זכרון ילדות שלי (אנטישמיות).....

טומי*

New member
זכרון ילדות שלי (אנטישמיות).....

אני מאמין שרוב החברות/ים צעירות/ים ממני,כאן בפורום...בכל אופן אספר סיפור מהילדות שלי בהונגריה.לא שאני כזה זקן...ביום שישי האחרון חגגתי את יום הולדתי ה:54 אז ככה... כידוע בשנת 1956 היה התקוממות אזרחית בהונגריה,כולם נגד כולם,מין מהפכה או מלמת אחים.נלחמו אחד בשני,זכורות לי קרבות רחוב..בין קבוצות. אנחנו גרנו במרכזה של פרבר של בודפשט בשם ראקושפלוטה-RAKOSPALOTA. אבא ז"ל היה לו בית מלאכה קטן בחצר,מקצועו היה סנדלר.בתוך הדירה היה גם מין חנות, שאמי מכרה שם נעליים. נחשבנו למשפחה עמידה באותם הימים. יום בהיר אחד נכנסו לחצר שלנו כמה עשרות גברים,מין אספסוף עם צעקות רמות וקצביות.."להרוג את היהודי". אבא אמא אחותי ואני יצאנו לקראתם, היה לי פחד גדול שהנה עכשיו הולכים להרוג בנו. למשמע הצעקות יצאו גם השכנים,הגויים יש לציין שאיתם חיינו ביחסי שכנות טובים מאוד.אחד השכנים שהיה מין שוטר מתנדב וברשותו היה אקדח..נעמד לפנינו,והתחיל לנעום על אבי ז"ל...כמה שהוא אדם טוב ועוזר לעניים. הצעקות נחלשו קצת,ומה שחרוט בזכרוני ממש המילים שהוא אמר.כל מי שיצעד קדימה אני יורה בו.לאט לאט האספסוף הסתלק מהחצר שלנו. אז האיש הזה הציל את חיינו. כמובן זה סיפור אחד קטן שלי פרטי,ושל משפחתי,שמעתי הרבה סיפורים אחרים גם,של אנשים אחרים.לא כל ההונגרים אנטישמים,כפי שלא כל הגרמנים היו נאצים.בכלל אסור לעשות הכללות.אחד החברים הטובים שאני שומר איתו קשר עד היום,הוא בן של אחד השכנים,שבכלל ממשפחה צוענית.

אלהלה

New member
סיפור נורא ואיום../images/Emo10.gif

ובטח היתה חוויה כזו קשה שעובדה שאתה זוכר עד היום אותה לפרטים. מה שבטוח שפה אף שכן לא יבוא לצעוק להרוג את היהודים - מקסימום להרוג את האשכנזים
סתםםםםםםםםם. (ודווקא לא ממש סתם - אני גדלתי באזור שמרבית התושבים היו ממוצא מזרחי ובניגוד למה שאני שומעת מיוצאי המזרח על אפליה של אשכנזים נגד ספרדים אצלי זה היה דווקא להפך - וחטפתי לא פעם מכות כי הייתי אשכנזיה ) ממש אין מה להשוות לסיפור שלך. אבל סתם סיפור ישראלי - אולי כל מי ששונה נטפלים אליו ולא משנה איפה. ואני מקווה שבדורות הבאים ואולי כבר עכשיו שכבר יש כל כך הרבה זוגות מעורבים יפסקו כל העניינים העדתיים האלה למשל.

הדוציקם

New member
אני בת גילך../images/Emo85.gif

עליתי ארצה ממש במהפכה ההורים פחדו להישאר ההונגרים מאוד שמרו עלינו מפני הרוסים שנכנסו לעיר שלנו קישוארדה חלק מהם היום שאני נוסעת לשם מאוד מפרגנים

כן האנטישמיות היא תופעה נפוצה.

לפני כ-10 שנים עמדנו קבוצת אנשים מהארץ על שפת הדנובה וחיכינו לספינה הקטנה המפליגה לאורך הנהר בבודפשט. רצינו לעבור מהגדה של פשט לאי מרגיט. תוך ההמתנה ראיתי קבוצת פועלים עוסקת בריצוף מחדש של הרחוב באבני בזלת קטנים ביניהם יוצקים זפת חם. ניגשתי שאלתי בהונגרית של זר מה הם עושים? זכיתי להסבר קצר ומיד לשאלה מאין אני? עניתי שנולדתי פה אבל אני חיי בישראל. כעבור מספר מילות נימוס גילה לי איש שיחי שהוא מתגעגע לימים הישנים, והוסיף משהו גם על היהודים ימח שמם. וכל זה פחות מדקה לאחר שהצהרתי בפניו על יהדותי. המאורע לא היה טראומתי, אבל מלמד משהו על השרשיות של שנאת היהודים.

B T1

New member
במרד בהונגריה בשנת 1956 הייתי..

ילד בן 14 שגר במרכז בודפשט. כלילות הקרים ברחובות האספסוף התחמם ליד חביות בהן דלקה אש ומפעם לפעם השליכו קרש נוסף. הרבה ילדים צעירים כמוני הצטרפו על מנת להקשיב להתרברבות המבוגרים על גבורתם ביום שחלף. באחד הפעמים כאשר דעכה האש, האיש בעל הפה הגדול שליד החבית אמר לאחד הזוטרים: Jozsef! A tuz pislakol hozzal ra egy zsidot hogy meleg legyen או בתרגום מאוד חופשי: יוסף! האש עומדת לדעוך. תביא איזה יהודי לתוכו שיחמם. לא צריך להוסיף, הבננו את הפרינציפ ולא עצרנו עד ארץ ישראל.

kropacsek

New member
רצחנו מישהו?

אבא שלי ע"ה סיפר לי איך פעם בבית הספר מישהו אמר לו: "אתם רצחתם את ישו" וכשהוא חזר הביתה הוא שאל את ההורים אם יש רוצחים במשפחה או שמסתירים ממנו איזה עניין... גם הם לא עצרו בדרך לארץ.

B T1

New member
הבעיה לא כל כך באנטישמיות.....

המסורתית ה"קלסית" הבעיה יותר באנטישמיות בן זמננו. (השמוע אומרת בקרב הגויים שעל מנת להכין מצות לפסח יש להשתמש בדם של ילד לא יהודי) ונראה אותנו מוכיחים שאין לנו אחות.....

למעלה