זכויות לקראת הריון, במהלכו ולאחר

מצב
הנושא נעול.
התקלת אותי -../images/Emo12.gif

תודה רבה ועוד שאלה
אני נמצאת עכשיו בשמירת הריון (משבוע 30). שאלתי היא במידה ומשכורת שתשולם לי ע"י ביטוח לאומי תהיה נמוכה מזו שקיבלתי בעבודה האם זה גם ישפיע על גובה הסכום שאקבל בחופשת הלידה? כלומר האם השינוי במשכורת בעקבות השמירה נכלל בממוצע ההשתכרות בשלושת החודשים האחרונים לפני הלידה לצורך חישוב הסכום המגיע לי לאחר הלידה? תודה שוב!
התקלת אותי -

אולי יהיה כאן מישהו מהעונים שידע לעזור טוב יותר ואם לא - פני למל"ל לברור ואודה לך מאוד אם תעדכני אותנו בתשובתו. אני עונה לך את דעתי בלבד - דמי הלידה יחושבו עפ"י השכר ולא עפ"י גמלת שמירת ההריון. שוב ממליצה לבדוק זאת עם המל"ל.

27חומד

New member
../images/Emo9.gifלא בכוונה...

התקלת אותי -

אולי יהיה כאן מישהו מהעונים שידע לעזור טוב יותר ואם לא - פני למל"ל לברור ואודה לך מאוד אם תעדכני אותנו בתשובתו. אני עונה לך את דעתי בלבד - דמי הלידה יחושבו עפ"י השכר ולא עפ"י גמלת שמירת ההריון. שוב ממליצה לבדוק זאת עם המל"ל.
לא בכוונה...
זה ייקח לי עוד קצת זמן - קודם אני צריכה להגיש את התביעה של השמירה (מחכה שייעברו 30 יום) ואח"כ כשזה יהיה לי ביד אני אמשיך לברר. אבל מבטיחה לעדכן!!

שיר ורד

New member
שאלה מענינת

התקלת אותי -

שאלה מענינת
והתשובה השכר הרגיל לחישוב דמי הלידה, הוא השכר ממנו שולמו דמי ביטוח בשלושת החודשים האחרונים שלפני היום הקובע. "היום הקובע" - היום שבו הפסיקה המבוטחת לעבוד בהיותה בהריון שנסתיים בלידה שלגביה מוגשת התביעה לדמי לידה; כלומר - אם היתה שמירת הריון ולאחריה חזרה ההרה לעבודה לפני הלידה, ישולם השכר לפי שלושת החודשים האחרונים שלפני הלידה (או חופשת לידה מוקדמת) ואולי יכולים לכלול גם את תקופת שמירת ההריון. אם הלידה היתה ברציפות לשמירת ההריון , אזי ברור שתקופת שמירת ההריון לא תחשב לצורך חישוב השכר הרגיל. לעומת זאת, אם תקופת שמירת ההריון נחוצה לצורך חישוב תקופת האכשרה, לא תחשב תקופה זו אם היתה לאחר היום הקובע. כלומר , לא היתה חזרה לעבודה בין שמירת ההריון לבין הלידה (סעיף 50 ב 1 בחוק הביטוח הלאומי).

שיר ורד

New member
יכולים לשלוח אותך למעסיקים שונים

שלום גליה
בכתבה נאמר: "כעיקרון, בפסקי דין של בית הדין לעבודה נקבע, כי התפטרות לצורך טיפול בתינוק יכולה להוות זכאות לדמי אבטלה." שאלתי אם אני מתפטרת לצורך טיפול בתינוק ואבקש דמי אבטלה האם הם לא ישלחו אותי למקומות עבודה אחרים או שיש תקופה בה אני זכאית לדמי אבטלה בה הם אינם יכולים לשלוח אותי למעסיקים שונים? תודה רבה!
יכולים לשלוח אותך למעסיקים שונים
אבל, המשרה המוצעת צריכה להיות כזו שתאפשר טיפול בתינוק. בכל מקרה, יש להם בלשכות מעט מאוד משרות להציע ולרוב הם לא שולחים נשים לאחר לידה לעבודות כאלו. כדאי לקחת את התינוק ללשכה בזמן שמתיצבים , זה מבהיר שאין לך סידור חליפי לתינוק וחוץ מזה כשיש תור ארוך מרחמים עלייך ונותנים לך קידום בתור.

