זכרונות מתקופת ההמתנה

זכרונות מתקופת ההמתנה

או טו טו ימלאו 3 שנים להגעתך לארץ.
ביומיום אני לא כל כך חושבת על התקופה הזו, שקדמה ליום הטוב הזו, שבו סו"ס הגענו יחד לארץ.
אבל אני זבהחלט וכרת.
זוכרת את הציפיה המייחלת לטלפון של טף. זוכרת את הימים הארוכים, והערבים העוד יותר ארוכים, של המתנה.
הנסיעה הראשונה הייתה לקראת סוף יולי, אז נפגשנו לראשונה.
הכינו אותנו מראש שבמחוז שלך לוקח בערך חודשיים שלושה בין הנסיעות, ובכל מקרה באוגוסט בתי המשפט ברוסיה יוצאים לפגרה, כך שאת הזמן עד ספטמבר העברתי בקלות יחסית, למה שבא אח"כ. הייתי מתואמת ציפיות, וידעתי שאין מצב לנסיעה באוגוסט.
אבל מהרגע שספטמבר הגיע, הדברים השתנו. לספטמבר כבר אפשר היה לקוות... בטף אמרו לי שזה הסצנריו האופטימלי, אבל למה לא להיות אופטימי?
טלפונים לעמותה, שיחות בין ההורים הממתינים [היינו כמה משפחות שאמצנו באותו זמן מאותו המקום]. כל אחד מנסה להיאחז בשביב תקווה. אני זוכרת שאחת האמהות-לעתיד אמרה שיש לה הרגשה שאחרי סוכות נקבל את הזימון, ולגמרי התכווננתי לזה. היה ברור לי שאחרי סוכות זה קורה. אבל גם סוכות חלף לו. חום יולי אוגוסט פינה מקום לסוף הקיץ ותחילת הסתיו. בפלטי השיחות היוצאות מביתי לעמותת טף נרשמו עוד ועוד שיחות. אבל גם הם לא ידעו בדיוק מתי זה יקרה.
את הימים קצת יותר קל להעביר - עסוקים בעבודה. אחה"צ - יש כבר ילדה בבית, שזקוקה לטיפול. אבל הערב.... איך מעבירים את הערבים? איך מיישבים את תחושת הצער וההחמצה שהקטנטונת שמקומה איתנו, כבר הייתה יכולה בזמן הזה לישון בפיג'מת דובונים במיטה בחדר הסמוך, ולא באיזה אולם שינה ברוסיה הרחוקה? איך מגשרים על התחושה שמשהו ששיך לך נמצא במקום אחר, רחוק ממך, במקום איפה שהוא צריך להיות - אצלך ובחיקך! אני זוכרת שהייתי כל כך עצבנית, שיכולתי לטפס על הקירות. כבר לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. אני רק יכולה להעיד [וגם להציע לממתינים כעת] שבשלב מסוים פשוט הבנתי שהפתרון בשבילי הוא סרטים באורך מלא. לראות עוד ועוד סרטים, כמה שיותר, משהו שתופס אותך חזק ומעביר את הזמן עד שנהיים כבר ממש ממש עייפים...

סיכומו של דבר, באמצע אוקטובר היתה הנסיעה השניה, וממנה כבר היה ידוע שתוך שבועיים בדיוק תבוא הנסיעה השלישית והאחרונה. גם אם גיליתי שהיא תהיה הרבה יותר ארוכה ממה שחשבתי, עדיין ידעתי בדיוק מתי היא תבוא. אבל ללא ספק אורך ההמתנה באמצע, פלוס אי הוודאות מתי זה יקרה, הם אתגר גדול בתהליך.

כייף שזה רק זכרון עכשיו, ושתודה לאל את איתנו, מנמנמת לך עכשיו במיטתך, כאן קרוב מעבר לקיר.
פשוט מידי פעם, אם זה בגלל התקופה של השנה, או כשאחרים כותבים על זה כאן בפורום, הזכרונות עולים.

בהזדמנות זאת - מחזקת את ידי הממתינים, ומאחלת שיקרב ויגיע היום בו ההמתנה תסתיים עבורכם.

liאת1

New member
הזכרת לי כל כך את תקופת ההמתנה שלי...

כשהיו שואלים אותי מה שלומי הייתי אומרת "מטפסת על הקירות"
טוב שרק זיכרון, שהולך ומתרחק
והקטנים שלנו ישנים כל אחד בביתו,
ואנחנו ביום ראשון הקרוב - שנה וחמישה חודשים יחד

הדחקה, בעיקר הדחקה

התחלתי עבודה חדשה, חתמנו על חוזה שיפוצי הבית סוף כל סוף, וביחד עם הרבה הדחקה גם לא ממש הטריד אותי האימייל שבישר על הקפאת האימוצים החדשים מקזחסטן.
לפני האימייל קראתי באובססיביות בלוגים פלמיים של מי שאימץ דרך הארגון שלנו, כך שיכולתי לחשב תאריך יעד הגיוני להתקשרות איתנו. 15 בפברואר היה התאריך בו אפשר היה לצפות כל יום לטלפון, אם שלושה שבועות קודם לכן לא היה מגיע אימייל המספר על הקפאת תהליכים חדשים עד להודעה חדשה.
ברגע הראשון קפאתי בבהלה.
ברגע השני הדחקתי את האימייל לחלוטין מתודעתי.
כשלא הדחקתי, חשבתי שזה דווקא לטובה. יהיה לי זמן להסתגל לעבודה, יהיה לנו זמן להתארגן בבית.

