זכרונות מבית אמא

Sarika

New member
זכרונות מבית אמא

קרידוס אמיגוס , לכבוד שבת ווס ואה קונטה קה גיזבה ממדרה ויירנס. חברים יקרים, לכבוד שבת אספר לכם מה נהגה לבשל אימי בימי שישי. אקיוס דיאס נו אביה פראס, אמה אביה אמיסטה, ראיר אי קנטה. באותם ימים לא היה כסף, אולם היתה חיבה, צחוק ושירה. אל חמין דלוס פרובס שימאבה פיז´ונס, סגיזבה סין קרנה. החמין של העניים נקרא פיז´ונס (שעועית לבנה) שבישלו אותו ללא בשר. ממדרה לו גיזבה אן און טג´רה גרנדה. אמי בשלה אותו בסיר גדול. נוצ´ה דה שבת קומימוס סלטה דה אליצו´גה אי פיוז´ונס. בערב שבת אכלנו סלט חסה (חתוך לרצועות קטנות עם שמן, מיץ לימון ומלח). מפדרה קומייה אי סה קונסולאווה אי דיזיאה "און פיז´ון וואלה און מיליון". אבי אכל נהנה ואמר "פיז´ון אחד שווה מיליון". אן שבת למדוי דיאה סקומיאה פיז´ון קון ארוז. בשבת בצהריים אכלנו פיז´ון עם אורז. אי אלחד קדו קוסור דה פיז´ון, קומיאמוס מלסקדו קון מקרון בואידו. וביום ראשון את השארית ערבבנו עם מקרונים מבושלים ואכלנו. נדה נו סצ´ו אל סיירקו - שום דבר לא הושלך לפח. התוצאות של אכילת שעועית שלושה ימים, זה כבר סיפור אחר
היידה בואן שבת אטודוס

"און פיז´ון וואלה און מיליון" (../images/Emo13.gif

אי אנדה מוזוטרוס קומיין ויירנס פיזו´ן. גם אצלנו אחרו בשישי בערב שעועית אמה מי מדרה לו גיזבה קומו סופה קון קוייסוס אי קרנה אמא שלי בישלה אותו כמרק עם עצמות ובשר. מטייה מונצ´ו פרישיל, אפיו, ספנוריה אי בטטס, שמה הרבה סלרי, פטרוזיליה, גזר ותפוחי אדמה. אי לו גיזבה מונצ´אס אורס זה התבשל הרבה שעות. מוס פלזייה מונצ´ו צ´ופר לו גווסוס אהבנו מאוד למצוץ את העצמות..... לוס טיניג´רס דה לוס פרווס סון לוס מאס סברוזוס. הסירים של העניים הם הכי טעימים (
שבת שלום

רותי ב.

New member
אונדה מוזוס קומיוואמוס

קלדה, סופה די פיז´ונס, קון גוואסוס, אי נו סה קומו קונטאר, אמה אקיאוס דיאס, לאס ג´נטס קומיבאן טמביין לוס פייזיס די לה גאינה, אי לה -- ´כרבולת´ (קומו סי דיזי כרבולת).... אוטרה אונה קוזה קי מי מאדרה מי קונטבה, און דיאה סטובי מוי חזינה, אי מי טומו אל דוקטור. (יום אחד חליתי נורא, והיא לקחה אותי לרופא: תני לילדה בננה, הוא אחר לה). לי דישו איל דוקטור: ד-לי א לה קריאטורה בננה. א- מי מאדרה, קי נו סביאה קוואלו אז בננה, לי פארסיו קי אז ´תרופה´ - יא מי אולבידי לה פלאברה, אי סי חוואה אל פרמציסט, א מרקר-לה. (לאמא שלי, שלא ידעה מה זה בננה, נדמה היה שזו תרופה, והיא הלכה לבית מרקחת, לקנות אותה). אקל סי ריאוו, אי לי דישו קי בננה סי מרקה אין לה בוטיקה די פרוטאס אי זרזבטיס. (הרוקח צחק ואמר לה שבננה קונים בחנות הפירות והירקות). שבת שלום א- טודוס, אי סטו אספירנדו לה קנטיקה די לוס בילביליקוס, קי לה קנטה רוזה.

