זלזול בילדים עם צרכים מיוחדים

זלזול בילדים עם צרכים מיוחדים

מישהו יכול להסביר לי למה בתי הספר והגנים של החינוך המיוחד ברובם יד שנייה או שלישית.ריהוט יד שלישית או רביעית שברובו אינו מתאים ואינו תקני. מבנים שאינם ראויים ומתאימים לילדים עם צרכים מיוחדים. שנראים כמו מבנים בעולם השלישי וזה בלשון המעטה !!מישהו יכול להסביר לי למה ההסעות של החינוך המיוחד מתבצעות לרוב ברכבים מיושנים.ברוב המקרים ללא מיזוג.ללא חגורות בטיחות ועם נהגים עם פה מלוכלך בלשון המעטה שאפילו אלוהים לא רוצה אותם לידו.מישהו יכול להסביר לי למה האוכל בחינוך המיוחד ברוב המקרים אינו ראוי למאכל אדם ואין פוצה פה !!מניתי רק שלושה נושאים עיקריים מתוך ים של נושאים שקשורים לילדים עם צרכים מיוחדים ואין תשובה .למה ?? למה ?? למה ?? סתם תחשבו על זה ושמישהו יתן לי תשובה הגיונית !! בטוח שלא ימצא אחד כזה שיתן לי תשובה כזו !! אהרון

Navva

New member
אולי המצב תלוי גם ברשות המקומית?

בני שנה שניה בחנ"מ, עבר מגן לגן. שני הגנים מצוידים. לגבי ההסעות, אני מסיעה את בני (ומפנטזת שיהיה בגן ע"י הבית). בשנה שעברה ההסעות לגן הי במוניות 3 ילדים במונית. הנהגים, נראו בסדר. היה גם נהג שהעלה לא פעם ילד הביתה שאמו לא ירדה לקחת (הוא דיווח למחרת לגננת). החיסרון ללא מלווה. לגבי המזון לא יודעת. פשוט צריך ללחוץ היכן שצריך. בנושאים שהזכרת הכתובת היא הרשות המקומית/עירייה. ד"א מה המצב בביה"ס הרגילים?

אהרון מה?אתה מצפה לתשובה הגיונית?

ובאותה נשימה טוען שלא ימצא מישהו כזה אז מה? מקווה שההורים יבינו שרק קבוצת כוח יכולה לשנות חוקים... אתה זוכר את הפגנת הנכים? זו היתה התחלה של משהו...צריך לרוץ לטווח הארוך אגב בביה'ס של בני יש ציוד דיי חדש... שיהיה בהצלחה... (עערון מי אני
)

Diana M

New member
שלום אהרון

לא מדוייק בכלל. בוא לראות את בית ספר ניצנים בעכו, פאר האדריכלות ועיצוב הפנים. בוא לראות את הכפר המוגן כישורית. מדהים זו מילה קטנה כאשר מדברים על המקום זה. בקיצור, דבריך הם הכללה לא מדוייקת. יחד עם זאת, יש בהם הרבה מאוד מן האמת. כאשר אני מנסה לחשוב על סיבות, אחת כזו שעולה בדעתי זו העובדה שמרבית מוסדות החינוך המיוחד הם מוסדות אזוריים, כלומר ממוקמים ברשות אחת אך הילדים הלומדים שם מגיעים ממספר רשויות. לצערי יש רשויות שאינן משקיעות בבתי ספר אזוריים מפני שמרבית ההורים שם אינם קהל בוחרים. נשמע משונה? נכון. אבל כבר שמעתי את הטענות הללו. ראשי רשויות מעדיפים להשקיע על מנת להראות לקהל הבוחרים קרי ההורים שיש תמורה בעד ההצבעה. מי שרוצה לשנות, יכול. ביטוח לאומי וקרנות שונות מקצים כספים רבים לאיבזור ורכישת ציוד עבור ילדי החינוך המיוחד. למשל ביטוח לאומי מקצה עד 80% ודורש מהרשות המקומית השקעה של 20% . בקיצור, לא קל אבל אפשרי לשפר. דיאנה

אופפפו כישורית....זה לא יאה

לתת דוגמא את כישורית צר לי... האם ידעת שבעיני יעל ורטהיימר לא כל הלוקים בפיגור שווים ? הידעת שרק לילדי העשירון העליון יש אפשרות להתקבל לשם? הידעת שכל פסל שמעוצב שם משלמים עשרות אלפי דולרים ? אם היו משפצים את יתר המקומות הטעונים שיפוץ בתקציב חודשי אחד כבכישורית היימו יכולים להתגאות ברווחה שלנו.... כותבת באחריות ויודעת ממקור מהימן !!! שיהיה ערב ראוי

Diana M

New member
אהממ..כן אני יודעת..

יודעת כי המקום אינו בר השגה עבור כולם. יחד עם זאת, המקום הוקם בראש והראשונה עבור נפגעי נפש ולא עבור אוכלוסיית הלוקים בפיגור. למרות שידוע לי כעת ישנם שם גם חברים כאלה. על פי המידע שאני קיבלתי המקום אכן גובה סכומים אסטרונומיים אך יחד עם זאת קולט גם אוכלוסיה חלשה מבחינה כלכלית, זו טעות? והפסלים..נו כן
הפסלים של צימבליסטה ידועים כיקרים. אך יש לציין כי המקום זוכה לתרומות גדולות ורבות ואין רע בלהשקיע בתרבות, נכון? יכולה לרק לציין שכל ביקור שלי במקום ויש רבים כאלה מתחיל ומסתיים בתחושה מדהימה של אושר על כך שמקום כזה קיים ומעניק לאוכלוסיית החברים בו איכות חיים שאינה פשרה ואינה הרע במיעוטו אלה הטוב ביותר שאדם יכול לקבל. הלוואי ומקומות נוספים כאלה היו קמים והלוואי היו נגישים יותר לרבים יותר. סוף שבוע נעים דיאנה

הלוואי....עדיף להיוולד בריא ועשיר

מאשר חולה ועני.... אני מסכימה אתך על כך שהמקום מדהים

למעלה