זלזול מצד המאמנים - יש פיתרון..?

Xx ofek xX

New member
זלזול מצד המאמנים - יש פיתרון..?

בזמן האחרון אני והחברות שלי בקבוצה שמנו לב שהמאמנים ממש מזלזלים בנו, לא שקודם זה לא היה ככה אבל רק עכשיו הבנו שזה לא ככה בכל החוגי התעמלות.. אני מתאמנת שנתיים ועדיין לא יודעת גלגלון, חברה שלי מתאמנת חמש שנים(!) והדבר הכי מתקדם שהיא יודעת לעשות זה סלטה על משטח.. אצלנו על כל דבר שעושים מקבלים נקודות, אם זה תרגיל אז מ1 ל3 ואם זה חימום אז מתוך 20. האימון הוא רק שעה והחימום לוקח חצי שעה ממנו, בזמן החימום שני המאמנים מדברים בניהם ובכלל לא מסתכלים עלינו ולא סופרים לנו ככה שתמיד אחת מאיתנו צריכה לספור בקול רם ביחד עם הקושי של התרגיל, חייבים לספור בכל רם כי אחרת הם לא מאמינים לנו שעשינו הכל.. יש לנו שתי תחנות באימון, דאבל מיניטרמפ ומשטח.. כל מאמן אחראי על תחנה אחת והקבוצה מתחלקת לשתי קבוצות על המשטח - עושים את התרגיל 8 פעמים ואז מבקשים מהמאמן שיראה וייתן ציון (הוא לא אמור להסתכל כל הזמן כדי לתקן טעויות??) כשמבקשים ממנו לציון הוא בד"כ מתעלם בפעמים הראשונות ואז, כשהוא סיים לדבר עם המאמן השני הוא מתפנה לראות את התרגיל, לפעמים הוא בדיוק היה חייב להמשיך לדבר עם המאמן השני ואז אחרי שכבר עשיתי הוא אומר לי שהוא לא ראה ושאני יעשה שוב, אם הוא כן הסתכל אז הוא אומר לי מה הציון שלי (שהוא בדרך כלל רק אחד) ואז לא מתקן בכלל את הטעויות שלי, רק אומר לי שלא הצלחתי.. על המאמן השני אין מה להגיד כי הוא מאמן ממש טוב חוץ מהחלק של החימום... אז - יש בכלל מה לעשות עם זה או פשוט להמשיך ככה? לעבור חוג אני לא יכולה כי אין שום דבר אחר בסביבה של הבית שלי.. סליחה על כל החפירה

אמא לה3

New member
בעייה מורכבת...

הי אופק, מה שאת מתארת כאן זה בעייה מאוד מורכבת לדעתי, לכל מאמן שיטת אימון משלו...אין לי מושג לפי איזה שיטה עובדים המאמנים שלכם ומה שאת מתארת באמת נשמע מעניין. בכל מקרה, האם חברותייך לקב' גם מרגישות כמוך ביחס לזלזול מצד המאמנים? כי אם כן, אולי יש מקום לשוחח עם המאמנים כקב'? אם אני לא טועה, בעבר סיפרת על החימום שלכן והוא נשמע יסודי מאוד- הרווח שלכן, כי החימום הוא אכן היסוד של כל ההתעמלות. לגבי המכשירים, שוב, אין לי יכולת לשפוט או לקבוע אם העבודה היא טובה או לא משום שאני לא מכירה את הקב' ואת היכולות של המתעמלות. לסיכום, אם התחושות משותפות לך ולחברותייך לקב', יש פה מקום לשוחח עם צוות המאמנים או אפילו עם האחרים עליהם. בהצלחה!

מצב לא פשוט

את מתארת מצב קשה. בד"כ המתעמלות אמורות ממש לאהוב את המאמנים שלהם, לחקות אותם ולחשוב שהם הכי טובים בעולם... אם מתעמלת חושבת דברים כאלה על המאמנים שלה סימן שמשהו לא בסדר. כמובן שמידי פעם יש מצבי רוח, ויכולות להיות תקופות שהמתעמלת תכעס או תרגיש תסכול כלפי המאמנים שלה, אך בגדול זה לא מצב שאמור להיות קבוע ולאורך זמן. אין לי דעה שלילית או חיובית על צורת האימון. צורת האימון שתיארת הינה לגיטימית בעיני: חימום יסודי, אחת הבנות סופרת בקול רם (בזה משתמשים הרבה, גם אני), שתי תחנות, 8 חזרות של כל תרגיל, על שיטת הנקודות לא שמעתי, אבל זה נשמע דווקא די נחמד, וממריץ. לגבי הרמה שלכן, לא ברור לי למה אחרי שנתיים של אימונים את לא מצליחה גלגלון. מה קורה לך כשאת מנסה גלגלון? וחברתך שמתאמנת 5 שנים ועושה סלטה בקרקע, זה יפה מאוד. רמה סבירה יחסית לחוג עממי. לגבי תשומת הלב מהמאמן, אז כמובן המאמן הוא יחיד ואתן קבוצה של בנות, ואי אפשר כל הזמן לתת תשומת לב לכולן. הרבה פעמים בנות מרגישות שלא מקבלות מספיק תשומת לב, והמאמן צריך לשים לב לזה ולנסות להגיע לכמה שיותר ילדות, למעשה עליו להגיע איכשהו לכולן. אל תשכחי שהמאמנים הם גם כן בני אדם, הם יכולים לעשות טעויות לפעמים, גם להם יש ימים לא טובים, ויכול להיות שבלי כוונה לא שמו לב אלייך, או לא תיקנו אותך כמו שצריך. אני שמחה לשמוע שהמאמן השני הוא טוב ושאת מעריכה אותו. אם המצב הזה נמשך בעקביות לאורך זמן, כדאי לך לדבר עם המאמן ולהסב את תשומת ליבו לתחושותייך, או שאת יכולה לדבר עם המאמן האחראי (השני) ולאמר לו את תחושותייך. אני לא חושבת שהמאמנים *מזלזלים* בכן, הם צריכים אתכן, הם אוהבים התעמלות ואוהבים את המתעמלות שלהם, אבל עם רגשות אי אפשר להתווכח... אם זה מה שאת מרגישה

