זכרונות בפוקט פיסי

פחזול25

New member
זכרונות בפוקט פיסי

סליחה על הבורות (אני ממש חדש בכל נושא מחשבי כף היד) אבל מה פירוש הדבר שאומרים שזיכרון RAM של ה PDA הוא X (לדוגמא : 64MB) וזיכרון ROM הוא Y (לדוגמא: 32MB) - מה ההבדל בדיוק בין שני הזיכרונות הללו, ובנוסף למה הזיכרונות כ"כ נמוכים בפוקט פיסי? הרי זה בעצם ה"הרד-דיסק" של הפוקס פיסי, אז למה הוא לא 20GB כמו במחשב השולחני? האם התוכנות הרצות על הפוקט תופסות ממש פחות מקום מאשר על המחשב הביתי? כלומר האם הזכרונות 32/64 מספיקים לפוקט פיסי בתור הארד דיסק אם אני לאחסן בו קבצי וידאו / משחקים / קבצי MP3? תודה רבה!

ron20

New member
כמה תשובות

זיכרון ROM כשמו כן הוא, זיכרון לקריאה בלבד, מותקנת עליו מערכת ההפעלה ויש בד"כ עוד נפח שמוקצה לגיבויים (משתמשים בו גם כדי לשים את התמיכה העברית) זיכרון RAM נועד לתוכנות, קשה להשוות למחשב האישי אבל אפשר להתקין שם כמות נכבדה של תוכנות ומשחקים (תוכנה של יותר ממגה נחשבת לגדולה) למה הוא לא 20 ג´יגה ? במחשב שולחני יש הרד דיסק ב PDA יש זכרונות אחרים והרבה יותר יקרים... לגבי קבצי MP3 ווידאו - הם זוללים מקום בדיוק כמו במחשב השולחני ובשביל כמות נכבדה יש צורך בכרטיסי הרחבה (כל פוקט ממוצע תונך בכרטיס כלשהו)

פחזול25

New member
תודה, אבל

אני לא בטוח שהבנתי כ"כ... אתה מתכוון שעל זיכרון ה ROM מותקנת תוכנת ה WINDOWS וכל האופיס? אם כן הרי שבמחשב האישי זה תופס משהו כמו חצי ג´יגה (אני יודע שזה כולל תמונות ועוד פונקציות שלא קיימות על גרסת ה PDA) אז איך זה שב PDA זה תופס פחות מ-20 מגה? ונגיד תוכנה / משחק גדול/ה משהו כמו EGE OF EMPIRE - כמה זה תופס בערך ב RAM ? תודה מראש! וסופשבוע טוב!

ron20

New member
זה לא ממש אותו windows

וגם לא ממש אותו אופיס, זה לא חלונות XP אלא חלונות CE , זו מערכת אחרת לגמרי כל ההתקנה כולל "אופיס" תופשת 24~ מגה (ROM). אני לא יודע לומר לגבי המשחק שציינת אבל המשחק הכי כבד שראיתי "שקל" 7 מגה וזה היה נדיר. רוב התוכנות תופשות כמה מאות K לכל היותר. לסיכום, למעט קבצי מולטימדיה (jpg,gif אודיו ווידאו) שנתמכים כמו שהם, כל שאר התוכנות אינן קשורות לחלונות (PC) בשום צורה.

פחזול25

New member
תודה! ועוד שאלה

אני מתעניין ב H3950 שך HP יש לך המלצות עליו? מערכת ההפעלה שלו היא הכי עדכנית שיש? האם אתה ממליץ להמתין ברכישה או לרכוש זאת? אסביר לך את צרכי: משחקים, יישומי אופיס, הרצת קטעי וידאו ומוסיקה, ואפשרות גלישה באינטרנט תודה רבה רבה!

ron20

New member
ממממ

1. מכשיר טוב מאד 2. מערכת ההפעלה שלו הכי עדכנית (נכון להיום) 3. עניין ההמתנה הוא עניין אישי, אין לזה סוף ותמיד יהיה מכשיר יותר חדיש, נראה לי שליישומים שציינת הוא יותר ממתאים, לגבי הגלישה - זה ממש לא דומה ל PC אז תנמיך ציפיות.

פחזול25

New member
אני יודע שיש הבדל בין ה PC ל PDA...

...בעניין האינטנט, אבל אם יש ברשותי סלולרי עם אינפרא אדום זה לא מספיק לגלישה ?

mikeoreli

New member
זה מספיק ובנוסף..

