זכויות לקראת הריון, במהלכו ולאחר

מצב
הנושא נעול.
כן - היית זכאית להודעה מוקדמת

היכן ניתן לקבל יעוץ ?
פוטרתי לפני כשנתיים בזמן חל"ת וללא קבלת שכר עבור 30 יום שמגיעים לי ע"פ חוזה (ללא קשר ללידה). אף פעם לא בדקתי את הנושא, האם מגיע לי התראה של 30 יום או בגלל החל"ת זה בטל ? האם עדין ניתן לתבוע ? עד כמה זמן אחרי ? תודה
כן - היית זכאית להודעה מוקדמת
וכן - את יכולה לתבוע במשך 7 שנים מיום האירוע. יש לציין, שבתקופת ההודעה ההמוקדמת - את אמורה לעבוד. כעיקרון, גם אם המעביד ויתר על שירותיך בתקופה זו הוא עדין חב בתשלום עליה. בביה"ד לעבודה מאוד מקובל בתביעות שאינן מורכבות לתבוע לבד. יש בפורום קישור לטפסי תביעה - תוכלי להעזר בהם לצורך התביעה. בכל מקרה, לפני הגשת תביעה, אני ממליצה לך לנסות לפנות במכתב למעסיק הקודם ולפרט את העניין. בהצלחה.

שיר ורד

New member
בתקופת חל"ת

היכן ניתן לקבל יעוץ ?
פוטרתי לפני כשנתיים בזמן חל"ת וללא קבלת שכר עבור 30 יום שמגיעים לי ע"פ חוזה (ללא קשר ללידה). אף פעם לא בדקתי את הנושא, האם מגיע לי התראה של 30 יום או בגלל החל"ת זה בטל ? האם עדין ניתן לתבוע ? עד כמה זמן אחרי ? תודה
בתקופת חל"ת
שלא נקבע לו מועד סיום, או שמועד הסיום שנקבע לו הוא יותר מ 30 יום, יכול כל אחד מהצדדים להודיע לשני 30 יום מראש ללא צורך בתשלום פיצוי לצד השני, תוך המשך תקופת החל"ת עד לכניסת הפיטורים / התפטרות לפועל. לכן, אם המעסיק פיטר אותך במהלך החל"ת ובמכתב הפיטורים נכתב שהם יכנסו לתוקף בעוד 30 יום ועד אז ימשך מצב החל"ת הוא לא חייב בתשלום. אם הודיע לך על פיטורים מהיום למחר, הוא כן חייב בפיצוי.

michlala

New member
הפרשה לביטוח מנהלים בחופשת לידה

הלידה' - שאלות בנושא כתבתי שפורסמה ב-NRG ניתן לשרשר להודעה זו. רצ"ב קישור לכתבה עצמה.
האם יש חובה על המעביד להמשיך ולהפריש לקופת גמל בתקופת חופשת לידה . אם התשובה חיובית - אודה על המקור החוקי לחובה זו. תודה.

כן.

האם יש חובה על המעביד להמשיך ולהפריש לקופת גמל בתקופת חופשת לידה . אם התשובה חיובית - אודה על המקור החוקי לחובה זו. תודה.
כן.
בתקופה של חופשת לידה חייב המעביד להמשיך בהפרשות לביטוח פנסיוני ולקרן השתלמות, אך חובה זו אינה חלה בעת חופשה ללא תשלום.

r66

New member
וגם - על היולדת לשלם את חלקה

כן.
בתקופה של חופשת לידה חייב המעביד להמשיך בהפרשות לביטוח פנסיוני ולקרן השתלמות, אך חובה זו אינה חלה בעת חופשה ללא תשלום.
בהפרשות, ממליצה להשאיר למעסיק צ'קים מעותדים

שיר ורד

New member
ובתנאי

בהפרשות, ממליצה להשאיר למעסיק צ'קים מעותדים
ובתנאי
שהיולדת עבדה אצל אותו מעסיק ששה חודשים לפני תחילת ההריון ובכל תקופת ההריון. לעניין זה, גם תקופת שמירת הריון תחשב לרצף בעבודה.