עדידס77

New member
שלום רב,

הלידה' - שאלות בנושא כתבתי שפורסמה ב-NRG ניתן לשרשר להודעה זו. רצ"ב קישור לכתבה עצמה.
שלום רב,
אני צפויה ללדת בחודש הקרוב. רציתי לדעת האם את דמי הלידה מקבלים רק על פי שכר הבסיס*שלושה חודשים אחורה, או שמדובר על ממוצע שלוש משכורות אחרונות הכוללות הוצאות נסיעה, בונוסים וכדומה. כמו כן, האם יש הורדת מס על דמי הלידה? תודה רבה!

r66

New member
לדעתי החישוב הוא מהברוטו הכולל

שלום רב,
אני צפויה ללדת בחודש הקרוב. רציתי לדעת האם את דמי הלידה מקבלים רק על פי שכר הבסיס*שלושה חודשים אחורה, או שמדובר על ממוצע שלוש משכורות אחרונות הכוללות הוצאות נסיעה, בונוסים וכדומה. כמו כן, האם יש הורדת מס על דמי הלידה? תודה רבה!
לדעתי החישוב הוא מהברוטו הכולל
ומחושב מס כרגיל, בוודאי, זהו תשלום מחליף הכנסה ממש כאילו עבדת.

מוש26

New member
שאלה

הלידה' - שאלות בנושא כתבתי שפורסמה ב-NRG ניתן לשרשר להודעה זו. רצ"ב קישור לכתבה עצמה.
שאלה
שלום, אני עובדת במשרת הוראה עם חוזה עבודה ל-10 חדשים בלבד. כלומר, כל שנה בקיץ "מפטרים" אותי למשך חודשיים שבהם אני לא מקבלת שכר ואז מעסיקים אותי שוב ל-10 חדשים. האם במצב כזה אהיה זכאית לדמי חופשת לידה מביטוח לאומי אם אלד בסוף או במהלך החדשיים שבהם אינני מקבלת שכר באופן רגיל? האם המעסיקים רשאים לא להעסיק אותי לשנה נוספת בגלל הריון? (בפועל זה יהיה כמו פיטורים אבל מבחינת החוזה שלי אין להם מחוייבות לשנה הבאה). תודה!

טוב ששאלת את השאלה הזו!

שאלה
שלום, אני עובדת במשרת הוראה עם חוזה עבודה ל-10 חדשים בלבד. כלומר, כל שנה בקיץ "מפטרים" אותי למשך חודשיים שבהם אני לא מקבלת שכר ואז מעסיקים אותי שוב ל-10 חדשים. האם במצב כזה אהיה זכאית לדמי חופשת לידה מביטוח לאומי אם אלד בסוף או במהלך החדשיים שבהם אינני מקבלת שכר באופן רגיל? האם המעסיקים רשאים לא להעסיק אותי לשנה נוספת בגלל הריון? (בפועל זה יהיה כמו פיטורים אבל מבחינת החוזה שלי אין להם מחוייבות לשנה הבאה). תודה!
טוב ששאלת את השאלה הזו!
רבים מועסקים בהסדר כזה וחשוב לדעת מה קורה כאשר העובדת הרה. כפי שהוסבר בכתבה - גם סיום חוזה שתקופו קצוב - נחשב לפיטורים כאשר מדובר באשה הרה ויש צורך לקבל אישור על כך מהמפקחת על עבודת נשים. לכן - מקום עבודתך לא יכול לסיים את החוזה כאשר את הרה ללא אישור המפקחת. אם המפקחת לא תאשר את הפיטורים - הרי שהחוק מחייב את מעסיקך להמשיך בהעסקתך - בהמשך ההריון או לאחר חופשת הלידה. ולצורך כך - תהיה מחויבות להעסיקך בחוזה חדש. לדמי לידה תהיי זכאית אם את עומדת בתקופת ההכשרה שדורש הביטוח הלאומי: "אם שולמו בעד היולדת דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים, או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע") היא זכאית לדמי לידה בעד 12 שבועות (84 ימי זכאות). * אם שולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע"), היא זכאית לדמי לידה בעד 6 שבועות (42 ימי זכאות)" הנה קישור לאתר המל"ל שם תוכלי לקרוא עוד על נושא דמי הלידה.

