זכויות על פרטי חברה בסיסיים?

giliat

New member
זכויות על פרטי חברה בסיסיים?

שלום . האם מותר לי להציג באתר משלי פרטים בסיסיים על עסקים שונים? פרטים כגון: שם העסק טלפון העסק כתובת העסק מייל העסק אתר בית של העסק ואם כן אשמח לקבל את החוק בתודה מראש גיל

sh a ch a r

New member
המממ

אני חושב שמבחינת זכויות יוצרים, אין לך בעיה. מה שכן, אני חושב שמסד הנתונים שלך הוא בדיוק מספיק מפורט כדי שחוק מסדי הנתונים יחייב אותך לרשום אותו (משרד המשפטים, אם זכרוני אינו מטעה אותי), וכמובן לקיים את דרישות החוק בהקשר זה. שחר אני לא עורך דין

giliat

New member
מצטער לא כל כך הבנתי אותך

לא הבנתי את כוונתך לגבי מסד הנתונים והחיוב לרשום ואם ידוע לך החוק אשמח לקבל הפניה תודה

לא קיים חוק מסדי נתונים

מקריאת הודעתך אני מניח שכוונתך לחוק הגנת הפרטיות, אותו ניתן לקרוא במאמרי הפורום.

הנתונים עצמם לא מוגנים

ואולם, הנתונים האלה לא צומחים על העצים. הם רשומים באיזשהו מקום. כדי להעלותם לאתר, אתה צריך מן הסתם להשיג אותם. זה אומר אחד משתיים: או שאתה מלקט אותם אחד אחד, שזה דורש הרבה משאבים, או שאתה מעתיק אותם מאיזה מאגר. אם אתה מעתיק, מתחילות הבעיות, כי גם טבלת נתונים או מאגר נתונים יכול להיות יצירה המוגנת בזכויות יוצרים. לכן, חלק מבעלי האתרים שעוסקים באינדקסים, מגיעים בדרכים פירסומיות לעסקים ומבקשים מהעסקים "לתרום" את הפרטים, כלומר לבצע רישום עצמי. זה סוג של ליקוט שכמובן לא בעייתי מבחינה משפטית. נכון, אם המאגר שאתה יוצר כולל מידע או מידע רגיש והוא בגודל המתאים לפי הגדרות החוק, הוא נהיה מאגר מידע חייב רישום וחלות עליך חובות לפי חוק הגנת הפרטיות.

its moi

New member
אתה יכול להביא אולי

קישור לחוק הרלוונטי? או לפרט מה גודל המאגר שדורש רישום, מה הפרטים שנחשבים "מאגר", מה הופך רשימה ל"מאגר". (למשל: אם נרשמו לאתר שלי 886 אנשים שרוצים לקבל SMS בנושאים שונים, וברשימה יש מספר טלפון ונושא, זה "מאגר"?)

למעלה