זכויות יוצרים.

TheWhiteTigris

New member
זכויות יוצרים.

שמתם לב בוודאי לרשומה האחרונה של אורי צציק, אר מדברת על "זכויות יוצרים". האתר ההוא מפרסם את "כללי מותר/אסור" בקשר לבלוג שלכם. האם שמתם אצלכם (או מתכוונים לשים) או שאתם מתנגדים לזה?

אני בדיוק כותב על זה בבלוג

הדו ערכיות של כיבוד זכויות היוצרים זה צריך להיות הדדי, עלינו גם לכבד זכויות של אחרים

ayala26

New member
נכון מאוד, קראתי

ראיתי גם לא פעם (פעם אחרונה http://www.tapuz.co.il/Blog/userBlog.asp?FolderName=momy&EntryId=720266)- העתקה מלאה של שיר ללא ציון מי כתב את השיר.. מהתגובות לרשימה אני חושדת שהמגיבים חושבים שבעלת הבלוג כתבה את השיר והיא מצידה ענתה "תודה" לכל מגיב בלי להעמיד אותם על טעותם..

דם דם

New member
לא הבנתי ממש

מה הוא מתכוון שם...אם הבנתי נכון אז הדבר הזה שהוא מדבר עליו שם, זה מאפשר לאחרים להשתמש בדברים או לצטט מהבלוג שלנו בלי לידע אותנו אבל הם צריכים להודיע שזה נלקח מאיתנו..משהו כזה? בכול אופן אני לא מתכוון לשים דבר כזה אצלי, אני דיי פאנטי לפרטיות שלי ולקניין רוחני שלי. מי שרוצה להשתמש במשהו ממני יכול לבקש אישור,בדרך כלל אני לא אסרב

פגעסוס

Well-known member
אני שמתי את זה בבלוג

וחקרתי את זה קצת יותר לעומק. אני חושב שבעתיד נאפשר את זה בצורה מובנית בכל הבלוגים. ע"י כך יהיה אפשר להוסיף את זה לתג המטה ואז אנשים שיחפשו חומרים בעלי רשיון מסוג מסוים יוכלו למצוא אותו גם בבלוגים.

reedgreenwhait

New member
לא שמתי.

זה מסובך ומשפטי, ואיני בטוחה מה אני רוצה להרשות ומה לא ואם ניק נחשב לשם...ולגבי דברים נוספים... ובכל מקרה, מי בכלל ירצה לעשות שימוש ביצירותיי
?

Seidman

New member
שמתי באחד הבלוגים

אני חושב שבסה"כ מעבר להגנת זכויות היוצרים שיש כבר בבלוגים כאן, טוב שיהיה יותר ברור מבחינה משפטית העניין של זכויות יוצרים והעניין של מה מותר ומה אסור בכל הנוגע לחומרים כתובים. אם ישתמשו בדברים שכתבתי, עדיף שלפחות תהיה למישהו ההזדמנות לדעת מה אני מוכן שיעשו איתו.

ayala26

New member
תודה רבה!

לדעתי חשוב כי קראתי בבלוג כלשהו בקטגורית אמהות צעירות שהשתמשו ברשימה מבלוג שלה על קשיים בהנקה באופן מסחרי - כדי לפרסם מוצרי תרכובת מזון לתינקות. בלי לבקש את רשותה וזו חוצפה מה גם שנוגד את מצפונה. אני לא חושבת שמישהו ימצא משהו מעניין באופן מסחרי בבלוג שלי אבל על כל מקרה הוספתי את זכויות היוצרים בקוד החופשי.

למעלה