שאלת למה בPDA הנפח לא גדול כמו בPC "הרי זה ההרד-דיסק". אז ככה : הטכנולגיה של ההארד דיסק לעומת זיכרונות RAM שונה, ובנוסף תשווה מכירים של זיכורות RAM לPC מול הארד-דיסק. תוסיף עוד שיש יחסית מעט בעלים של PDA מול בעלי PC. לגבי זיכרונות FLASH, או SECURE DIGITAL : זה כבר עולם אחר לגמרי ולכן המחירים בהתאם. הם מאפשרים כתיבה מחיקה וקריאה ושומרים על התוכן שלהם גם בלי הספקת חשמל בשונה מזיכרון RAM. השונה גם הוא מהירות הגישה לזיכרון. בסדר ממהיר יותר למהיר פחות - HARD-DISK, COMPACT FLASH, SD, RAM. לגבי ROM, כמו שכתב רון - זהו זיכרון לקריאה בלבד. כלומר התוכן שלו ניצרב במפעל ובלי ניתן למחיקה, לכן אם יש בעיית תוכנה עם הPDA, עושים לו HARD-RESET והוא מוחק הכל אבל חוץ ממה שעל זיכרון הROM שזה העברית, מערכת ההפעלה ותוכנות אופיס. לגבי הגודל של התוכנות - פעם, לפני 20 שנה, כאשר היתה בעיה בלאכסן מידע, מתכנתים שברו את הראש איך לעשות תוכנות קטנות ומהירות. היום כאשר אין כמעט הגבלה לזיכרון הPC מתכנתים לא שמים על הגודל של הזיכרון אלא על מהירות השחרור לשוק, תוכנה או משחק חדש. בPDA, בגלל בעית המקום, מתכנתים חזרו לשבור את הראש איך להכניס תוכנות גדולות למעט מאוד זיכרון. בנוסף, התוכנות שיש בPDA הם גרסאות מקוצרות לתוכנות אופיס ב PC. כלומר בלי כל מני תוספות, כמו שבאקסל אי אפשר לבנות מקרואים וכו..

castroman

New member
ממ....בקשר לכתיבה על ../images/Emo26.gif ../images/Emo70.gif

הROM
יש תוכנות שיכולות לעשות את זה, ויש גישה לזה (היה משהו בזמנו על ה"טוקי" ככה זה נקרא, היתיה שיטה להגיע לROM)...

mikeoreli

New member
אתה מתכוון לEPROM

יש מספר סוגים של זכרונות ROM. ROM הוא זיכרון לקריאה בלבד, אבל יש למשל עוד סוגים כמו EPROM שניתן למחוק ולכתוב עליהם שוב ע"י אולטרא סגול. בנסף יש עוד כמה סוגים. הזיכרון ROM בפוקט נקרא FLASH ROM, כלומר זהו ROM מסוג FLASH, כלומר מידע שנשמר וניתן לשכתב אותו לאחר פעולת FLASH. זיכרון זה מצוי כמוכן בביוס של ה PC, ובביוס של DVD (ככה ניתן להפוך DVD נעול לנגן כל איזור).

mikeoreli

New member
קסטרו אתה מתחיל לעצבן

זיכרונות ROM לא ניתנים לשכתוב ולא למחיקה. ROM=READ ONLY MEMORY. כדי לכתוב עליהם צריך מכונה שצורבת ROM לשבבים. ולאחר הצריבה אפשר או להשתמש בשבב או ליזרוק אותו לפח. זיכרונות ROM שניתן לכתוב עליהם הם וריציות חדשות יותר של ROM שניקראות בשמם המלא כמו EPROM או FLASH ROM וכהנה. פעם הבאה אנא תקן אותי אם אני טועה ע"י קישור לתוכנה אשר מאפשרת לכתוב על זיכרונות ROM בלי מכשיר מיוחד. אם אתה מכיר תוכנה כזו, מהנדסי האלקטרונירה בחברה שבה אני עובד יודו לך מאוד.

פחזול25

New member
תודה רבה לכל המגיבים! (יש המשך...)

אוקיי...הבנתי בערך את עניין הזיכרון... אז ככה... יש לי את ה IPAQ 3950 והבנתי שבלי שרוול אני יכול להתקין רק כרטיס של SECURE DIGITAL אלא אם אני משתמש בשרוול הרחבה ואז אוכל דרכו להשתמש גם בCOMPACT FLASH שאלתי היא מה עדיף ומה טווח המחירים (כמה יעלה השרוול שאגב, מה שם הדגם שלו?, יחד עם COMPACT FLASH, וכמה יעלה רק הכרטיס של ה SECURE DIGITAL) אני צריך את הרחבה בעיקר בשביל מולטימדיה תודה רבה!

mikeoreli

New member
בעיקרון...

כרטיס CF עם שרוול יותר זול מאשר כרטיס SD. אבל... כרטיס SD יותר מהיר מכרטיס CF (ככה אומרים, אני לא בדקתי). אם אתה הולך להתעסק עם מוזיקה, אז לא ניראה שתראה הבדל. לגבי וידאו יכול להיות שתראה הבדל, כמו שכתבתי, אני לא יודע אני משתמש בכרטיס CF על E-200, ואין לי תלונות. לגבי מחירים עצמם כנס לפלונטר : www.plonter.co.il

אשכר

New member
What about XLS, DOC

is EXCEL or WORD files from my PC still compatible with winCE version ? are there any problems with it (sorry for the english)

למעלה