי לעשות , האם כדי להחתים את האומנים על ויתור?

המלצה

מה שאת מתארת היא פעולה שכנראה תהיה אפשרית אם כי בזהירות, והחתמת האמנים היא אחת מהדרכים. אחרת - עלולות לצוץ מספר בעיות.
עצתי, כדי שגם את וגם הם לא יסתבכו בהפרת זכויות יוצרים או זכות מוסרית או סתם זכות אחרת, גשו לעו"ד שמתמצא בתחום, שלמו על פגישת ייעוץ וקבלו ייעוץ ספציפי שלא ניתן לתת אותו באינטרנט בשל העובדתיות והמורכבות של הדין.

מעבר להמלצה של יורם

אליה אני מצטרף, הייתי אומר שיש חשיבות גדולה לשאלת השימוש בצילומים של היצירות. גם אם הצילום עצמו אינו אסור בחוק, צילום "מאחורי גבו של בעל הזכויות" יכול כנראה להצמיח עילות משפטיות שונות.

taltam

New member
אם את רק מצלמת את לא גונבת כלום

כל זמן שלא תמכרי את התמונות אין לך מה לחשוש. אם בעלי הגלריה קיבלו את היצירות מהאמנים, התפקיד שלהם לבקש רשות בכתב מהאמנים כדי להפיץ קטלוג צילומים של היצירות. בשום אופן אל תמכרי למישהו אחר ואם תרצי לעשות זאת, אז זה יהיה הזמן לבקש מראש רשות ספציפית למקרה מהאמן עצמו. אני לא עורך דין אבל זה מה שאני יודע.

תגובה לא הכי מדוייקת

קודם כל לא בגניבה אנו עוסקים אלא בזכויות יוצרים. החוק בנוי על איזונים. יש פעולות שיוחדו לבעל הזכויות, והוא אשר יכול גם לאשר עשייתם על ידי אחרים. פעולה של צילום (לא צילום אגבי) הוא סוג של יצירה נגזרת, שאסורה ללא קבלת רשות, אלא אם כן, היא נעשית תחת אחת ההגנות שבחוק. צריך לבדוק לשם מה מצלמים והאם השימוש הוא הוגן.

למעלה