ואז, ללא שום הודעת הפשרה, עשרה ימים לאחר תאריך התחלת ההמתנה לכאורה, התקבל הטלפון המיוחל, ומסביבנו החלה מערבולת, שאיני בטוחה עד כמה יצאנו ממנה עד היום.
היו לנו אמנם שלוש נסיעות, אבל כל נסיעה כבר הובילה לתאריך נוסף, ומהרגע של הטלפון עד לנסיעה השלישית והאחרונה של אוריאל לקזחסטן עברו חודשיים וחצי מלאי פעילות ונרות עם זיו.
הטיפוס על הקירות התרחש כשאוריאל נסע לפגוש את זיו ואילו אני נשארתי מאחור. 35 ימים שבהם הייתי בודדה כפי שלא ידעתי שאפשר להיות בודדה, ולמרות שהייתי עסוקה כמעט כל שעות הערות שלי, הרגעים בהם לא הייתי עסוקה הם אלו שקבעו את הטון, והם אלו שאני זוכרת ברצינות.

זואילי

New member
לגמרי...ואיך הזמן פתאום טס...

מודה- ההמתנה הראשונה לטלפון היתה מבחינתי הכי קשה. כי היה שם חוסר ודאות טוטאלי.
עוד לא ידעתי כלום. ושנה חלפה ונאדה.
הציק לי שלא יזמו אלי שום טלפון. חשבתי על זה הרבה. גם טלפון של 5-10 דקות רק כדי להראות
ש"זוכרים" אותי, שמטפלים בתיק. משהו. פירור.
ונכון שזו התנהלות שמאחוריה הגיון כלשהוא. עדיין.. כך או אחרת זה לא משנה מה יגידו. אבל טלפון
שמזכיר לך שאת מטופלת והכל "בסדר" מבחינתי היה עושה את ההבדל.
רק אחרי 5 חודשים בעודי מתוייגת כ- לחוצה, רק אז שמעתי את שם המחוז.
רק אחרי 7 חודשים הוסבר לי כי למחוז הזה אין בכלל מה לצפות לטלפון לפני שיעברו 7 חודשים.
רק אחרי 9 חודשים בהם למדתי לבד את לוח החופשות ברוסיה- התחלתי להתערער ולאבד תקווה.
כבר לא הייתי צמודה לטלפון בכלל. כבר לא ציפיתי שיכירו אותי ויבינו
מה נכון/ירגיע/יעודד אותי.
ואז אחרי שנה וסופסוף ביקור ראשון כבר הייתי עמוק בשינויי החוק. ואז היה קושי אחר.
הפעם קושי של געגועים. פחדים שחס ושלום לא נתאחד. פחד של איך היא מטופלת ואם דואגים לה כמו שאני דואגת.
פה כבר נכנס סוג של תסכול וכעס על איך דברים עובדים. על טובת הילד... על זה שבכל העולם
רק אני וסבתא וסבתא באמת רוצים אותה כבר כאן.
ההמתנה השלישית עברה בטיל. (אמנם שינו את החוק כבר ל10 ימים מהמשפט. אבל
למה להתגמש? כבר בוזבזה שנה וחצי אז מה זה עוד חודש בבית הילדים..). חיכיתי עוד חודש... אבל הפעם
כבר ראיתי את האור בקצה המנהרה. למרות שאמרתי שוב ושוב- רק כשארד
איתה מהמטוס פה בארץ אוכל לנשום.

הכל טרי אצלי. ועבר חודש מאז הפכנו למשפחה.
הלוואי ואוכל לשכוח ולשים מאחור את תקופת ההמתנה.
הלוואי ואוכל להפסיק לבכות את הזמן האבוד שלה ושלי כשהייתה שם
רק בגלל בירוקרטיה.
הלוואי והזמן יעבור בטיל אבל היא תישאר פעוטה-תינוקת...

ריגשת אותי בדברייך. הזיכרונות שלנו כנראה לעולם לא יעזבו.
וילדינו- ישנים לבטח במיטתם בבית.

מתפללת לסיום תהליך מוצלח לחברותיי הממתינות וליושבי הפורום שמטפסים על קירות.

liאת1

New member
אצלי עברו חמישה חודשים

מיום שראיתי אותו לראשונה ועד שנחתנו בארץ. אפילו החודש שאחרי המשפט הפך ל35 ואחר כך ל47 יום. ובזמן הבלתי נתפס הזה היה לי קשה על כל יום שעובר והוא שם.

liאת1

New member
אצלי עברו חמישה חודשים

מיום שראיתי אותו לראשונה ועד שנחתנו בארץ. אפילו החודש שאחרי המשפט הפך ל35 ואחר כך ל47 יום. ובזמן הבלתי נתפס הזה היה לי קשה על כל יום שעובר והוא שם.

year of the cat

New member
אמרו לי שאחרי שהילד מגיע שוכחים הכל..

