זכותנו ההיסטורית? למה בדיוק?
הדתיים אומרים שיש לנו זכות היסטורית על ארץ ישראל השלמה, כי בתנך אלוהים אמר למישהו (אברהם נדמה לי) ונתתי לך ולזרעך את הארץ הזו מעתה ועד עולם (או משהו כזה בכל אופן) אבל נראה לי שהם שוכחים משהו וזה שהיתה פה גלות של אלפיים שנה. הרי אלוהים לא אמר תראו, קחו את הארץ הזו לכמה אלפי שנים, אז תהיו בגלות אלפיים שנה ואז תחזרו, לא, הוא אמר מעתה ועד עולם ומכיוון שמנקודת מבט דתית אי אפשר להגיד שהוא שכח או שההיסטוריה הפתיעה אותו
הרי גם מנקודת מבט דתית אין מנוס מלקבל את העובדה שגם אם היתה ברית כזו הרי היא הופרה מזמן ולפני איזה אלפיים שנה ככה שאין שום בסיס לטעון שזה נוגד את רצון האל לעשות פה פשרות טריטוריאליות כראות עינינו עם האנשים שחיו פה באלפיים השנה שהיינו בגלות כי הרי הברית הופרה מזמן. מנקודת מבט דתית למה היא הופרה מי יודע. אולי זה קשור ליהודי בשם ישוע שטען להיות המשיח ושהממסד הדתי של תקופתו דאג לנטרל אותו (כי סה"כ הגלות קרתה לא הרבה אח"כ) ואולי סתם אבותינו אכלו יותר מדי חזיר אבל מה זה משנה? הברית הופרה מזמן ככה שאין שום מניעה לעשות שלום, אז שיפסיקו לקשקש על זכות היסטורית יתנו לעשות שלום בארץ הזו: גם נמאס להתפוצץ בארץ הזו וגם מבחינה מוסרית זה צודק להגיע לאיזה פשרה הוגנת שתאפשר גם לנו וגם לשכנינו שחיו פה דורות על גבי דורות בזמן שהינו בגלות לחיות בכבוד ובשלום.
הדתיים אומרים שיש לנו זכות היסטורית על ארץ ישראל השלמה, כי בתנך אלוהים אמר למישהו (אברהם נדמה לי) ונתתי לך ולזרעך את הארץ הזו מעתה ועד עולם (או משהו כזה בכל אופן) אבל נראה לי שהם שוכחים משהו וזה שהיתה פה גלות של אלפיים שנה. הרי אלוהים לא אמר תראו, קחו את הארץ הזו לכמה אלפי שנים, אז תהיו בגלות אלפיים שנה ואז תחזרו, לא, הוא אמר מעתה ועד עולם ומכיוון שמנקודת מבט דתית אי אפשר להגיד שהוא שכח או שההיסטוריה הפתיעה אותו
![](https://timg.co.il/f/Emo98.gif)