זכויות מתנדב - מס' שאלות

noaml2k

New member
זכויות מתנדב - מס' שאלות

שלום
רציתי לשאול מס' שאלות על זכויות המתנדבים
את האמת אני כבר שנה ו-4 חודש מתנדב בח"א, ועד היום יש מס' דברים שאני לא סגור עליהם אשמח אם מישהו עם ניסיון יוכל לעזור

1 - אפשר לתת למתנדב לסגור שבת תקן? (למשל ביחידות מחשוב, להשאר תורן שבת) בלי לשאול אותו? הכוונה להכריח אותו לסגור.
2. קראתי איפשהו שאסור להשאיר מתנדבים בבסיס אחרי 18:00 זה נכון?
3. מתנדב יכול לחתום קבע גם לאחר שנתיים של שירות חובה?

תודה

noboya

New member
זכויות וחובות

שבוע טוב נועם,
1. אם אפשר כששואלים אותו, למה לא גם בלי לשאול? מתנדב הוא חייל לכל דבר ולכן אם אין לו פטור שמונע את סגירת השבת הוא יסגור אותה כמו כל אחד אחר.
2. זה לא נכון, עובדה שיש מתנדבים בבסיסים סגורים. וגם אלה שלא - רק אם יש פטור מיוחד של לינת בית שבו כתוב את זה במפורש.
3. מתנדב לא חותם קבע בתום השנתיים, השנה השלישית נחשבת "השלמת שירות" שבה הוא נחשב עדיין מתנדב. כל שנה נוספת היא קבע ואז אני לא יודע מה התהליך או מה קורה אם מי שעושה את זה.

noaml2k

New member
תודה אבל..

תודה! עשית לי קצת סדר בראש אבל לגבי שאלה האחרונה, אני פניתי בנושא למשק מתנדבים של ח״א והוא השיב לי שלאחר שנתיים התנדבות ניתן כבר לחתום קבע באישור גורמי היחידה בה אתה משרת עם תנאים של איש קבע רגיל השאלה מול מי אני מוודא תשובה זו

נ ו ע ה 12

New member
קבע אחרי שנתיים

גם אני ידעתי שמתנדבים (בנים) לא יכולים לחתום קבע בתום השנתיים, אלא צריכים להשלים שנת שס"ן (שירות סדיר נוסף) קודם. כנראה שגם במקרה הזה יש יוצאי דופן. אם זה מה שתומר אמר לך אז הוא יודע יותר טוב מאיתנו... תברר איתו שוב ובמקביל עם גורמי השלישות ביחידה שלך.

למעלה