זכרונות משבדיה

חבר משק

New member
זכרונות משבדיה

טוב, האמת שכבר עבר קצת זמן מאז חזרנו מהחופשה המשפחתית שלנו בשבדיה אבל עכשיו אני פה לסכם: נתחיל מהסוף. היה פשוט נפלא. חופשה כל כך טובה, כל כך מועילה וכל כך מספקת לא יכולתי לאחל לעצמי. הצלחנו לטייל, לנוח, להיות עם החברים שלנו והכל בדיוק במידה כדי שיהיה רק כיף. יובי (הפריזמה דרכה כל חיינו עוברים כעת) עשה חיים משוגעים. בשדות התעופה הוא היה מרוצה עד הגג (כולל נחיתת הפתעה בפראג בגלל תקלה...). במטוסים היה קצת מאתגר אבל בסך הכל חמוד להפליא. לחברים שביקרנו יש בן בגילו והם פשוט הסתדרו מצויין: שיחקו ביחד, השתוללו, חיקו אחד את השני (למשל בארוחות זה עזר לנו מאוד עם האנורקט הקטן), ובכללי היו מגניבים. כל דבר שהוא ראה היה לו מעניין, מסקרן, משמח - לסוע בטראם, לשוט בסירה ובמעבורת, ללכת ללונה פארק, לרכב באופניים, לזרוק אבנים לים, לדרוך על חשופיות, סתם לטייל בעגלה, ללבוש חליפת גשם ועוד ועוד. פלא שבלילות הוא ישן מצויין? בקיצור, היה חבל"ז. לגבי הטיסות המסקנה שלי היא שחשוב לנסות ולתאם את הטיסה עם שעות השינה של הילד (ולהיפך), גם אם לא חייבים כדאי לקנות עבורו מושב (אחרת שלושה מבוגרים וילד במחלקת תיירים זה אינטימיות קצת מוגזמת), וחבל שלא מחלקים מתנות מתאימות לילדים קטנים ב-KLM (הוא קיבל אוריגמי...). אני מצרף כמה תמונות שתראו שאני לא סתם אומר...

shno

New member
איזה כיף!

איזה יופי לשמוע שנהנתם ועשיתם חיים! ויובל נראה כמו ילד איקאה בעצמו... ותודה על המסקנות לגבי הטיסות. נרשמו (לא שצפויה בעתיד הקרוב טיסה עם הקטנה, אבל מתישהו הרי נטוס איתה לאנשהו. אני מקווה...)

aviah

New member
איזה מתוק ../images/Emo13.gif

אני מבין שהלוגיסטיקה היתה טריויאלית, וזה כבר מאוד משמח.

חבר משק

New member
אכן כך

הלוגיסטיקה היתה טריויאלית עד כדי כך שאפילו העובדה שהמזוודות שלנו עשו טיול נפרד דרך מינכן והצטרפו אלינו רק אחרי יומיים לא ממש הפריעה... אני חייב לתת קרדיט לחברים שלנו שעשו את כל החופשה שלנו הרבה יותר פשוטה - הם פשוט דאגו שיהיה לנו כל מה שצריך (כולל עגלה מוגנת גשם, אופניים עם כסא לילד אקסטרה, כרטיסי נסיעה ברכבת ועוד).

hag70

New member
נשמע מעולה../images/Emo70.gif

ויובי נראה חמוד לאללה
(באמת ילד איקאה קטן). שלא לדבר על הבית שהייתם בו
- שבדי קטן וטיפוסי (לא שאני יודע איך נראים בתים שבדים קטנים או גדולים
). שמח שנהנת ועוד יותר שחזרת לפורומנו הקט (פולני או לא
). וכמו שאני רואה את תוכנית הטיסות לעשור הבא, אנחנו כנראה נטוס עם שני ילדים או יותר, כך שכשזה יהיה רלוונטי נחזור עם שאלות (SHNO - הכן כרטיסים למשפחה המורחבת כדי לספר חוויות
).

חבר משק

New member
לגבי הבית שהיינו בו

הבית בתמונה הוא לא הבית שהיינו בו אלא בית של אבא של החברה שלנו - אכן בית קטן אבל בעל יתרון איכותי: הוא ממוקם על אי קטן ופסטורלי שחיים עליו בערך 200 איש (וגם זה בשיא הקיץ, בחורף הרבה פחות) ואפשר להגיע אליו רק במעבורת. בנוסף לבית יש לו חלקת אדמה שחולשת על מפרצון קטן עם מזח וסירת מפרש, עוד איזה שתי בקתות וקצת דשא. חבל על הזמן. הבית של החברים שלנו נראה מבחוץ קצת כמו אורווה - בנוי מלוחות עץ אפורים בלי חלונות גדולים - אבל מבפנים... החלקנו כל הזמן על הפרקט בגלל הריר שהגרנו עליו (אבל אולי זה רק אנחנו כי אנחנו שוכרים דירה עם תריסולים). ויש כמובן גם חצר קטנה עם דשא ומסלעה (קצת מזכיר בתחושה כלוב בגן חיות...)

hag70

New member
אתה מדבר על ריור? ../images/Emo67.gif

בהתחלה אתה מספר חוויות מחו"ל. ולא סתם חו"ל אלא שוודיה. ועם תיאורי הבתים שהייתם בהם
. והמקומות שהם נמצאים
. אני בספק אם אני אמצא מגב כדי שאוכל לצאת מהחדר בלי צורך במגפיים
.

נשמע שמראש לקחת את העניין כולו בקלות

והרי הדבר כמעין נבואה שמגשימה את עצמה. כל הכבוד! גם אנחנו, כאשר נסענו עם הילדון כשהיה בן שנה וחצי, החלטנו מראש לזרום ולכייף, ואכן כך היה. הפעם, ניסע עם הילדון (3.5) והילדונצ'יק (שיהיה בן 4 חודשים בעת הטיסה), והראש אותו הראש. אדווח כשנחזור... ארנון

shno

New member
ככה? בלי להגיד לאן?

איזה פרט לגבי הנסיעה? מה זה חשוב - העיקר שתסעו בשלום ותהנו המון עם כ-ל הילדים שלכם

wild sands

New member
גם אנחנו היינו בהולנד

הילדה היתה בת שנה (רק עשתה צעדים ראשונים). שהינו באוהל בכמה מחנות אוהלים בתוך (!) אמסטרדם ובשמורות בהולנד. בילינו הרבה עם מנשא על הגב. היה כיף וכולם נהנו מאוד.

חבר משק

New member
כנראה שהצלחתי לעבוד עליכם... חחח....

סתם, פשוט האמת שדי היינו לחוצים ממה שיהיה - אני בעיקר חששתי מהטיסות (לחץ באוזניים וכאלה). בגלל זה ההתלהבות שלי היתה כל כך גדולה - הכל היה מעולה. אחרי שנתיים בלי חופש אמיתי - זה מה שהיינו צריכים. אני מאחל גם לכם חופשה בכיף - לא ן אתם נוסעים?

למעלה