r66

New member
סעיף 7א

סעיף 7א
לחוק עבודת נשים, תשי"ד 1954 : 7א. הפרשות לקופת גמל בחופשת לידה ובשמירת הריון (א) עובדת הזכאית לדמי לידה לפי חוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995 (בסעיף זה - דמי לידה), או הזכאית לגמלת שמירת הריון לפי החוק האמור (בסעיף זה - גמלת שמירת הריון), והיא ומעבידה או המעביד בלבד, נהגו לשלם תשלומים לקופת גמל, ימשיך המעביד לשלם תשלומים כאמור בעד התקופה שבעדה שולמו דמי הלידה או גמלת שמירת ההריון, לפי הענין, ובלבד שהעובדת שילמה בעד התקופה האמורה את התשלומים החלים עליה, אם חלים, להבטחת הזכויות האמורות, והכל בשיעורים ולפי שכר העבודה כאילו הוסיפה העובדת לעבוד בתקופה האמורה; בסעיף קטן זה, "קופת גמל" - כהגדרתה בסעיף 47 לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש). (ב) האמור בסעיף קטן (א) יחול על מעביד שהעובדת עבדה אצלו שישה חודשים לפחות בתכוף לפני תחילת ההריון, ולענין תשלומים בתקופת הזכאות לדמי לידה - אם נוסף על כך התקיימו יחסי עובד ומעביד ביניהם בכל תקופת ההריון. (ג) השר, באישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת, יקבע מועדים וכללים לתשלום הסכומים האמורים בסעיף קטן (א); בתקנות כאמור רשאי השר לקבוע כללים שונים למעביד ולעובדת.

קיצור משרה

הלידה' - שאלות בנושא כתבתי שפורסמה ב-NRG ניתן לשרשר להודעה זו. רצ"ב קישור לכתבה עצמה.
קיצור משרה
אני אם חד הורית (גרושה + ילדה קטנה - בת 6). עד היום עבדתי במשרה מלאה (כ- 8.5 שעות). ברצוני לדעת, האם קיימת עבורי אפשרות לקצר את המשרה ל- 8 שעות ללא פגיעה בשכרי. אציין שבמחלקה בה אני עובדת, שאר הנשים עובדת כ- 8 שעות. מה ניתן לעשות בעניין? תודה

לא תוכלי לחייב את המעביד גם לקצץ

קיצור משרה
אני אם חד הורית (גרושה + ילדה קטנה - בת 6). עד היום עבדתי במשרה מלאה (כ- 8.5 שעות). ברצוני לדעת, האם קיימת עבורי אפשרות לקצר את המשרה ל- 8 שעות ללא פגיעה בשכרי. אציין שבמחלקה בה אני עובדת, שאר הנשים עובדת כ- 8 שעות. מה ניתן לעשות בעניין? תודה
לא תוכלי לחייב את המעביד גם לקצץ
במשרתך (עפ"י בקשתך) וגם לשמור על שכרך. אין דרך בחוק לכפות זאת. אם זה מקום פרטי הרי שגם הטיעון שישנן נשים שעובדות פחות ומחרויחות יותר לא ממש יוכל לסייע. צר לי.

שיר ורד

New member
תבררי אצל המעסיק מאיזו סיבה

קיצור משרה
תבררי אצל המעסיק מאיזו סיבה
שאר הנשים עובדות פחות שעות, והאם ניכו להם מהשכר בגלל זה. אולי תגלי שבמקום עבודתך ישנו הסדר מיוחד לאמהות עובדות שלא ידעת עליו ולא ניצלת אותו.

