זכות חוקית מול המציאות

אלי ו.

New member
זכות חוקית מול המציאות

היות והבן אושר ע"י ביטוח לאומי כ PDD רק לאחר ה 1 בספטמבר נאמר לי ע"י המפקחת על החינוך המיוחד ש"נגמר הכסף לסיעות השנה". הבנתי (והיא הסכימה איתי) שלפי חוק הוא זכאי לסייעת כ 15 שעות בשבוע. השאלה היא מה עושים עכשיו? למי ניתן לפנות? האם אי אפשר לאלץ את משרד החינוך לתת לילד את מה שהוא זכאי לו עפ"י חוק?

נונינה

New member
גם לי אמרו שכך נעשית ההקצאה

יש תקציב, מקבלים בקשות עד לתאריך מסויים, מחלקים את התקציב ועד לשנה הבאה לא ניתן לעשות כלום. וזה באמת יוצר מצבים כמו שלך. תנסה לברר באלו"ט. אולי להם יש נסיון עם מקרים כאלו.

אלי ו.

New member
כן אבל זה לא הגיוני

מה קורה אם לרונית תירוש מתקלקלת המכונית? האם אומרים לה: "מצטערים, גמרנו לחלק את התקציב, חכי לשנה הבאה, בינתיים סעי באוטובוס"? אם יש זכויות בחוק, איך אפשר להתעלם מן החוק? האם מישהו ניסה ללכת עם זה לבימ"ש?

נונינה

New member
אני חושבת שאתה צודק עקרונית.

ועם זאת לכל גוף שפועל עם תקציבים יש בעיתיות בנושא. נכון שהם יכולים להשאיר תמיד זנבות למקרים שמגיעים באמצע השנה, אבל גם לאלו שמגיעים בזמן התקציב לא מספיק ורק חלק מקבלים את הסיוע ע"פ קדימויות מוגדרות - מצב נוראי !

לבת שלי אושר תקציב לסייעת לחצי יום

והיא אכן מקבלת, אך לחצי היום השני כבר אין תקציב. התקציב אצלינו מחולק, חלק לעירית הרשות וחלק משרד החינוך. עם הרשות לא היתה בעיה ועם משרד החינוך כן. אלי, האם בדקת ברשות המקומית מה הם יכולים לעשות? גם להם יש תקציבים לצרכים אלה.

אלי ו.

New member
הם הפנו אותי למשרד החינוך

כיום אנחנו מקבלים 3 שעות סייעת בלבד מביה"ס (אני מניח שזה על תקציב העיריה).

ים ים ים

New member
לאלי

יש לי ילד בכתה שקבל שעות סיוע. אך לצערי המאבק של הוריו להגדלת שעות הסיוע לא צלח. ההורים משלמים מכיסם את השעות הנוספות.

זהבה נ

New member
אלי שלום עד כמה שידוע לי ../images/Emo88.gif

תקציב משרד החינוך התחדש ממש עכשיו בימים אלו. כי אם לא אכפת לך ולעונים האחרים כאן, חוק תקציב המדינה התקבל לשנת 2003 וכידוע לך השנה רק החלה עוד לא עבר ממנה חודש. אני ממליצה לך לרוץ למפקחת ולומר לה את זה כי הידע האישי (הלא רב) שלי בנושא חוק התקציב אומר לי שאולי דווקא עכשיו כן יהיה תקציב. תתפלא אני מניחה מהתשובה שתקבל מהמפקחת, אז אל תוותר, אם מגיע לילד שלך אז זה לא בחסד כי זו זכותו. בהצלחה ותשוב לעדכן כאן את החברים,

למעלה