זכויות קדימה- הגיע הזמן להבהיר את העניין הזה

boga man

New member
זכויות קדימה- הגיע הזמן להבהיר את העניין הזה

אפשר לעשות לי סדר בראש ? בפניות עם תמרור בלי תמרור מתן זכות, פניות לימין לשמאל.. ומבחינת הסתכלויות במראה. בואו נסגור את הנושא הזה אחת ולתמיד, אשמח לקבל דוגמאות גרפיות לשם הבנה מוחשית יותר. תודה ושבוע טוב!

be_roo

New member
אני אנחש שטרם התחלת בשיעורים המעשיים

ולכן אתה מנסה ללמוד בעל פה. ההמלצה שלי היא לשלב לימודי תיאוריה ושיעורים מעשיים ואז כשרואים איך תנועה זורמת בצומת מבינים את ההגיון הפשוט בכל המקרים האלה שנשמעים נורא מסובכים כשקוראים אותם, אבל הגיוניים ופשוטים כשרואים איך הם מיושמים במציאות.

boga man

New member
התחלתי שיעורים

דווקא מה שמאוד מודגש בתאוריה זה העניין הזה של צמתים בלי תמרורים. במציאות אין כמעט צמתים כאלה בטח שלא עירוניים ולכן זה זה מאוד בלבל אותי בהתחלה. אז כשכבר הגעתי לצמתים עם תמרורים של מתן זכות התחלתי לשאול למי יש ולמי אין ולאן מסתכלים. כלומר, גם כשיש תמרור ואז יחסית יותר קל כי הכל לפי החוקים ולא צריך לחשוב הרבה למי מגיע ומי צריך לתת, אז לגמרי כבר ההיגיון התעבורתי שלי אבד.
אני שואל את המורה והוא באמת מסביר אבל היתי רוצה לבנות איזשהו היגיון לגבי זה ושזה יבוא יותר בקלות העניין של זכויות. חשבתי לרכז לי את כל האפשרויות שיכולות להיות (דוגמא לזה- מה קורה אם יש לי פניה ימינה ויש לי תמרור- למי צריך לתת זכות לעומת מצב שלי אין תמרור ). קראתי גם פה בפורום והם נורא מדגישים את העניין של פניות שמאלה ולתת זכות לבא מימין אבל צריך להתייחס למצבים שיש לי תמרור, שאין לי, שלהם יש..

boga man

New member
למעשה בשיעורים יחסית מתקדמים והעניין הזה של הזכויות עדין לא

סגור אצלי טוב. אם יש המלצות או הצעות איך אני יוכל גם במהלך השיעורים לחזק את זה או נקודות מסוימות שאני צריך לשים לב או להסתכל בצורה שונה

be_roo

New member
ההגיון מאוד פשוט, ז"ק נועדה להסדיר את זרימת התנועה

אם אין תמרורים, פועלים לפי התקנות.
&nbsp
מתי מחליטים להציב תמרורים? יש כמה סיבות:
1. כאשר יש צומת עם שדה ראיה בעייתי ורוצים לחייב רכב לעצור לפני כניסתו
2. כאשר רוצים לתת עדיפות לרכבים שמגיעים מכיוון מסויים כי משם מגיעה יותר תנועה ולא רוצים שיווצר פקק.
&nbsp
אם יש תמרור, הוא גובר על התקנות ואין להתייחס אליהן.
אם התמרור מוצב עבורך, פעל לפיו, אם הוא מוצב לנהגים מכוון אחר, אתה מזהה אותו בגלל צורתו השונה ויודע אם הם צריכים לתת לך ז"ק.

למעלה