נעממהה

New member
אני חושבת שפיספסת את העיקר, נועה

אופק דיברה פה על מצב שבו חצי מהאימון-כל החימום בעצם, המאמן לא מתייחס ל-כ-ל הקבוצה... זה לא שבת אחת מרגישה שפחות מתייחסים אליה. גם לי הייתה מאמנת כזאת פעם, היא הייתה מעולה וממש מקצועית עם ידע עצום, אבל את החימום היא נתנה לנו לעשות לבד והלכה לדבר עם אנשים... היינו ממש צריכות לקרוא לה ולהגיד שסיימנו את החימום. זה היה מעצבן... ומראה על קצת חוסר עניין בנו. אבל יש לי שאלה אחרת... עזבו את תחושת הבנות, אם החימום קבוע וכל הקבוצה עושה אותו בעיניים עצומות, האם המאמן צריך בכלל להיות מעורב בו?

אמא לה3

New member
לשאלתך נעמה - כן!

החימום הוא לדעתי, אחד החלקים העיקריים באימון התעמלות עממי. אני תמיד מסבירה למתעמלות שלי שאת כל ההתעמלות, מהתרגילים המסובכים ביותר ועד לפשוטים, מחלקים לחלקים קטנים, חלקיקים וזה בעצם החימום. ילדה שתניף רגל כפופה בהנפות- תניף אותה כפופה באלמנטים, ויש לי עוד המון דוגמאות, ולכן, בחימום בקסב' עממית, יש חשיבות גדולה למאמן שיתקן את הטעויות הכי בסיסיות שיש. גם אצלי, יש את מי שמעבירה ושאר המדריכות עוברות ומתקנות את הילדות (גם כשהחימום קבוע...).

נעממהה

New member
אני לא חושבת אחרת...

רק רציתי להעלות שאלה... גם אצלנו זה ככה שאחת מעבירה חימום ויש עוד מדריכות שעוברות ומתקנות...

העיקר זה החימום?

נכון, לא התייחסתי לנושא של החימום, אבל האם זה העיקר? זה עניין של גישה. אפשר לעשות חימום טוב כל-כך, עד שהוא מקיף למעשה את כל היסודות הדרושים להתעמלות, והמאמן יכול לשים דגש רב על החימום ובמהלכו ללמד את המתעמלות עולם ומלואו. ואפשר גם לתת חימום של 10 דק', שתפקידו לחמם את השרירים בלבד, ולא שום דבר אחר. ואפשר גם לגוון- פעם ככה ופעם ככה. אם יש X חומר שצריך ללמד, אפשר ללמד את כולו דרך החימום (או החלק המכין), אפשר ללמד חלקים ממנו דרך החימום וחלקים אחרים באימון עצמו, ואפשר ללמד את הכל באימון.

נעממהה

New member
התכוונתי עיקר הבעיה

לא אמרתי שהעיקר זה חימום אלא שהעיקר בבעיה שאופק תיארה, לדעתי, זה החימום.... זה הכל.

Xx ofek xX

New member
זה לא עיקר הבעיה בעיני

מה שהכי מציק לי זה שאני לא יכולה להתקדם באלמנטים כי אין מי שיתקן לי טעויות ואז אני לא מתקדמת

נעממהה

New member
אז כנראה השלכתי את זה על עצמי...

קורה שדברים מתחברים לך לדברים שאתה עצמך חוית.. סליחה שניסיתי להסביר אותך לא נכון...

