זכויות ליתומי צה"ל בגירים

erezeden

New member
זכויות ליתומי צה"ל בגירים

אבי נפטר לא מזמן והוכרז כחלל צה"ל עקב כך שהיה נכה צה"ל בדרגת נכות גבוה. רציתי לדעת על זכויות שמגיעות לי כיתום צה"ל בן 28 לגבי לימודים, עזרה ברכישת דירה, נישואין וכו'... אודה לכם על תשובות כיוון שאין כל מידע בנושא ולא מצאתי מאגר מידע רלוונטי.

זכויות ליתומי צה"ל

מכיוון שלא מלאו לך עדיין 30, עליך לפנות לאגף השיקום ולבקש מעובדת השיקום, חוברת זכויות שהם מנפיקים, בה יש מידע (לא מלא), על מלגת לימודים, ושאר זכויותך. בנוסף עליך לפנות לארגון אלמנות צה''ל ולברר בקשר למלגות והטבות נוספות. יחד עם האמור לעיל נשמח לקבלך לשורותנו - ההצטרפות יכולה להעשות דרך האתר שלנו.

No name for now

New member
אני רוצה להוסיף

שלמשפחות של חללי צה"ל שהיו רשומים כנכים לפני הפטירה, הזכויות "פחותות", זה הסתבר לנו רק אחרי שהתברר לנו שאבא שלי נרשם כנכה צה"ל שנפטר (נכה צה"ל לתקופה של 6 שבועות שבהן בכלל לא האמינו לו שיש בעיה, יש להם שיטות לכל דבר)

עוד סיבה להקמת אירגון יתומים עצמאי!

האירגון הקיים לא נותן תשובה, מענה ולמרבית הפליאה מסרב לעשות את מה שהיה אמור להיות יעודו,לדאוג שאפליה, חוסר איזון וצדק ישררו במשפחת השכול. יתומי טייסים מקבלים יותר, יתומי נכים מקבלים פחות,זו עוד סיבה מעולה להקמת אירגון יתומים עצמאי! התעלמות משרד הבטחון ומדינת ישראל עד כה מדרישתנו להכרה עצמאית היא בושה וכלימה לכל אזרח ואזרח במדינה המתיימרת להיות נאורה. אי קיום דו שיח איתנו והתעלמות מוחלטת מצד משהב''ט, למרות פנייתנו הרבות, זהה לדעתי לסתימת פיות במדינות נחשלות וחשוכות.

little bony

New member
ניסיתם אולי

לדבר אם קצינת נפגעים? הקצינות נפגעים שלנו תמיד נורא חמודות ומנסות לפתור הכל.. כל עזרה שצריך בעיניין אפשר גם לפנות אלי בפרטי.. למרות שאני קטנה אייסי-118499320

תודה little bony

משהב''ט חסם בפנינו את הגישה לראש אכ''א - האחראי על קצינות הנפגעים, בטענה המגוחכת שאינננו אירגון יציג...ולכן לא נוכל לפגוש אותו...

little bony

New member
זה לא נחמד..

ועוד משהו, רציתי לדעת למה הכל זה של מעל גיל 18...? ליתומי צה"ל הצעירים יותר אין קשר לזה?

No name for now

New member
ממש ככה

אמא שלי מתקשרת לארגון לשאול או לבקש משהו, פנינה אומרת לה "זה לא מגיע לכם, אתם נכים" וטורקת את הטלפון. תארו לכם איזו עוגמת נפש זה גורם לאמא שלי, במקום שינסו לעזור לנו לתקן את העוול הזה היא טורקת לה את הטלפון. העניין הוא שאבא שלי נפצע במהלך שירות מילואים (חטף אבן ליד העין), אושפז למשך יומיים בבית חולים ומשם שוחרר הביתה והמשך המילואים נדחה בחודשיים, במשך 6 שבועות הוא התלונן שיש לא בעיה בראייה ושמשהו לא בסדר, וכל מה שנתנו לו זה טיפות עיניים בקופת חולים, אחרי 6 שבועות הוא נפטר ורק אחרי יותר משנה משרד הבטחון הסכים להכיר בו כחלל צה"ל. עכשיו מסתבר שהכירו בו רטרואקטיבית כנכה צה"ל שנפטר, עזות מצח לאור העובדה שאם הצבא או משרד הבטחון היו מטפלים בו כנראה שאבא שלי היה חי, וזה נודע לנו רק לפני כמה חודשים (אבא שלי נפטר לפני יותר מ-14 שנה).

למעלה