אז אמרו
לא אצלי
אני אומנם לא זוכרת הכל כל הזמן, אבל תקופות\חגים\מקומות מסויימים מחזירים הכל
ויש בזה גם טוב
להזכר איך אף אחד הוא לא מובן מאליו
וכמה היתה קשה הדרך

יש גם המון זכרונות טובים ומרגשים והכל בעוצמות אדירות
שום חוויה\תקופה אחרת אינה משתווה לזה

בדרך זו או אחרת ההמתנות האלה מסתיימות, לא יודעים אחרי כמה זמן, ולא יודעים באיזה צורה בדיוק, אבל זה מסתיים
ובסוף מחבקים ילד
(או שניים
)

בהצלחה לממתינים

נתנאלה2

New member
רשמים מתקופת ההמתנה .....

12,3,4.5.6
טווווווו
טוווווווו
הלו? הלו?
שלום , כאן מרכז האימוץ, כל העמדות תפוסות ,
אנא המתן ותענה לא לפי התור......
לזוג נא להקיש 2
יחידנית אנא התקשרי שוב במועד מאוחר יותר.
הלו? הלו?
אני רק רציתי לשאול לאיזה מחוז.......
שלום, כאן מרכז האימוץ, כל המחוזות תפוסים
אנא המתן ותאמץ לא לפי התור ......
לבן הקישי 1 לבת התקשרי שוב במועד מאוחר יותר .
הלו? הלו?
אני רק רציתי לדבר עם.....
שלום כאן מרכז האימוץ, כל האנשים תפוסים
אנא המתן ותאמץ לא לפי התור ,
תודה...
טוווווווווווו
הלו?
הלו?
שוב הטלפון התנתק, נתקשר מחר......

riki23

New member
נראה ממש קשה

ובמה נגמר הסיפור? בסוך קיבלת ילד או ילדה?

נוני 75

New member
אמא תחזור אני מבטיחה

אף פעם לא שוכחים, זה לא יומיומי זה עולה פתאום סתם, בלי התראה. כמה שחיכיתי.

פגישה ראשונה ואהבתי אותך. כחוש אנמי עם שפעת .מגולח ראש. בכית, היית מבוהל. גם אני. ופתאום חייכת ולא הבנתי איך ,ואיך יש לך את היכולת לחייך כקשה. וסבא ואני התרגשנו. ובכיתי במלון. והביקור הראשון קצר. מידי. והשארתי אותך והבטתי שמאמא חוזרת.
וחוזרים הביתה ומתחיל מרתון ניירת, ואין מושג מתי יהיה משפט, וגם אני למדתי בעל פה את החגים שלהם (ויש הרבה) ומיד צריך לתת לך שם
ורק נפגשנו
והנה יש לך שם והניירת נשלחה ונותר להמתין למשפט. והחיים כפולים -עבודה חברים (לא כולם יודעים) ואתה. ומי מחבק אותך? ומי מלטף? והזמן עובר ואמא הבטיחה והיא לא מצליחה לקיים.
ומנשקת את האחיינים האהובים שלי ובוכה, ורואה אותם אוכלים במקדונלד ובוכה. חיים רגילים. מתי יהיו גם לך?

ולאחר שלושה חודשים הגיע המשפט ואיתו החוק החדש . וחזרתי. ולא זיהית. ושוב בכי וגדלת. והשיער מגולח .ילד שלי. למה?
ולאחר המשפט חזרתי אליך ושוב הבטחתי שאחזור, הפעם רק חודש וליטפנו אחד את השנייה, ונאנחת -האמנת לי?
וחזרתי הביתה ובמקום להכין לך חדר שבוע שלם הייתי מדוכאת. כמה אפשר להיפרד?
ואז חברה שאימצה לפני שאלה אם הוא ישן במרפסת וחשבתי שאמנם יש אוויר נעים אבל זה לא מתאים ומאותו רגע -הקניות -השיפוץ הקל של החדר והזמן טס .
ואתה פה. שנה ושבעה חודשים.
ואכלנו במקדונלד.
(אבל לא יותר מידי -כן? תזונה בריאה וכו

העיקר שאתה פה .

נוני,את באמת משהו מיוחד

החזרת ברגישות רבה לימים רחוקים.
במשך הזמן כתבתי פה הרבה על ההמתנה המייגעת שלי,ההפתעות הרבות לא לטובה,חוסר הודאות הענק.לא מסוגלת כעת לחזור על כל זה.
רק לומר שזה כל כך אבסורדי- תינוקות ופעוטות משתוקקים אלינו,אנחנו-אליהם. ובאמצע-ים של ביורוקרטיות,הנחתות פתע,פגרות,"אילוצים" .....ואז כשהכל מסתיים,פסגת התשישות ופסגת האושר מתחברות.לא פשוט בכלל.
חיבוק.

למעלה