עמית@

New member
שלום -באשר לעבודה במהלך חופשת

הלידה.. אני אמורה ללדת עוד חודשיים, הבוס שלי מעוניין שאעבוד במהלך חופשת הלידה, במינון מופחת (פה ושם..) השאלה היא (השאלות:) א. האם אאבד את זכותי לביטוח לאומי? אם אעבוד? ב. האם אפשר לסכם שהתשלום עבור העבודה יתבצע לאחר החופשה? בתלושים הבאים? האם זה חוקי? וכך לא אאבד את התשלום מביטוח לאומי ג. אני עובדת בעבודה זו 8 חודדשים, עבדתי קודם ברצף 4 שנים במקום אחר, האם הביטוח הלאומי צריך רק עבודה ברצף לצורך זכאות לחופשת לידה? או שמא אני צריכה לעבוד ב*אותו* מקום 10 חודשים? המון תודות

אסור למעסיק להעסיקך בחופשת הלידה

הלידה.. אני אמורה ללדת עוד חודשיים, הבוס שלי מעוניין שאעבוד במהלך חופשת הלידה, במינון מופחת (פה ושם..) השאלה היא (השאלות:) א. האם אאבד את זכותי לביטוח לאומי? אם אעבוד? ב. האם אפשר לסכם שהתשלום עבור העבודה יתבצע לאחר החופשה? בתלושים הבאים? האם זה חוקי? וכך לא אאבד את התשלום מביטוח לאומי ג. אני עובדת בעבודה זו 8 חודדשים, עבדתי קודם ברצף 4 שנים במקום אחר, האם הביטוח הלאומי צריך רק עבודה ברצף לצורך זכאות לחופשת לידה? או שמא אני צריכה לעבוד ב*אותו* מקום 10 חודשים? המון תודות
אסור למעסיק להעסיקך בחופשת הלידה
גם אם זה בהסכמתך וללא קשר לדמי הלידה. שימי לב להתיחסותי לעניין זה בכתבה. אין צורך בעבודה ברצף. יש צורך כי תעמדי בתקופת האכשרה של המל"ל. בהצלחה.

שואלות יקרות - בקשות../images/Emo140.gif

שואלות יקרות - בקשות

אנא שרשרו הודעתכן. כמו כן, אם יש לכן שאלות נוספות מעבר למה שעניתי או אם משהו לא ברור - אין בעיה להמשיך ולשאול. ללא קשר לשירשור הנוכחי, אנחנו פה לענות על שאלות בנושא דיני עבודה גם מחר ומחרותיים... תתעקשו - עד שהכל יהיה לכן ברור. אני לא תמיד עונה מיד כי אני לא נמצאת כל הזמן מול המחשב. מעבר לזה, לפעמים אני מוכרחה לבדוק משהו לפני שאני עונה ובגלל זה נראה כאילו אני מדלגת. אז סבלנות שתהיה ובסוף יהיו תשובות. בריאות ופריון לכולן!

baby4me

New member
משרשרת

שואלות יקרות - בקשות

אנא שרשרו הודעתכן. כמו כן, אם יש לכן שאלות נוספות מעבר למה שעניתי או אם משהו לא ברור - אין בעיה להמשיך ולשאול. ללא קשר לשירשור הנוכחי, אנחנו פה לענות על שאלות בנושא דיני עבודה גם מחר ומחרותיים... תתעקשו - עד שהכל יהיה לכן ברור. אני לא תמיד עונה מיד כי אני לא נמצאת כל הזמן מול המחשב. מעבר לזה, לפעמים אני מוכרחה לבדוק משהו לפני שאני עונה ובגלל זה נראה כאילו אני מדלגת. אז סבלנות שתהיה ובסוף יהיו תשובות. בריאות ופריון לכולן!
משרשרת
למרות שבדקתי כבר את הנושא, אולי בכל זאת ישנו מידע נוסף למצב כמו שלי: אני בחופשת לידה רשמית עד ה-10 בנובמבר. בעלי פוטר מהעבודה ב-28 לאוקטובר...האם מגיעות לו או לי זכויות כלשהן ממקום העבודה או מביטוח לאומי בשל הפיטורין שהתרחשו בעת שאשתו בחופשת לידה? נאמר לנו כבר, ועל כך אין דיון, שאילו היו נותרים לי 21 ימים לחופשת הלידה (כלומר עוד חצי), יכולנו לתבוע מביטוח לאומי חצי מחופשת לידה כביכול עבור בעלי ובהתבסס על המשכורת שלו. אך כאמור אנו לא נופלים בקטגוריה הזו כי נותרו לי רק 12 יום לתום חופשת הלידה הרשמית, אבל אולי בכל זאת יש משהו שחל על מקום העבודה של בעלי שפיטר אותו... תודה

