זכרונות ילדות מליל הסדר

זכרונות ילדות מליל הסדר ../images/Emo39.gif

פתאום ירד לי האסימון שאחד הזכרונות הכי מוקדמים שלי, מגיל שנתיים וחצי (!),הוא מליל הסדר
הלכנו אחרי תפילת ליל החג לבית החולים, וסביב מיטתו של סבי ז"ל, שהיה מחובר למסכת חמצן ירוקה, שרנו לו הנכדים "מה נשתנה".... (בחוה"מ הוא נפטר). (בדרך לביה"ח אמא שלי מעדה ברחוב, וניסיתי לעזור לה לקום, וגם את זה אני זוכרת מצויין....
) זכורים לי עוד כמה סדרים מיוחדים מהגיל הרך, מדהים.... האם יש לכם זכרונות ילדות מליל הסדר? מסדרים רגילים או סדרים מיוחדים? מה ליל הסדר שהכי נחרט בזכרונכם?

ב../images/Emo82.gifהורי

את ליל הסדר לא חוגגים על השולחן, אלא כמה ארגזי בירה, מניחים מעל זה קרש (לרוב זה דלת) פורסים על זה מפה והנה שולחן. מסביב פורסים מזרנים, ושמים כריות, וכך חוגגים כמו שהיו חוגגים בתקופת המשנה. ליל הסדר שהכי נחרט בזכרוני? היו 2 כאלה:
מישהוא מצרפת+2 ילדיו שאיך שהוא הכיר את סבא רבה שלי (שהיה רב ראשי של תוניס) הגיע אלינו לליל הסדר, ובגלל כל הסיפורים שלו, סיימנו את הסדר ב3 וחצי לפנות בוקר.
ליל סדר נוסף שזכור לי - הפעם עשינו אותו אצל המשפחה החילונית של אבי, ושם ב10 כבר ישבנו לשחק מונופול (כי לא היתה קריאת הגדה - אלא רק שירים מתוכה)

וואו ../images/Emo99.gif ליל הסדר בהסבה אמיתית

נשמע קסום.... גם האורח מצרפת עם סיפורים מרתקים קורץ לי
והסדר החילוני- נשמע מתסכל..... מקווה בשבילכם שזה היה ארוע נדיר...

נכון מוזר?

יש לי הרבה זכרונות מוקדמים, אבל איפה הנחתי את המשקפיים וכד` אני אף פעם לא זוכרת /tapuzforum/images/emo6.gif

זיכרון לא כ``כ מילדות..

לפני בערך 20 שנה, כשהיו שלושה או ארבעה אחיינים במשפחה. לגננות ישנו מנהג לקראת ליל הסדר לתת לילדות ``הפתעה`` סגורה שאמורה להפתח בליל הסדר לאחר הכוס הרביעית, באותה שנה, הנכדה הגדולה שהיתה בערך בת 5 הגיעה מהגן עם ההפתעה, אחיה שהיה בן 4 רצה גם הוא הפתעה לליל הסדר, אמר ועשה.. הגיע ליל הסדר, הילדה פותחת את ההפתעה, (צמיד או משהו דומה) ואז.. הבחור בן הארבע מוציא גם הוא הפתעה.. והיא.. וופלה מצופה.. דמיינו את ההמשך..

עלה קטן1

New member
ליל סדר לא צפוי

עברנו דירה ליפני פסח אני היתי בכיתה ה' היו לנו שכים מאוד נחמדים יצרנו איתם קשרים מאוד טובים ליל הסדר השולחן ערוך יפה כולנו מסובים אבא אמא ו 6 ילדים לפתע דפיקות עדינות אחי קורא עוד לא הזמנו את אליהו הנביא והוא בא רץ ופתח את הדלת מאחורי הדלת הנכד של השכנים "כל המשפחה מבקשת שתבואו אלינו" אבא "תגיד להם שנבוא" ( סתם ) אחרי כמה דקות שוב דפיקות אבל חזקות "למה אתם עוד יושביים ליד השולחן אנחנו מחכים" השכן ואבאה שלי מרימים את השולחן עם כל הדברים ומעבירים לדירה שלהם כל אחד מאיתנו לוקח את הכסא ועוברים לערוך סדר אצל השכנים היינו בשוק כמה דקות נרגענו ובסוף נהננו שנה אצלינו שנה אצלם עד שעברנו דירה

ע ד י ו ש

New member
אצל סבסבתא שלי(מצד אבא)

יש המון אנשים בסדר(כל שנה מתרבים ב"ה) בסביבות ה80-100 כל שנה אבא שלי היה יוצא עם הטלית וכל האפיקומנים ומחביא בכל מיני מקומות יצירתיים... פעם על העץ פעם על הגג... והיינו מקבלים בסוף מתנות שוות(מי שהצליח למצוא) שנה אחת אחי קיבל אופני הרים... ולפני שנה בסדר אומנם כבר לא כ"כ ילדות אבל... דודה שלי הכינה הצגה לילדים שישארו ערים ואת מי היא שמה בתור פרעה??? את אמא שלי... (הערה: כל פעם שאומרים לסבתא שלי שיש למישהו יומולדת היא אומרת שיש יומולדת רק לפרעה...) ובאותו היום היה לה יומולדת...

למעלה