זכויות של לוגויים

איתנוס

New member
זכויות של לוגויים

שלום רב, יש ברשותי אתר אינטרנט שמבצע מכירות אונליין. אני מעוניין להוסיף ליד שם המוצר את הלוגו של החברה שמייצרת אותו. (אני מפיץ של כל החברות שאני עובד איתן) האם אני צריך לקבל אישור בכתב שמאשר לי את השימוש בלוגו החברה שאני מוכר את מוצריה או עצם זה שאני מפיץ שלה מקנה לי את הזכות להשתמש בסמליה בשביל למכור מוצרים שלה? בברכה, איתן

לוגו הוא יצירה

ולכן הוא יכול להיות נושא לזכויות יוצרים. חלק מהלוגואים הם בכלל סימני מסחר רשומים במדינות שונות בעולם ולכן מוגנים. כעיקרון אתה צריך לבקש רשות מבעל הזכות ע"מ להשתמש בלוגו והשימוש יכול להיות אך ורק במסגרת הרשות. אני נתקלתי פעם במקרה של יבואן מחשבים ישראלי שהיה יבואן בלעדי של מותג מסויים. היבואן הזה פירסם בין היתר מסכים תחת אותו המותג. הלקוחות רכשו מסכים באינטרנט, וכאשר קיבלו אותם, גילו לתדהמתם שאילה אינם מסכי מותג אלא סתם מסכים בלי שם מתוצרת סין. כאשר נשאל היבואן מה הקשר בין המותג למסכים האלה, הוא טען שהיות והוא יבואן בלעדי של המותג, כל מה שהוא מוכר יכול לשאת את המותג. כמובן שזאת טענה חסרת בסיס משפטי.

גם זה ../images/Emo32.gif התלבטתי אם לכתוב בכלל

בשבוע שעבר התקיים טכס בחירת אנשי השנה בתפוז. הבחירה נעשתה על ידי מנהלי הפורומים. זה היה מעין אוסקר, בו נבחרו מנהלים ופורומים בקטגוריות שונות. הייתי המום כשגילית שהפורום הקטן (בגיל ובהיקף) הזה היה בין 5 המועמדים בקטגוריית כלכלה ועסקים.הוא לא זכה ולא ציפיתי לכך, מי שזכה בקטגוריה הוא פורום חוק ומשפט שאני תמיד ממליץ עליו כששואלים כאן שאלות משפטיות לא מתחומנו. הבנתי שגם אם לא כותבים כאן הרבה, יש כנראה לא מעט שקוראים. אז תודה למי שהצביע בעד ועוד יותר תודה למי שמשתתף כאן.

איתנוס

New member
עוד קושיה

אם אני אשים לוגו של חברה עם קישור לאתר שלו, כלומר שהלוגו יהיה לחיץ ויוביל לאתר של החברה, כשר? תודה, איתן

אגב, לא שאלת אבל

מותר לך לצלם מוצרים שאתה מציע למכירה וגם אריזות מקוריות שלהם ולהציב אותם באתר שלך. מקווה שעזרתי לך.

איתנוס

New member
כלומר...

אני יכול לצלם את הלוגו שעל האריזה ולשים אותו?! נשמע לי מוזר, הרי אני מציג את אותה יצירה שחלים עלי זכויות יוצרים, לא? איתן

למעלה