זכותנו ההיסטורית? למה בדיוק?

בוגלה

New member
זכותנו ההיסטורית? למה בדיוק?

הדתיים אומרים שיש לנו זכות היסטורית על ארץ ישראל השלמה, כי בתנך אלוהים אמר למישהו (אברהם נדמה לי) ונתתי לך ולזרעך את הארץ הזו מעתה ועד עולם (או משהו כזה בכל אופן) אבל נראה לי שהם שוכחים משהו וזה שהיתה פה גלות של אלפיים שנה. הרי אלוהים לא אמר תראו, קחו את הארץ הזו לכמה אלפי שנים, אז תהיו בגלות אלפיים שנה ואז תחזרו, לא, הוא אמר מעתה ועד עולם ומכיוון שמנקודת מבט דתית אי אפשר להגיד שהוא שכח או שההיסטוריה הפתיעה אותו
הרי גם מנקודת מבט דתית אין מנוס מלקבל את העובדה שגם אם היתה ברית כזו הרי היא הופרה מזמן ולפני איזה אלפיים שנה ככה שאין שום בסיס לטעון שזה נוגד את רצון האל לעשות פה פשרות טריטוריאליות כראות עינינו עם האנשים שחיו פה באלפיים השנה שהיינו בגלות כי הרי הברית הופרה מזמן. מנקודת מבט דתית למה היא הופרה מי יודע. אולי זה קשור ליהודי בשם ישוע שטען להיות המשיח ושהממסד הדתי של תקופתו דאג לנטרל אותו (כי סה"כ הגלות קרתה לא הרבה אח"כ) ואולי סתם אבותינו אכלו יותר מדי חזיר אבל מה זה משנה? הברית הופרה מזמן ככה שאין שום מניעה לעשות שלום, אז שיפסיקו לקשקש על זכות היסטורית יתנו לעשות שלום בארץ הזו: גם נמאס להתפוצץ בארץ הזו וגם מבחינה מוסרית זה צודק להגיע לאיזה פשרה הוגנת שתאפשר גם לנו וגם לשכנינו שחיו פה דורות על גבי דורות בזמן שהינו בגלות לחיות בכבוד ובשלום.

כי את כל הארץ אשר אתה רואה לך אתננה

ולזרעך עד עולם, פרוש זרעך עד עולם-הזרע שלך עד סוף הימים.

noamgk

New member
מה זה משנה?

האם מי שכבש את הארץ ב-48 היה דתי? הלך לפי צו התורה?

Cornflakes

New member
מותר לך לחלוק עלינו

אבל אסור לך להשתמש נגדנו בנושאים שאתה לא מבין בהם דבר וחצי דבר. רק בשביל להעמיד דברים על דיוקם, הקב"ה בהחלט אמר שתהיה גלות ושנשוב לארצנו. צריך הרבה שחצנות כדי לטעון טיעון על בסיס דתי בלי כל הבנה בנושא, בעוד שציבור שלם, שאובייקטיבית מבין הרבה יותר ממך בנושא, טוען הפוך.

יעל סתם

New member
זכותינו ההסטורית

אז ככה: הקב"ה אמר את זה לאברהם אבל מי שרוצה לראות מהי באמת זכותינו על הארץ מוזמן לפתוח את ספר "בראשית" ולקרוא את פירוש רש"י לפס´ הראשון ואז לחשוב טוב למה התכוון רש"י בפירושו וכמו"כ שיקרא גם את מגילת העצמאות שאותה כמדומני לא כתב אף אדם דתי.

181818181818

New member
יש לנו זכות?

דבריך מקבלים משמעות אחת בלבד: אין לנו מה לחפש פה (הברית עם אלוקים הופרה) המקום שייך רק לבני ישמעאל (2000 שנה). במחשבה שניה, באמת, למה לא אוגנדה???

הרֵעוּת

New member
טוב. אין לנו זכות היסטורית.לך

אוגנדה. נו, באמת! מה שכתבת כאן זה גיבוב של שטויות, ואני אסביר גם למה - בתנך כתוב שתהיה גלות. ישנן נובאות פורענות, אבל יחד איתן גם נבואות נחמה, ונבואות המתייחסות לאחרית הימים. כנ"ל לגבי התלמוד.

baracooda

New member
זה די פשוט

בלי להכנס להאם "הזכויות ההיסטוריות" נובעות מסיבות דתיות או אחרות, זה פשוט- דברים מהסוג הזה הם לא גלובליים. בסופו של דבר העם מחליט האם יש לו את הזכויות או לא. החלטנו שהולכים על זה, יש לנו זכות היסטורית על הארץ, אז הקמנו פה מדינה. לאו דווקא צריך להיות פה צדק לכולם, כי אין דבר כזה. צריך להיות איזשהו הסכמה עיוורת מינימלית שיש לנו את הזכות להתיישב פה(גם במחיר של טרגדיה של עם אחר), אחרת, מה לעזעזל אנחנו עושים פה.. מה שאני מנסה להגיד זה שהנימוקים לזכויות מהסוג הזה לא חשובים.. כי אם אתה מתחיל להתחשבן פה, היה פה רוב לא יהודי במשך מאות שנים.. לכאורה הזכות שלהם בלעדית. בסוף יש הסכמה חצי רגשית שכאן ביתינו וזה מה שחשוב.

למעלה