תודה על ההשתרשרות

משרשרת
למרות שבדקתי כבר את הנושא, אולי בכל זאת ישנו מידע נוסף למצב כמו שלי: אני בחופשת לידה רשמית עד ה-10 בנובמבר. בעלי פוטר מהעבודה ב-28 לאוקטובר...האם מגיעות לו או לי זכויות כלשהן ממקום העבודה או מביטוח לאומי בשל הפיטורין שהתרחשו בעת שאשתו בחופשת לידה? נאמר לנו כבר, ועל כך אין דיון, שאילו היו נותרים לי 21 ימים לחופשת הלידה (כלומר עוד חצי), יכולנו לתבוע מביטוח לאומי חצי מחופשת לידה כביכול עבור בעלי ובהתבסס על המשכורת שלו. אך כאמור אנו לא נופלים בקטגוריה הזו כי נותרו לי רק 12 יום לתום חופשת הלידה הרשמית, אבל אולי בכל זאת יש משהו שחל על מקום העבודה של בעלי שפיטר אותו... תודה
תודה על ההשתרשרות
לצערי, התשובה היא לא. אין סנקציה מיוחדת על פיטורי אב שאשתו נמצאת בחופשת לידה. בהצלחה במציאת עבודה.

r66

New member
גליהל'ה ../images/Emo140.gif כל הכבוד על השירשור

שואלות יקרות - בקשות

גליהל'ה
כל הכבוד על השירשור
הזה ובכלל על השקעתך
תודה

27חומד

New member
שלום גליה

שלום גליה
בכתבה נאמר: "כעיקרון, בפסקי דין של בית הדין לעבודה נקבע, כי התפטרות לצורך טיפול בתינוק יכולה להוות זכאות לדמי אבטלה." שאלתי אם אני מתפטרת לצורך טיפול בתינוק ואבקש דמי אבטלה האם הם לא ישלחו אותי למקומות עבודה אחרים או שיש תקופה בה אני זכאית לדמי אבטלה בה הם אינם יכולים לשלוח אותי למעסיקים שונים? תודה רבה!

לדעתי - בעת קבלת דמי האבטלה

שלום גליה
בכתבה נאמר: "כעיקרון, בפסקי דין של בית הדין לעבודה נקבע, כי התפטרות לצורך טיפול בתינוק יכולה להוות זכאות לדמי אבטלה." שאלתי אם אני מתפטרת לצורך טיפול בתינוק ואבקש דמי אבטלה האם הם לא ישלחו אותי למקומות עבודה אחרים או שיש תקופה בה אני זכאית לדמי אבטלה בה הם אינם יכולים לשלוח אותי למעסיקים שונים? תודה רבה!
דינך יהיה ככל אדם. כלומר יחולו עליך אותם ההגבלות והתנאים. בגלל מה שכתבת - רצוי שעל מכתב הפסקת העבודה תצויין הסיבה - 'טיפול בילד' - יתכן שזה יצמצם את הסיכוי לדרוש ממך לעסוק בכל עבודה שמוצעת.

27חומד

New member
תודה רבה ועוד שאלה

דינך יהיה ככל אדם. כלומר יחולו עליך אותם ההגבלות והתנאים. בגלל מה שכתבת - רצוי שעל מכתב הפסקת העבודה תצויין הסיבה - 'טיפול בילד' - יתכן שזה יצמצם את הסיכוי לדרוש ממך לעסוק בכל עבודה שמוצעת.
תודה רבה ועוד שאלה
אני נמצאת עכשיו בשמירת הריון (משבוע 30). שאלתי היא במידה ומשכורת שתשולם לי ע"י ביטוח לאומי תהיה נמוכה מזו שקיבלתי בעבודה האם זה גם ישפיע על גובה הסכום שאקבל בחופשת הלידה? כלומר האם השינוי במשכורת בעקבות השמירה נכלל בממוצע ההשתכרות בשלושת החודשים האחרונים לפני הלידה לצורך חישוב הסכום המגיע לי לאחר הלידה? תודה שוב!

מצב
הנושא נעול.
למעלה