זכוכית צ'ינצ'ילה

זכוכית צ'ינצ'ילה

רציתי לשאול האם זכוכית צ'ינצ'ילה מפחיתה באופן משמעותי את כמות האור שנכנסת דרכה בהשוואה לזכוכית רגילה? יש לי במטבח דלת למרפסת שרות+ חלון גדול שמשקיף למרפסת שירות שמהווה מקור אוויר ואור. מרפסת שירות עצמה זה לא בדיוק מראה מלבב , עם הדוד והיונקרס ושאר הציוד הלא פוטוגני. רציתי להחליף את הזכוכית בחלון לזכוכית צ'ינצ'ילה. האם אני אאבד הרבה אור? או שזה לא כל כך משמעותי?

זכוכית מחוספסת עלולה לצבור אבק

הייתי הולכת על זכוכית שיש בה דוגמא ביציקה, או זכוכית חלבית. שתי האופציות יאפשרו לאור להכנס ויחסמו את ה"נוף" הלא פוטוגני.

doram44

New member
אולי תאבדי אור

אבל תרוויחי דברים אחרים .. שוב זו שאלה של טעם וכן חשוב על כמה אור מדובר .. לאן הדלת כמה אור יש במרפסת.. מאחר ואנחנו חיים במדינת ישראל ולא בפינלנד הבעיה בדרך כלל היא הארת יתר ולא חוסר בתאור. חות מזה את יכולה לבחור בין הזכוכיות הדקורטיביות את מידת ורמת הסינון.. יש זכוכית צרובה, חלבית ולבנה יש ציבעונית וצינצילה, יש בעלת דוגמא ובועות .. מה שתרוויחי עוד זה הורדה של תחושת הבוהק והסינוור. את צריכה לזכור שאת מאבדת גם שקיפות ועומק.. החלון הופך להיות דו מימדי.

תודה

דווקא ממש אין לי בעיה לאבד עומק בשקיפות במקרה הספציפי הזה, כיוון שמה שרואים דרך החלון של המטבח זה דוד חשמל מכוער, יונקרס, חוטי חשמל מכונת הכביסה ומייבש. לגבי אור - המרפסת מאוד מאוד מוארת ומכניסה המון אור . איזה זכוכית הכי מומלצת , כדי שמצד אחד תחסום כמה שפחות אור ומצד שני תהיה מספיק אטומה ותסתיר לחלוטין את התכולה של מרפסת השירות?

doram44

New member
אוקי 2.

החלבית , הלבנה והצרובה הן אטומות ברמות שונות של צפיפות כשהלבנה כמו במקרה של הנורות אטומה ביותר והשיכבה החיצונית שלה מבריקה ולא קשה לניקוי החלבית היא לבנה ששומרת על כמות מסויימת של שקיפות, בצרובה השכבה החיצונית של הזכוכית עוברת עיבוד ולכן התחושה היא מט, היא מחוספסת ותופסת כתמים. זכוכית הצנצילה לסוגיהן, לא אטומה לגמרי בעלת דוגמא ביציקה ו/או בועות מה שמעוות לגמרי את מה שנראה בצד השיני, הזכוכית הזו מופיעה גם בצבעים שונים ועובי משתנה. כדאי לבחור אצל הזגג ולקבל חתיכות לדוגמא אולי הכי כדאי לראות חתיכה גדולה יחסית כדי לקבל מושג ולא על סמך חתיכת זכוכית של מילימטר רבוע....

למעלה