זכויות יוצרים

tooltool

New member
זכויות יוצרים

שלום לכם אני עוסקת בעיצוב אתרים לאינטרנט כקבלנית משנה עבור בית תוכנה מסוים שאלתי היא למי שייכים הזכויות על העיצוב האם לי או שמא לבית התוכנה אציין שאת כל העבודה אני עושה האם בית התוכנה יכול להציג באתרו את העבודות ואין באפשרותי למנוע ממנו או להיפך - האם אני יכולה להציג את העבודות באתרי דבר נוסף מה מבחינת הזוכיות על הקרדיט כיוצר האתר באתרים שעשיתי האם אני יוצרת האתר והזכות שלי או שמא של בית התוכנה אשמח מאוד לתשובה שכן זו בעייה ארוכת טווח בית התוכנה מונע ממני כל שימוש בעיצובים שלי לקידומי האישי בתודה מראש טול

זכות חומרית וזכות מוסרית

1. ככלל, זכות יוצרים ביצירה לרבות יצירה שנעשתה על-פי הזמנה, שייכת ליוצר, אם אין הסכם הקובע אחרת. לכלל זה שני חריגים: אחד מתייחס לצילומים שנעשו על-פי הזמנה, ואחד ליצירות שנעשו בידי עובד תוך כדי עבודתו אצל מעביד (ראי סעיף 5 (1) לחוק זכות יוצרים). 2. זכות מוסרית, קרי: זכותו של היוצר, ששמו ייקרא על יצירתו ושלא ייעשו סילופים ועיוותים, אינה תלויה בזכותו החומרית. הזכות המוסרית נשארת של היוצר, גם אם הזכות החומרית, כולה או חלקה, הועברה לאחר (ראי סעיף 4א לפקודת זכות יוצרים). הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

מעבר להודעה של עופר

אם את קבלנית משנה, הא' - ב' של הקשר העיסקי שלך הוא שכפי שאת בוודאי עורכת הסכם עם הקבלן הראשי וההסכם הזה קובע מה המשימה שלך, מה לוח הזמנים, מה מגיע לך, מתי ישולם ואיך, צריך לסכם גם למי זכות היוצרים בעבודה שאת יוצרת.

למעלה