זכות השיבה

razre

New member
זכות השיבה

בעקבות כניסה לקישור שמופיע בחתימה של northenStar, הגעתי לאתר הקורא למתן "זכות" השיבה לפלשתינאים שברחו מבתיהם ב"נכבה" הפלשתינאית (נכבה=שואה). ברגע שניתן את ה"זכות" הזו, מה יהיה אז? איך ניתן את הזכות הזאת אם חלק מהיישובים אליהם הפליטים אמורים לחזור הם בתוך מדינת ישראל? אשמח לשמוע את דעתכם.

NorthernStar

New member
הרצחת וגם ירשת

תוצאות הנישול והגירוש ניכרים עד עצם היום הזה. מדינת ישראל לא תוכל להגיע להסכם שלום עם הפלסטינים כל עוד לא פיצתה את המנושלים והכירה בפשעיה. ההתנגדות תימשך עד שתוכר זכות בסיסית זאת. as simpel as that. ברגע שזה יקרה, אפשר יהיה לדון באספקטים המעשיים יותר של תיקון העוול ההיסטורי הנורא הזה.

razre

New member
איך יחיו בעזה וביהודה ושומרון עוד

מיליון ערבים (זה משהו כזה לא?)? זכות השיבה, חוץ מזה, היא לא לשטחים האלו, אלא גם למקומות כמו יפו למשל... מה נעשה עם המקרים הללו? וכשניתן להם את זכות השיבה יפסקו הדרישות שלהם? הם לא ירצו את פינוי כל ההתנחלויות (כולל אריאל למשל - אזורים שבהם גרים כ-700 אלף יהודים, אם אינני טועה)? הם לא ירצו את כל "השטחים הכבושים"? הם לא ירצו את ירושלים? חוצמזה, מהי "זכות" השיבה? זו זכותם? הרי ישראל הסכימה להקמת מדינה יהודית בשטח זעום, אך כל מדינות ערב תקפו אותנו כי חשבו שיוכלו לחסל אותנו. עכשיו, אחרי שהם נכשלו אנחנו צריכים לתת להם את מה שהם לא הסכימו לקבל לפני שניסו להשמיד אותנו? האם המוסלמים לא כבשו את א"י? הרי חיו לפניהם אנשים... למה להם זכות גדולה יותר מאשר לנו?

NorthernStar

New member
זכות השיבה היא בגבולות הקו הירוק

לא רק איקרית ובירעם, אלא גם יפו, חיפה, לוד, רמלה, צפת, טבריה, או כל מקום ממנו גורשו תושבים, כולל שייח מוניס וסומייל (רמת אביב ואזור אבן-גבירול\ארלוזורוב). אבל היות שאתה בעד המשך הכיבוש, רק טיפ קטן: זה פורום שמאל. פורום הליכוד זה ימינה בהמשך המסדרון.

razre

New member
קשה לך לשמוע דברים אחרים

ממה שאת אוהבת לשמוע? אולי תמשיכי לדון עם אנשים שדעותיהם כשלך, ולא תיפתחי לדעות של אחרים. אני חושב שמותר לי להשמיע פה את קולי, ואני חושב שבשבילכם זה טוב. אם אתם חושבים שאני טועה, אני רוצה לשמוע - אבל תזכרו אחרי אילו ערכים אתם רודפים - דמוקרטיה, פלורליזם, סובלנות... אולי אני טועה. סליחה.

NorthernStar

New member
להזכירך,

אתה הוא זה שאמרת שקשה לך לקרוא את דבריי. דמגוגיה ימנית וססמאות ריקות כמו אלה שאתה כותב עוברות לי ליד האוזן. אין לאמירות כאלה שום חשיבות בעיניי.

razre

New member
באמת כל הכבוד

כנראה שבתור פעילה פוליטית התלכלכת כל כך בבוץ הפוליטי שאת כבר לא מסוגלת לשמוע דברים אחרים מאלו שאת בטוחה כל כך שנכונים. ולא כל מה שאומר ימני הוא דמגוגיה. חוצמזה, אמרתי שקשה לי לקרוא את דבריך, אבל לא סילקתי אותך מהפורום (וגם אם את ותיקה בפורום ומאוד פעילה, מי מינה אותך למנהלת?). זאת הייתה כותרת בשביל להסביר לך שאני לא מבין אנטי-ציוניות. אני רק רוצה שתביני שאני מנסה לקיים איתך דיון ולא לתקוף אותך - אני שוטח את האמונה שלי ואת את שלך. למה להפוך את זה לויכוח חסר תוכן? והוא הפך לכזה ברגע שלעגת לטעות כתיב שלי וכאשר התחלת לתקוף אותי על שום היותי שונה בדעותיי ממך ומחבריך. אם אני כל כך מכעיס אותך, אני מתיר לך לא להגיב לדבריי - כך יהיה לך יותר זמן להשקיע בעבודת הדוקטורט המבורכת שלך.

NorthernStar

New member
זהו פורום שמאל

כמו שאני לא רואה טעם לכתוב בפורום ימין, כך אני לא רואה טעם בימני שיכתוב כאן.

razre

New member
חבל, דעותינו חלוקות

בדיוק בגלל זה אנחנו נהיה כמו שני קווים מקבילים ולעולם לא ניפגש, לעולם לא תהיה לנו חוקה, לעולם לא נסכים על גבולות ויקח עוד זמן רב עד שנגיע לשלום - בפנים ובחוץ.

razre

New member
רק לשם הבהרה

אני באמת מכבד אותך ואת מה שכתבת פה - אני מצטער אם דבריי משתמעים אחרת. אני באמת ובתמים לא מתכוון לפגוע בך או באיש כאן, ועל אף פעמים שהדיון גלש ממסגרתו המתאימה, אני שמח עליו ולא מצטער על קיומו.

למעלה