Xx ofek xX

New member
אני לא בטוחה שאנחנו חוג עממי

אני לא ממש מבינה בדברים האלה, אבל חלק מהילדים שמתאמנים אצלנו (לא באותה קבוצה) כן משתתפים בתחרויות של אליפויות הארץ וגם אליפויות עולם בקשר לרמה- התחלתי ללמוד גלגלון לפני חצי שנה ומאז אני עושה אותו בדיוק אותו דבר כמו שהתחלתי (אני יודעת כי ביקשתי מחברה שלי לצלם אותי פעם) ופשוט המאמן כמעט לא מתקן את הטעויות שלי והדברים היחידים שלמדתי איך לשפר את הגלגלון זה כי חברות שלי תיקנו אותי... בקשר לחימום - אולי באמת קצת הגזמתי עם הלספור
אני לא יודעת איך זה אצל אחרים אבל אני עדין חושבת שהמאמנים אמורים לפחות להסתכל לא? לתקן טעויות ודברים כאלה.. בקשר למאמנים - ברור שאני יודעת שהם גם בני אדם ואני לא מצפה מהם להיות כל הזמן בשיא המצב רוח וכל הזמן לעזור והכל.. אבל עדיין איך אני יכולה לעשות תרגיל חדש שהמאמן יושב על כיסא במרחק 10 מטר ממני בערך?.. והוא גם בכלל לא אומר לי מה עשיתי לא בסדר, כשהייתי נופלת בעמידות ידיים הוא היה אומר לי "את נופלת"

את בעממי

אולי יש לכם גם קבוצה תחרותית, אבל אני חושבת שאת בקבוצה עממית, אחרת היית יודעת. אני חושבת שאין לך מנוס מלדבר עם המאמנים, עם אחד מהם או עם שניהם. את יכולה גם להיעזר באחד מהורייך לשם כך.

Xx ofek xX

New member
תודה על כל העזרה../images/Emo13.gif כנראה שאני באמת ידבר איתם

Xx ofek xX

New member
היום המאמן שלי פשוט יצא החוצה מהאולם!!!!

טוב, אין לכן ממש מה להגיב על זה
רק רציתי קצת להוציא את העיצבון.. פשוט 20 דקות מתוך האימון הוא יצא מהאולם ואין לי מושג איפה הוא היה ונשארנו 5 בנות לבד באולם (רוב הקבוצה לא באה היום) לפחות שיעשה כיאלו הוא מסתכל עלינו! פשוט לצאת החוצה????

אמא לה3

New member
אולי התגובה שלי לא אתית לגמרי

אבל לדעתי זה פשוט חוסר אחריות לעזוב מתעמלות לבד באולם לכל כך הרבה זמן. האם הוא נתן לכן הנחיות בצאתו?

Tammie

New member
זה גם לא חוקי

במידה ואין מאמן מוסמך באולם, אין ביטוח. אני יודעת מה זה לאמן לבד, ולפעמים צריך לצאת לקצת, אבל אם אין מאמנת (או מדריכה כמובן) אסור לצאת. לפני שבוע אימנתי במשך שלוש שעות בעצמי. היו לי עוזרות מהנבחרת שהגיעו אבל לא יצאתי מאולם אפילו לשנייה, זה פשוט לא אחראי.

Xx ofek xX

New member
הוא לא נתן לנו הוראות או משהו

בכלל הוא לא אמר שהוא יוצא, יכול גם שהוא היה בפתח של האולם, אין לי מושג.. והיום אמא של אחת מהחברות שלי דיברה איתו, אני חושבת שההורים זה המקום היחיד שיש לנו להתלונן.. אין לי מושג מי אחראי עליו

אמא לה3

New member
תגידי, אופק,

אין לכם עם מי לדבר שם? למי להתלונן? את מעלה כאן כמה נק' מאוד חמורות....

chuch1

New member
נורא תמוהה מה שאופק מתארת כאן...

איפה האימונים נערכים? באולם ספורט? באולם בתוך מתנ"ס? מי האחראי על המתקן בו מתקיים האימון? האם זה רק אתן, המתעמלות והמאמן שלכם? אופק יקרה, אני באמת חושבת שהגיע הזמן לספר להורים שלך שנשארתם 5 מתעמלות לבד באולם ללא כל השגחה. גם אם הייתן באמצע חימום וכביכול אין "סיכון" שיקרה משהו- גם בסתם ערבית אפשר להפצע בצורה קשה...(מנסיון). אני הייתי מערבת את ההורים ומספרת להם שהחוג שלך, זה שהם משלמים עליו סכום מסויים כל חודש על מנת שתילמדי ותתפתחי- לא עולה על הציפיות בכלל ואפילו להפך!.

אמא לה3

New member
יש כאן עוד בעייה

אופק ציינה שזה החוג היחידי באזור, מה שאומר שמי שרוצה להמשיך ולהתעמל, אין לה ממש ברירה. כלומר, ללכת להורים ולהגיד להם "תראו על מה אתם משלמים" לא ממש יעזור, כי או שמתעמלים שם או שלא מתעמלים בכלל. לדעתי, אם אופק לא היחידה שמרגישה שם ככה, עליה להתאגד עם עוד מספר בנות וביחד לפנות לממונה/ למאמן הבכיר או לכל גורם אחר שיוכל לעזור להן, כמו לאחראי החוגים שם.

למעלה