זלדה כובשת את מעלה העצמאות

kraps

New member
זלדה כובשת את מעלה העצמאות ../images/Emo5.gif

טוב, אז בסופו של דבר מימשנו את הטיול המתוכנן. שלושה חברי כנופיה עם התחייבויות קודמות ואי אלו חילוקי דעות פרלמנטריים גרמו בסופו של דבר, שטיול בהרכב צפוי של 9 רוכבים התבצי בצמד. 6:00, טל ואני נפגשים בהוד-השרון, מתכנסים לרכב אחד ויוצאים לדרך - למצפה רמון. 9:00, לאחר ארוחת בוקר אנחנו מחנים מול מרכז המבקרים, פורקים, מרכיבים ומתחילים לדווש על דרך ממצפה רמון לכיוון מערב. חולפים על פני מצפה הכוכבים, עוברים בסמוך למצפה הגמל, עוקפים בית ספר שדה (?) ומתחילים לרכב לאורך המצוק עד מעלה רמון. מעלה רמון מתפתל מטה מטה בירידה טכנית, מלאה דרדרת ואבנים גדולות. בסיומו עולים על דאבל שחור המוביל בכיוון כללי מזרחה על קרקעית המכתש. מכיוון שאנחנו אוהבים אתגרים, החלטנו לגוון, לנטוש את השחור ולרכב בר בשטח מבלי להזיק לטבע. תחילה ניצלנו שבילי יעלים סינגליים וכשאלו נגמרו ירדנו לערוצים. הרכיבה בערוצים לא קלה - בחלק מהקטעים ישנם חלוקים גדולים ובלתי יציבים ובחלק אחר סחף רך וטובעני. הדרך היחידה לשרוד בערוץ היא לדבוק בשטחים המרוצפים חלוקים קטנים, המספקים שכבה נוקשה מספיק לרכיבה. באחד הערוצים מצאנו שרידים למים, אך בסה"כ המכתש היה יבש לחלוטין. מאחורי אחד הפיתולים נגלה לעינינו 'יחנוּק המדבר' בשיא פריחתו. עם הערוצים המתפתלים הגענו עד "קניון הפריזמות" ומשם המשכנו עד ל"מנסרה". טיפסנו במדרגות עד פסגת המנסרה ומצפונה גלשנו בסינגלון טכני ודרדרתי למדי. השתעשענו קצת במנסרה והכנו עצמנו נפשית לפינל'ה. האתגר הגדול, ה"דובדבן" של הטיול - טיפוס מעלה העצמאות עם צמד אופני שבילים כבדות. אחרי 30 ק"מ של רכיבה טכנית מתישה ובחום של אמצע הצהריים, חששנו שנתפרק די מהר. ובכל זאת, התלבשנו על השול השמאלי (אם כבר נהג חולמני-דורסני, לפחות לראות לו את הלבן בעיניים לפני שהוא מועך אותנו). השלב הראשון התבצע על הילוך 1:3 ב-10 קמ"ש. עם תחילת הפיתולים ירדנו ל-1:2 ב-8 קמ"ש ובשיא השיפוע מצאנו עצמנו על 1:1 ב-6 קמ"ש זחלניים ובקצב קבוע ועקשני של כ-120 סל"ד. באורח מפתיע הצלחנו לטפס ברציפות את המעלה למעט הפסקה קצרה 700 מטר לפני המצפה שבסופו, בכדי למלא מים בתרמיל. בלי דלק זלדה כבדה הרבה יותר. קצת נתונים סטטיסטטים: סה"כ המסלול - כ-35 ק"מ. משך הטיול - כ-6 שעות. נטו זמן דיווש - כ-4 שעות. מהירות ממוצעת - 10 קמ"ש. מהירות מכסימלית - 61 קמ"ש (בירידה ליד מצפה הכוכבים). בהמשך מצורפות מספר תמונות.

kraps

New member
תדריך לפני גלישה

"אתה רואה שם למטה? את השביל המתפתל? זה מעלה רמון".

kraps

New member
יחנוּק המדבר

שימו לב לאחיו הצעיר המבצבץ מהאדמה משמאלו.

kraps

New member
חגיגות העצמאות

"אחרי 30 קילומטר יש לך עוד כוח לקפוץ?" מתפרקים קצת לפני הטיפוס הגדול.

kraps

New member
"מי ביקש תה ולא קיבל?"

