לרקדן האנונימי
ראשית אני מציע שלפחות כאשר יש ביקורת היא לא תהיה בעילום שם. אני מקווה שאינך מתבייש במה שאתה כותב/אומר. ולעצם העניין: אין כוונה להתעלם מאיש וכמובן לא לעשות "פורום של ירון מישר". זמני קצר מאד ויש עוד הרבה אפשרויות בפורום שלא הגעתי ללמוד אותן ולמלא בהן מידע לשימוש הקוראים והמשתתפים. אתה מוזמן לעשות רשימה מלאה של אתרים שלדעתך ראוי להעלות בקישורים ואשתדל להעלותם לשימוש הגולשים. אבל יש גם יוצאים מן הכלל. 1. יהודה עמנואל. באתר שלו אין כל מידע חשוב לרוקדים. הדבר היחידי שהאתר שלו נותן הינו קטלוג של קלטות וידאו המתחרות בקלטות שלי. זו עדיין לא סיבה מספקת שאתעלם מהן. הבעיה היא שמה שיהודה עושה כמו שמדריכים אחרים עושים (מכירה של מוצרים ללא תשלום תמלוגים לאקו"ם ולחברות התקליטים) היא זו שגרמה לחברות התקליטים לבטל את ההסכם שהיה להם עמי ובכך בעצם נפגעה האפשרות למכור ולקנות מוצרים אלה בצורה חוקית. היום כשאני עומד לפני סיום המאבק המשפטי עם חברות התקליטים שעלה לי הון כסף (והוא, יהודה, לא מצא לנכון להשתתף במאבק זה שזה בעצם גם המאבק שלו) ובמצב שעדיין אני היחידי המשלם לאקו"ם ולחברות התקליטים (גם ארגון המדריכים לא משלם) האם ראוי שאפנה את הגושלים למוכרים לא חוקיים? והאתר השני שהזכרת בו יש מעין פורום, אבל לא אינטראקטיבי כמו זה שלנו בתפוז. האם ניסית להכניס שם הודעה על קיומו של הפורום ב"תפוז"? האם נראה לך שהם יעלו הודעה כזו באתר? אם הם לא עושים זאת מדוע שאני אעשה כך? ויותר מכך. המידע היכן לרקוד המופיע בעיתון רוקדים ובאתר "רוקדים" נאסף על ידי בעמל רב ובהשקעה כספית גדולה מאד. נכון שזה מידע זמין לכל אך אין זה אומר שמותר להעתיק אותו. כאשר אותו אתר העלה לראשונה את רשימת החוגים ולי לא היתה אפשרות להעלות אותם באתר שלי, הצעתי להם שיתוף פעולה בכך שאספק להם את הרשימות והעידכונים ממני, בצורה חוקית, אך הם סרבו. היום, כאשר האתר שלי נותן את כל השירותים האלה ויותר ובמיוחד כאשר המידע אצלי מעודכן יותר וערוך בצורה נוחה יותר, מדוע שאפרגן להם. ולבסוף: ניהול פורום הוא כיף גדול, זה מעניין ומאתגר, אבל גם גוזל זמן רב. הניהול הוא בהתנדבות והסיבות שביקשתי לעשות זאת הן שתים: 1. אני מאמין שמילה כתובה יכולה להשפיע על מהלך העניינים ולכן אני מעודד את המשתתפים לכתוב ביקורת על מה שקורה ואני דואג להביא את דבריכם גם בעיתון רוקדים, כדי שהמדריכים וכולם יקראו ויחשבו (גם עיתון רוקדים שאני מפיק יוצא מאותה סיבה). 2. שתהיה לי במה לקדם את האתר שלי המביא ידע רב וחשוב לקהילת הרוקדים ויש עוד הרבה תוכניות לשיפורים ותוספות. האם ניסת לקרוא את הכתבות הרבות שבאתר שלי ב"מועדון רוקדים"? יש שם המון כתבות מעניינות שגם חלק מהן אני רוצה להעלות בפורום שלנ ב"מאמרים" אך שוב מקוצר זמן עוד לא עשיתי זאת.