זכויות יוצרים (?) .

rotema8

New member
זכויות יוצרים (?) .

האם חשבתם פעם לוותר על זכויות היוצרים שלכם בבלוג ? אני אישית מנהל בלוג טכני בישראבלוג וויתרתי ממזמן על זכויות היוצרים בבלוג שלי (כולל הזכות לקרדיט) . ואני מאפשר לכל אחד להוריד את כל הבלוג שלי למחשב שלו ולעשות במידע הזה כרצונו . אין כאן שיקולים אידיאולוגים אלא שיקולים פרקטיים . אני לא חושב שויתור על זכויות יוצרים פגע בבלוג שלי אלא להיפך : ויתור על זכויות היוצרים נתן לבלוג שלי תנופה גדולה (גם במספר הכניסות לבלוג וגם במספר המנויים) . אני חושב שהויתור על זכויות היוצרים הקנה אמינות מסוימת לבלוג שלי וכמו כן את התחושה שהבלוג באמת ובתמים מנסה לעזור לגולשים ולא להפיק רווחים (גלוים או סמויים) מהם . ועדיין ברוב הפעמים שהעתיקו ממני גם נתנו קרדיט . בכלל כמאמר אגב אני אעיר שיש הגזמה גדולה מאוד לשני הכיוונים בכל מה שנוגע לזכויות יוצרים אבל זה כבר לא קשור הנה . בברכה רתם

noyy

New member
../images/Emo28.gifאני לא יודעת...

אבל באופן אישי, כשאני רואה תכנים שלי במקומות אחרים וללא כל קרדיט, זה נורא מרגיז ומרתיח אותי :/ קרה לי כבר בעבר, ובעיניי זו ממש חוצפה. אני כן אדרוש את זכויות היוצרים על הדברים שאני כתבתי/יצרתי, ונורא אכעס אם לא ימלאו ויכבדו אחרי זה. בסה"כ, אלו תכנים שלי ואין לאף אחד את הזכות לקחת בעלות עליהם. הבלוג שלי לא מיועד ולא מוגדר כבלוג לעזרה ולא כתוב בשום מקום שמותר להעתיק ממנו את הכתוב, מצטערת..

לא בטוח..

דבר ראשון, לדעתי זה מאוד תלוי מהו סוג הבלוג - טכני, אישי וכדומה. בבלוג אישי אין על מה לדבר - אין בכלל טעם להעתיק פוסטים. לעומת זאת, בבלוג טכני לפעמים יש פוסטים שקיימת כזו אפשרות, כמו אצלך. בגדול אני לא כל כך רואה מה הטעם או היתרון בלהעתיק פוסט מן בלוג של מישהו אחר לבלוג שלך, אך אם היה מדובר כאן על בלוג לאתר, היה אפשר איכשהו לדבר על זה, כי אישית, כן הייתי שמח אם כמה פוסטים שלי היו מתפרסמים באתרים מסויימים, שכן הבלוג שלי הוא בלוג חדשות-דעות, לא טכני ולא אישי. חוץ מאמינות, שאותה לדעתי יכלת להשיג גם בלי זה, מה עוד אתה מרוויח משחרור מזכויות היוצרים שלך?

למעלה