לא. אין תמונות ממעלה העצמאות. היינו עסוקים מדי בלנשום.

kraps

New member
ואחרון אחרון חביב ../images/Emo140.gif

שכחתי להודות לכל המייעצים והמזהירים, על תשומת הלב, הנכונות לעזור, הפרטים החשובים וההערות המאירות. אז תודה
מקרב לב.

aFish

New member
ר ש ף !!!!!!!!!!! איזה יופי ../images/Emo70.gif

סחתיין על המסלול
כיף לקרוא. ממש אחלה שבאחלה
שמחתי גם לראות את תמונותיו של טל השובב שלא ראיתי את פרצופו מאז הטיול החביב (והיחיד) שעשינו בהרי ירושלים. איך נפלו כולם ונשארתם לבד? אני מקוה שטל לא ריסק שום גלגל הפעם בקפיצות. כנראה שלא אם שרדתם את מעלה העצמאות. נשמע טיול מדהים. תגיד, את כל המדרגות האלה במנסרה אפשר לרדת? זה רמפות עץ? מה עם חוקיות הענין? חכה לעדכון על המסלול המוטרף שעשינו כמתוכנן קצת יותר צפונה ממכם. מה שמדהים זה שביום שישי נתקלתי לראשונה במושג יחנוק (סחתיין על יכולת ההגדרה) ותכננתי להעלות ממעבה הפילם שלי, כשיפותח, את היחנוק האומלל שצילמתי. חסכת לי עבודה יען כי זה שראינו היה חצי דרך אל הקבר ושלכם פרח במלואו. האמת, חלק גדול מהמסלול שתיארת עשיתי בפעם האחרונה שהייתי המכתש רמון (לפני כחודש) כולל מעלה רמון המופלא והדרדרתי והטיסה בדאבל השחור כמו בלונה פארק (מלא מלא גבעונות קטנות) ברוח גבית אדירה. הדשדשת זכורה לרע וגם אנחנו חטאנו בבריחה הצידה כי אחרת זה פשוט התאבדות. אנחנו רכבנו עד הר פיטם (נדמה לי) ולא הגענו למנסרה. כמו כן חסכנו את מעלה העצמאות ע"י הקפצה חזרה באמצעות בית ספר שדה במצפה רמון. כל הכבוד על ההשקעה בזיעה. זלדה שלך נראית חתיכת בהמה (סליחה על הביטוי), כלומר בעלת משקל נכבד (עד כמה שזכור לי הדגם). מקוה להפגש בקרוב לאיזה מסלול פראי.

kraps

New member
שאני אפר הבטחה? ../images/Emo4.gif

הבטחתי לטל, שאני לא אביך אותו עם התמונות עירום (
) ואני מניח שאת החלק הזה קיימתי, אבל מכיוון ששאלת על התרסקויות, אני חייב לספר את *ה*קטע של הטיול: איך שהתחלנו לגלוש, תרתי משמע, במורד 'מעלה רמון', עם דרדרת היסטרית והחלקות זנב מפחידות, הערתי לטל כהרגלי בסתלבט "בוינה, יא חולה, לאוֹפו אִיבאתָ אותי? אפשר לשבור את הראש פה" טל צעק לי אחורה "תגיד רשף, יש לך ביטוח?" צעקתי לו בחזרה "איזה ביטוח?" הבחור בקושי הספיק להפליט "חיים..." והקדמי שלו נתקע באבן גדולה. אני חושב שב"ם" הוא כבר היה על המרפקים עם הכבוד בפודרה. אבל טל הוא תותח ואחלה חברמן. צחקנו קצת, עלינו על הפרדות והמשכנו לרכב אל השקיעה. Fade Out... בנוגע למנסרה, אלו לוחות פלסטיק דחוס וחלקלק. אפשר לרדת את זה אם אתה מתעקש אבל אלו מדרגות תלולות והקפיצות מפרקות אותך. סתם לא כיף. לא מצויין שום דבר בנוגע לחוקיות, אבל נראה לי, שזה יהיה סתם ונדליזם לרופף את המדרגות האלו בשביל תענוג מפוקפק. חבל. אנחנו עלינו אותן (בהתחלה ברגל ואח"כ ברכיבה) וירדנו את הסינגלון הקצר שמתפתל מצד צפון (מימין למדרגות).

למעלה