ברכות למנהלת הפורום על המאמר...

טוב ששאלת את השאלה הזו!
רבים מועסקים בהסדר כזה וחשוב לדעת מה קורה כאשר העובדת הרה. כפי שהוסבר בכתבה - גם סיום חוזה שתקופו קצוב - נחשב לפיטורים כאשר מדובר באשה הרה ויש צורך לקבל אישור על כך מהמפקחת על עבודת נשים. לכן - מקום עבודתך לא יכול לסיים את החוזה כאשר את הרה ללא אישור המפקחת. אם המפקחת לא תאשר את הפיטורים - הרי שהחוק מחייב את מעסיקך להמשיך בהעסקתך - בהמשך ההריון או לאחר חופשת הלידה. ולצורך כך - תהיה מחויבות להעסיקך בחוזה חדש. לדמי לידה תהיי זכאית אם את עומדת בתקופת ההכשרה שדורש הביטוח הלאומי: "אם שולמו בעד היולדת דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים, או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע") היא זכאית לדמי לידה בעד 12 שבועות (84 ימי זכאות). * אם שולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע"), היא זכאית לדמי לידה בעד 6 שבועות (42 ימי זכאות)" הנה קישור לאתר המל"ל שם תוכלי לקרוא עוד על נושא דמי הלידה.
ראיתי שיש מאמר ורצתי לאתר NRG בתקווה שתהיה תמונה של כותבת המאמר. היתה אמנם תמונה, אבל אני לא בטוח שכותבת המאמר היא זו שצולמה שם. (וברכות גם על האופן האלגנטי של הניסוח בענין הזכאות לדמי אבטלה. גם אני יכול להסכים לניסוח הזה).

../images/Emo140.gif

ראיתי שיש מאמר ורצתי לאתר NRG בתקווה שתהיה תמונה של כותבת המאמר. היתה אמנם תמונה, אבל אני לא בטוח שכותבת המאמר היא זו שצולמה שם. (וברכות גם על האופן האלגנטי של הניסוח בענין הזכאות לדמי אבטלה. גם אני יכול להסכים לניסוח הזה).

את התמונה הרלונטית - אתה כבר יודע באיזה כתבה למצוא.

לגליה - זכאות לדמי לידה

מצאתי
בהצלחה בהמשך
לגליה - זכאות לדמי לידה
פוטרתי מהעבודה ב - 31.5.04 (לאחר שעבדתי שנתיים) וקיבלתי דמי אבטלה מ - 1.6.04 ועד 5.10.04 וב - 1.11.04 התחלתי עבודה חדשה. אני אמורה ללדת, בעזרת השם, ב - 1.4.04. האם אהיה זכאית לדמי לידה, מענק אשפוז ומענק לידה? ואם כן, מתי וכיצד להגיש תביעה לכך?

הביטוח הלאומי דורש תקופת אכשרה

לגליה - זכאות לדמי לידה
פוטרתי מהעבודה ב - 31.5.04 (לאחר שעבדתי שנתיים) וקיבלתי דמי אבטלה מ - 1.6.04 ועד 5.10.04 וב - 1.11.04 התחלתי עבודה חדשה. אני אמורה ללדת, בעזרת השם, ב - 1.4.04. האם אהיה זכאית לדמי לידה, מענק אשפוז ומענק לידה? ואם כן, מתי וכיצד להגיש תביעה לכך?
אם את עומדת בה - את זכאית. הנה: עובדת ששולמו בעדה דמי ביטוח במשך 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום היציאה לחופשת לידה; עובדת ששולמו בעדה דמי ביטוח במשך 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליום היציאה לחופשת לידה. התקופה בה קיבלת דמי אבטלה נכנסת למנין החודשים כאילו עבדת. תהני מהחישוב!

האם הכוונה חודשים רצופים

אם את עומדת בה - את זכאית. הנה: עובדת ששולמו בעדה דמי ביטוח במשך 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום היציאה לחופשת לידה; עובדת ששולמו בעדה דמי ביטוח במשך 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליום היציאה לחופשת לידה. התקופה בה קיבלת דמי אבטלה נכנסת למנין החודשים כאילו עבדת. תהני מהחישוב!
האם הכוונה חודשים רצופים
ומתי יש להגיש תביעה לכך? תודה לך גליה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה