זכות ההפגנה

sela v

New member
זכות ההפגנה

האם צעדה לרצועת עזה היא באמת הפגנה? לא! אם מתנגדי ההתנתקות רוצים להפגין, שיפגינו כמו כל אחד אחר, בירושלים, ת"א או אחד הערים הגדולות. ההפגנה היא סתם תירוץ עלוב להכנס לרצועה ולהפריע להתנתקות. זה מזכיר לי בסרט ארבינקא, שארבינקא בשביל לשדוד את מפעל הפיס, החליט לצלם סרט "שודדים את מפעל הפיס"

lordsath

New member
לא מסכים

אני לא מסכים עם הטענה שלך- מקום ההפגנה הוא בעל חשיבות עליונה! הוא סימלי בדיוק כמו ההפגנה עצמה- דוגמה- הפגנה למען השלום היא יותר סימלית כאשר מפגנים בכיכר רבין. נכון? ואני לא ראיתי את הסרט אז אני לא יכול להגיב. ורק לצורך הבהרה- לא! אני עדיין בעד ההתנתקות ונגד המתנחלים. אבל אני עדיין בעד טיעונים ומוכן לשמוע את הצד השני כל וד הוא אומר דברים בעלי תוכן ולא זורק סיסמאות ורפש.

sela v

New member
אז אולי אנשי מפלגת שינוי

ילכו להפגין בשכונת מאה שערבים ביום שבת בבוקר בזמן התפילה?

lordsath

New member
דוגמה לא קשורה

הטיעון שלך לא הגיוני. אתה סתם זרקת טיעון ריק מתוכן. אם זאת הייתה בדיחה זו הייתה אחת שלא קשורה ולא מצחיקה. אם זה היה טיעון- הדוגמה לא קשורה לטיעון הראשון שלי ואם לדידך היא כן- זה לא פרקטי- להפגין ביום שבת בלב שכונה חרדית זאת הזמנה לדו קרב של טימטום. צריך להיות בעל נטיות לאובדנות או סתם בעל רצון להשניא את עצמך כדי לעשות דבר כזה. שינוי היא לא כל כך טיפשה.

sela v

New member
ומה המתנחלים עושים

אם לא משניאים את המדינה על עצמם? יש הבדל בין להפגין בדרך דמוקרטית, ולנסות לשכנע, לבין לנסות בכח לכפות את דעת המיעוט על הרוב.

כינוי1982

New member
לא נכון

צעידה בארץ היא הפגנה לגיטימית בהחלט. אפילו צעדה לגוש היא לגיטימית בהחלט, או עד אליו. עם זאת, לצערנו המציאות מוכיחה שרבים מהכתומים בוחרים שלא לצאת מהגוש כדי לסכל את התוכנית ביום הפינוי. לכן הכרחי למנוע מהם לעשות זאת. הפגנה במאה שערים היא הזמנה להפרעת הסדר הציבורי וסכנה לציבור. משום כך גם אותה יש למנוע.

sela v

New member
זה מה שהתכוונתי

מאותה סיבה יש גם למנוע מהכתומים להכנס לרצועה.

העניין הוא שכניסה לגוש קטיף ושהייה

שם היא עניין לגיטימי לחלוטין, שכן ברור שלא יהיה שימוש באלימות בעת הפינוי, ומניעה של הכניסה פוגעת בחירות התנועה ללא כל סיבה מתקבלת על הדעת.

silverhawk

New member
טעות

כניסה לגוש היא לחלוטין לא לגיטימית מכיוון שהוא הוכרז כשטח צבאי סגור. אתה רוצה להתווכח על נכונות ההחלטה? זה משהו אחר. אבל תענה לי אתה - הצבא הודיע כי יהיה ביכולתו להתמודד עם המצב כל עוד מספר הנוכחים בגוש לא יעבור את ה-10,000. כאשר התקבלה ההחלטה שהו בגוש כ-8000 איש, ואלפים נוספים היו אמורים להגיע במסגרת צעדות המחאה למיניהן. כיצד בדיוק אתה היית נוהג?

sela v

New member
מי שנפגע חופש התנועה שלו

אלו הפלסטינאים שכל יום שני וחמישי חוצים את הרצועה לשלוש, כולל עכשיו שוב לא יהיה מעבר פלסטינאים עד גמר הפינוי. מי שגר בגוש קטיף יכול להמשיך להכנס, אבל הכתומים רק רוצים לגרום פרובוקציות.

יהורב

New member
ארבינקא או לא. לא ברור מה אתה עושה

כאן הרי היגרת מהארץ? למשטרת ישראל אין זכות אלא אם כן החלטנו על הקמתה שלך דיקטטורה באופן רשמי לעצור הפגנה בתוך תחומי מדינת ישראל.

silverhawk

New member
אתה מערב בין נושאים

הכתבה שהבאת (שאגב, היא הבעת דעה בלבד...) מדברת על חסימת האוטובוסים ולא על לגיטימיות ההפגנה. ברגע שמארגני הצעדה הודיעו כי מטרת הצעדה היא לחדור לגוש, אשר הוכרז כשטח צבאי סגור, הצעדה איבדה את לגיטימיותה ומכאן ביטול ההיתר.

דוסית2

New member
אתה צודק אבל..

ב"ה נגמרו ההפגנות. אנחנו ממש מתכוונים להפריע להתנתקות זו בדיוק הכוונה. ואם שרון יטיל סגר על הדרום, אולי נבין איפה הראש שלו ושהוא לחוץ כל כך מלהיכנס לכלא...

TheOrion

New member
אולי די עם התשובות האלה?

אני לא אוהב להאשים(למרות שכבר עשיתי זאת פעם אחת בפורום הזה), אבל את מדברת יותר כפרובוקטורית מאשר כאישה מאמינה. אמירה שכזו, היא הודאה בפשע. האם את כה עיוורת שאינך רואה את זה?

spoop

New member
איך אתה מגדיר פשע?

סמים זה פשע,אונס זה פשע,רצח זה פשע,גניבה זה פשע. הפגנה מתוך מניעים סופר אידיאליסטים(ללכת לחזק אנשים בעת צרה!) היא לא פשע! לא כל עבירה על החוק היא פשע! די להיות ראש בקיר. אם אתה נוסע באדום,כדי להציל מישהו,אתה פושע? אמנם עברת על החוק אבל ממניעים מוסריים וטוב לב!

TheOrion

New member
../images/Emo6.gif

כל עבירה על החוק היא פשע. מה שכן, מדי פעם יש נסיבות מקלות, אך אין זה אומר שלא היה פשע. לעבור באור אדום הוא פשע. עם זאת, לאמבולנסים יש היתר מיוחד לעבור באור אדום במקרי חירום. אנשים שיעברו באור אדום, אלא אם בבית משפט יתנו הסבר מאוד משכנע ויוכיחו טענותיהם, הם ישלמו קנס, לא משנה כמה טובות היו כוונותיהם. יש לי שאלה, אם אני רוצח את חברה שלך, אבל מתוך כוונה טובה, כדי לעזור לידידה שלי להתחיל איתך. האם אני פושע? הרי עשיתי זאת ממניעים מוסריים וטובי לב. אני ביצעתי עבירה על החוק למען אהבה. האם פושע אנוכי?

למעלה