רותי, תרופה זה KURA

גם אצלנו אכלו פייזס דה גאינה. הייתי מתה על זה מוצצת בלי סוף (

רותי ב.

New member
את חושבת שמישהו עוד יכול לזכור

היום איך אומרים כרבולת????
מי בכלל מדבר היום על כרבולות?????

DizzyMissLizzy

New member
פייזס דה גאינה

קואנדו יו ארה צ´יקה, יו ביוי אן לה קזה דה מי טאנט (כשהייתי קטנה גרתי בבית של דודה שלי) אייה גיזבה לה גאינה קון לוס מנוס אי לו דדוס (היא היתה מבשלת את העוף עם ה"ידיים" והאצבעות) א מי מה גוסטי א קומר לאס מנוס אי לוס דדוס, אמה טניה מוי פוקו קארנה (אני אהבתי לאכול את ה"ידיים" והאצבעות, אבל היה שם מעט מאד בשר) טמיין מה גוסטי א קומר לוס גרונס (אהבתי לאכול גם את הגרונות) אנסינה מש קדי מוי פלאקה (ככה נשארתי מאד רזה)

קדן

New member
"פסוליה לכל ידוע"../images/Emo34.gif

יש הרבה מאכלים שלא הצלחתי ללמוד מאמא אולי גם לא ניסיתי מספיק אבל על הפסוליה לא ויתרתי. פסוליה אס לקומידה כאמבזי דמימדרה .סטו מרקנדו לפסוליה דה שוק הכרמל אס לפסוליה "הרחבה" אי לו סטו קורטנדו .אני קונה את הפסוליה הרחבה וחוצה אותה לשניים לאורך ולרוחב ואת השוליים.מטה לו על הטנג´רה קון און פוקו דה אלזטה אי טרס או קויטרו טומט אמה כסאן קולורדס .קצת שמן ,3 או4 עגבניות אדומות ובשלות,און פוקו סל אי כן כקרה פוידה אגיזר כון קרנה.אי און פוקו אגוייה אי אגיזר .קצת מלח ומי שרוצה גם בשר קצת מים ולבשל עד שיתרכך. מוי ביינו קון ארוז בלנקו. אסטו אס לקומידה דה שבת .

|לשריקה גם אצלינו אביקס קון ארוז../images/Emo6.gif

דייה דבירנס לאחר הנקיונות היינו ישובים במרפסת אבי עם שורט וגופייה.. כשמגבת קטנה מקופלת או ממחטה מונחת על צווארו, חותך את הבצל מפזר מלח כדי לטבול את הבצל ממש טכס חחח..ולימוריקה למדה זאת מאיתנו מכיוון שהיא גדלה אצלינו והייתה מחכה ליום שישי ובאמת לא חשבנו על כלום אז ארוחה טובה מקלחת רעננה ובית נקי הספיקה להעלות לנו את המצב רוח ....אךךךך איפה הימים ההם??? שהיום ילדינו רוצים לתפוס את השמים לצערינו וכל הורה צריך להיות לדעתם מינימום מנהל בנק ... ושריקה לא לשכוח היום בערב את ההבדלה מקרידה

Sarika

New member
הבדלה פרה רוזלין אי פרה טודוס ../images/Emo48.gif

אל דיו אלטו קון סו גראסיה מוס מאנדה מונצ´ה גאנאנסיה נו ביאמוס מאל אי אנסייה אה נוס אי אה טודו ישראל....... שבוע טוב ומבורך

כל הכבוד לשריקה........./images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

אגורה אנטרי אקזה סטובי אין אל בלו... אי דישי דמי פרמי אנטררה אי וורה סי שריקה דיו לאבדלה אוי....אי באמת תגנטס און זכו ....ישה שריקה ישה

למעלה