זכר ונקבה ברא אותם

האגס 1

New member
זכר ונקבה ברא אותם

בהנחה שתוכנית רדיו היא ממין נקבה, בולטת לאוזן הודעת הסיום ששמעתי היום בצהריים מהשדרון הותיק והרהוט דן כנר ברשת ב': "'מתוק מאז' מתקרב לסיום השעה הראשונה"
 

קא זו או

New member
לו היה אומר: תוכנית הרדיו "מתוק.."

היה אומר: מתקרבת כיוון שרק התייחס לשם התוכנית, והוא זכר שבזכרים, הרי מתקרב.. מזמן כבר לא הוגים ברדיו - עי"ן.
 

האגס 1

New member
זה עדיין לא קביל

גם משום שתוכנית מוגדרת כנקבה, וגם אם המילה 'תוכנית' לא מוזכרת במפורש, אין לנסח את המשפט לפי מינו של השם, אלא בנקבה. וזה לא קביל גם משום ש'מתוק' אינו שם עצם. אם התכוונת בהגיית ה-ע' למלה "מאז", הרי ששם התוכנית הוא משחק מילים - הוא מבוסס על הביטוי 'מאז יצא מתוק', והוא מתכוון למוסיקה ישנה. ואם יש עדיין מישהו ברדיו שאפשר לחשוד בו בהגיית ע' - זהו קודם כם דן כנר...
 

מוגג

New member
רק שהביטוי הוא

"מעז יצא מתוק". ואני לא בטוח שאתה צודק "מתוק מאז" הוא גם שם המישדר ולא רק שם התכנית לכן מינו אינו מוגדר. וזכורים גם הויכוחים לגבי המגדר של קבוצות ספורט "מכבי ניצח" או "הפועל הפסידה".
 

האגס 1

New member
מקובל להשתמש

במונח 'מישדר' לתוכניות חדשותיות, או לשידורים מיוחדים, מבצעי שידורי, שידורי גל-פתוח, וכו'. לתוכניות מוסיקה משתמשים במושג 'תוכנית'. מבחינה לשונית טהורה המונחים 'מישדר' ו'תוכנית' מתכוונים לאותו דבר, אך העברית החדשה אינה מקלבת תופעה מעין זוף והיא יוצרת הבדלים משניים בין מלים שיש להן אותה משמעות - כמו במקרה הזה. ולגבי הביטוי - הביטוי הוא אכן 'מאז יצא מתוק', ואולי אפשר היה לקרוא לתוכנית 'מאז יצא מתוק', אך הם בחרו, וטעמם עמם, לנסח מחדש את הביטוי עם משחק המלים.
 

עִידן

New member
בדיוק היה לי רעיון יפה בנושא.

שמעתי שמתוכננת איזו הפגנת מתנחלים גדולה בירושלים ביום שישי... אז למה שלא יסגרו אותם בתוך ירושלים, ויפנו אותם לבתיהם החדשים כבר מרחובות ירושלים?
 
למעלה