זכוכית low-e - דיון

• פותח הנושא rsh5
  • פורסם בתאריך

rsh5

New member
זכוכית low-e - דיון

באחד הדיונים פה למטה כתבה המנהלת שזכוכית Low-e נדרשת רק במקרה של שמש ישירה.
ה Low-e הומצא במקור דוודא במדינות קרות על מנת שהיום לא יברח מהבית. במקרים כאלה השקף הרפלקטיבי מותקן בזכוכית הפנימית

בישראל אנחנו לא מדינה קרה, ולכן מתקינים אמורים להתקין אותו בזכוכית החיצונית או בשניהם על מנת לחסום בריחה של חום בחורף ו כניסה של חום בקיץ.

ברור שגם בקיץ יש מספיק קרינה שחוזרת דרך משטחים בהירים אפילו בצד צפון. אפשר לנסות ולעמוד בחוץ עם הגב לשמש ו להרגיש את הקרינה שמגיעה לעיניים.

השאלה על סמך מה מסתמכת הטענה שאין צורך בזיגוג low-e בצדדים של שמש לא ישירה.
שאלה נוספת, מה החסרונות של זכוכית זו ומה הכדאיות הכלכלית שלה.

גלמיש1

New member
בוא נאמר כך - אם יש עודף כסף יתכן שההמלצה תהיה שונה

במילים אחרות - בגלל העלות הגבוה של ההתקן הוא כדאי רק במקומות בהם הוא נותןם שיפור בערכים גבוהים.
אם אתה גר בבמקום קר מאד - יתכן שכדאי לעשות גם התקן הפוך בשביל החורף.
עם כל הכבוד להחזר הקרינה בצד צפון, הוא לא מתקרב למצב של קרינה ישירה ממזרח או מערב.
והיות שאיננו מדברים על אופטימום, אלא על פרקטיקום, אמרתי את שאמרתי.

rsh5

New member
עלות

לפי מה שכתב יועץ האלומיניום, העלות היא 150₪ למטר. כמה שטח חלונות יש בבית רגיל, 50מטר? זה יוצא 7500₪ לכל הבית (לכיוון אחד)
השאלה, האם העלות הזו תחזיר את עצמה?

אבי519

New member
רצוי שלא תהיה שמש ישירה , ע"י הצללה ואו תריסים

ואו וילונות , או הכי טוב ויפה ע"י עצים.
לדעתי בכללי בחלונות יותר חשוב נושא האקוסטיקה וחסימת הרעש מנושא הבידוד הטרמי .

toffi77

New member
אתה כנראה גר בעיר

או ליד כביש רועש או אולי ליד מגרש ילדים מרעיש.
&nbsp
אצלי אין שום חשיבות לבידוד אקוסטי - להיפך, אני כן רוצה לשמוע את הציפורים שבחוץ, או הילדים שלי שמשחקים בחוץ.
לעומת זאת, מבחינת בידוד תרמי... זה ממש חשוב לי.
&nbsp
אז אני מניח שכל מקה לגופו.

אבי519

New member
באזור כפרי מטרדי הרעש יותר גרועים

והם דווקא בשעות המנוחה.
כלבים, חתולים, תרנגולים, טווסים... חגיגה כל הלילה .
וב4 -5 בבוקר הטרקטורים של השכן החקלאי...
וציפורים זה גם עורבים ודררות ...

toffi77

New member
הטרקטורים אכן מפריעים

עם כל השאר אני חיי בכיף.
לנו ספציפית יש יללות תנים כמה פעמים בלילה, ממש ליד הבית - אבל זה לא מפריע לאף אחד מאיתנו.

אבי519

New member
לדעתי ומניסיוני בנושא של חדירת שמש וחום מהחלונות

סוג הזכוכית לא משנה הרבה .
מה שחשוב יותר זה שתהיה הצללה נכונה על החלונות מבחוץ .
אנשים גם מיחסים יותר מידי חשיבות לשמירת טמפרטורה מהחלונות ואטימות החלונות, וגם משקיעים בזה הרבה כסף, כאשר בפועל רוב ימות השנה מאווררים את הבית ע"י פתיחת החלונות, באופן מלא או חלקי, פעמים רבות גם כאשר הבית ממוזג וגם כאשר הוא מחומם.
סה"כ מזג האויר ברוב חלקי ארצנו (מישור החוף) הוא נוח ורוב ימות השנה אנחנו לא מפעילים מזגן בכלל , במיוחד בבית שבו יש ארבע כווני אויר.
מה שחשוב יותר זה הבידוד של הקירות והגג .

