זכותם של קהילות

sharkan2

New member
זכותם של קהילות

בישיבה האחרונה של עמותת העובדים הקהילתיים עלתה השאלה הבאה: האם נכון יהיה לעגן בחוק את זכותן של קהילות לקבל שירותי עבודה קהילתית שיאשפרו להם בניית יכולות קהילתיות, מיצוי זכויות והתמודדות עם מצבי סיכון וכיו"ב צרכים קהילתיים. נישמח לשמוע את תגובת חברי הפורום. בברכה, חברי העמותה
 

sharkan2

New member
תגובה למה המצב כיום ומהי קהילה

אמנם נושא מורכב אבל במציאות הכוונה במושג קהילה לאחד משתיים: א. קבוצה של אנשים במתחם גיאוגרפי נתון ומוגדר- מה שקרוי "קהילה גיאוגרפית". תפיסה קצת "שכונתית" ופחות חדשנית של המושג אם כי מאוד מוטמעת בתהליכי קבלת החלטות וב"תרבות הארגונית" של תחום העבודה הקהילתית. ב. קבוצת אנשים בעלת מאפיין קריטי משותף - מה שקרוי "קהילה פונקציונאלית". תפיסה שמדברת על ה"משותף המשמעותי". מכאן "קהילת החד הוריות" קהילת ההורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים" "קהילת הנכים" ועוד. תפיסה קצת יותר מודרנית אם תרצה של המושג. תפיסה שרבים רואים כיום כשימושית יותר בהתנעת תהליכים קהילתיים. כיום המצב הוא שמחלקות לשירותים חברתיים מקצות עובדים קהילתיים ע"פ החלטה/רצון של מקבלי החלטות ברמה העירונית קרי: ראש עיר ומנהל מחלקה. בשכונות המוגדרות בפרויקט שיקום שכונות בדרך כלל יש עובד קהילתי אם כי גם זה לא מעוגן בחוק כי אם בנוהג.
 
אני מבין שמה שאתה שואף אליו

הוא שתהיה הקצאה של עובד קהילתי לקהילה מוגדרת, על פי קריטריונים מוסכמים ולא על פי נטיות לבם של ראש העיר או מנהל המחלקה לשירותים חברתיים. אבל עדיין יהיה מישהו שיתבקש לאשר הגדרה של "קהילה" לקבוצה שתבקש את ההגרדה הזו, מכיוון שמדובר בהוצאה כספית.
 

yoyo191

New member
עוד נקודה

לא לכל קבוצה יש את הכוחות לבקש את העבודה הקהילתית. וככה יכול להיוצר מצב שבו קהילות שיכולות להתרם מאוד מעבודה קהילתית ולהיות מועצמות, העובד הקהילתי לא נגיש להם. וישנה שאלה נוספת, האם קהילות כאלה צריכות עובדים קהילתיים רק בגלל שמישהו חשב שהם צריכות?(אולי הם בכלל לא מעונינות בגורם זר?)
 

עץ ועצה

New member
מעניין...

אבל צי יתחייב לספק שרותי עבודה קהילתית? הרשויות? אם כן, הבעיה היא שכבר היום אנחנו קורסים תחת עומס של פרוייקטים ומיפויים כך שהיתי מעגנת את זה רק אחרי שתהיה הגדרה מסודרת של תפקיד העו"ק במחלקה מבחינת היקף עבודה ביחס להיקף משרה וסוג העבודה- המצב היום הוא שאנחנו "כולבויניקים" ומארגנים פרוייקטים,מתנדבים,ארועי תרבות במסווה וקבוצות מכל הסוגים. אחרי שכל הנ"ל יהיה מוגדר בצורה מסודרת, אפשר יהיה לדבר על מה שהעלת-אחרת יפלו עלינו דברים בכמויות שלא נוכל לעמוד בהם. ונקודה אחרונה- קהילה צריכה לרצות את ההתערבות שלנו על פי רוב-מה יקרה אם זה יהיה מעוגן בחוק ויהיה צריך "לכפות" על קהילה התערבות רחבה שהיא "זכאית" לה? אחרי הכל-אנחנו לא פקידי סעד...
 

sharkan2

New member
../images/Emo51.gifחן חן על התגובה

אכן אלה תהיות שמלוות את המחשבה בדבר חוק. היות והדברים עדיין לא מגובשים דיים אני מקווה שכל אמירה כמו זו שלך תילקח בחשבון. ניתן להניח או לקוות שבמידה והדברים יעוגנו בחוק אזי הם יהיו מוגדרים בצורה טובה יותר אבל אנחנו רק בתחילת התהליך כאשר ללא ספק יש אפשרות שמשיקולים שונים גם לא יבוא על סיומו.
 

עץ ועצה

New member
ישר כח על הפעילות של העמותה

הלוואי שהמאמצים גם ישאו פרי בקרוב...
 
למעלה