צודק ולא צודק

צודק שאוורור ופתיחה מועילים וחשוב מאד לא לשכוח לבודד את הגג.
אבל - הקפדתי על תכנון החלונות ומיקומם ואני שמחה על כך - כמו שבקייץ הם מטופלים ומוסטים כדי לאפשר כניסת אויר והחלק שכן נשאר סגור מוצל - בחורף אני מסירה את ההצללה ומכוונת כך שהשמש מרוכזת פנימי ובהחלט מרגישים את התוספת לחימום לעומת יום בו משאירים את התריסים סגורים ואין חימום באמצעות החלונות. אז כן - יש לזה הרבה משמעות. ו- נכון, חשוב לתכנן הצללה טובה על החלונות בקיץ למניעת שמש ישירה.
בערבי החורף הקרים - אני בהחלט שמחה שהזכוכית כפולה עם אויר כלוא שמבודד!

אבי519

New member
זה לא שחור לבן , זה רק שיקול של כדאיות

זכוכית כפולה בחלונות בארצנו יש לה משמעות אפסית בחסכון באנרגיה, מצד שני יש לה יתרון בגלל שהיא מונעת עיבוי .
השאלה היא כמה בכסף שווה להשקיע בזה וזה כבר סמנטי , יש מי שמאד חשוב לו שלא יהיה אידוי על החלונות .
ישלי בסיסי מצויין להשוואה כי אצלי יש זכוכית טריפלקס ומסגרת בלגי ברזל, אצל אחותי זכוכית בידודית ומסגרות אלומיניום, ואצל אמא שלי זכוכית רגילה ומסגרת עץ - אנחנו גרים כל אחד בבית פרטי במרחק של כמה מטרים זה מזה, והנושא של הבידוד בחלונות ממש לא משנה כלום.
אני עשיתי את הפרופיל הבלגי לא בגלל שחשבתי שזה הפתרון הכי טוב איכותית, אלא רק בגלל היופי, (לאישתי זה נראה יותר יפה ועדין מכל האחרים)
בכל מקרה מבחינת איכות , תחזוקה, עמידות לזמן, בידוד, ואטימות , במיוחד עלות, וכדאיות...
אני ממליץ דווקא על חלונות עם פרופיל אלומיניום הרגיל (לא בלגי) וזכוכית בידודית עבה , ותריסים מאלומיניום רגילים (לא המשוך ולא המואר ).

בנאיציק

New member
מה זה תריס רגיל מאלומיניום

לא משוך ולא מואר?
אני לא מכיר מוצר כזה.
אני מכיר פח מוקצף,משוך,ואור.

גלמיש1

New member
טעות נפוצה לחשוב שוילונות יתנו פתרון למניעת קרינה בחלונות.

מה שקורה כשיש קרינה חמה זה שברגע שהקרניים חודרות את הזגוגית אפקט החימום כבר מתבצע בתוך החדר, כמו באפקט חממה. הוילון יכול לעצור את האור מלהגיע לעין או לחפצים בחדר, אבל לא לעצור את ההתחממות בחדר.
לכן באקלים חם וכיוונים עם קרינה ישירה - חשוב לעשות הצללה חיצונית (תריס חיצוני, קרניז, צמחיה, מרקיזה, מחצלות קש....וכו) או זיגוג מונע חדירת קרינה.

toffi77

New member
או הצללה או זיגוג?

גלמיש, את מציינת שכדי לפתור את הקרינה דואגים או להצללה או לזיגוג דוגמאת LOW-E, השאלה שלי היא אם דאגתי להצללה האם אין צורך לזיגוג הזה?
&nbsp
התייעצתי עם 2 אנשי האלומיניום שאני מתכוון לסגור עם אחר מהם. הראשון אמר שאין שום צורך ורק בקרינה ישירה כדאי לחשוב לשים LOW-E, השני אמר שכמובן זה פחות משפיע מאשר המצב של קרינה ישירה אבל כן עוזר קצת.
&nbsp

גלמיש1

New member
לגבי המשפט הראשון שלך - לא אמרתי או או. לפעמים עדיף גם וגם.

לפעמים הצללה מלמעלה/מהצד לא מכסה את כל הפתח ו/או לא בכל העונות (הרי זוית השמש משתנה) ואז עדיף גם וגם. לפעמים מספיק להוסיף קצת טינט (אנטי סאן) לזכוכית כדי להפחית את הסינוור. ולפעמים זה לא מספיק.
לפיכך אין תשובה אחת נכונה - זה תלוי בגודל הפתח, זוית ההעמדה של הבית, האם יש/אין הצללה חיצונית מתאימה, מה האקלים האיזורי, מה יש בתוך הבית וכו.....
חשוב ללמוד על האפשרויות הקיימות, ולהבין איך כל אחת מהן משפיעה, ואז לבדוק כל פתח באופן ספציפי.
&nbsp
לגבי המשפט השני - הוא שאמרתי לעי"ל.

למעלה