זלין ואירובטיקה

jcaspi

New member
זלין ואירובטיקה

נהנתי לקרוא מה שכתבו על הזלין, והרשו לי להוסיף. ב-5 השנים האחרונות אני טס רק על זלין ורק טיסות אירובטיקה. לדעתי, היתרון הגדול של הזלין על פני מטוסים אחרים באותה קטגוריה, הוא בכך שהכלי מתאים ללמוד אירובטיקה בסיסית ומתקדמת. ותרשו לי בהזדמנות זאת, לפתח את הנושא: אירובטיקה, זהוא סוג טיסה שונה לחלוטין.מעבר להנאה הפיסית, (זה פשוט ממכר...) כל טייס תהייה רמתו ככל שתהייה, משפר מאוד את יכולת הטיסה שלו, ופשוט הופך להיות טייס טוב יותר. רמת האויראות מתחדדת לאין שיעור, הבטחון העצמי, והיידע הבסיסי בטיסה מקבלים שדרוג, מה שהופך אותך לטייס / טייסת טובים יותר. כטייסים שלא התנסו באירובטיקה, למדתם "לפחד" או לדאוג שה"אף" לא יהייה גבוה מדיי..(המהירות תיפול, ...נזדקר..וכו...). בטיסה אירובית לומדים לטפס ולגלגל את המטוס אנכית, ו...לא מזקרים, ולא מסתחררים אם לא רוצים.... במילים אחרות, לומדים להטיס את המטוס בכל שלושת הממדים. זהוא סוג טיסה מאוד מאדגר, ותאמינו לי, לרגע לא משעמם... (אתם יודעים למה אני מתכון...) מתוך מטרה לקדם ולעשות נפשות לנושא, אשמח לארח מדי פעם את מי שמעוניין להתנסות בחוויה. לדעתי אם יהיו מספיק מעוניינים, למה לא לפנות לארובט, ולבדוק אפשרות שיפתחו קורס אירובטיקה מסודר. להתראות קובי כספי 053976753

השאלה היא...../images/Emo35.gif

האם ארובט בכלל רוצים בכך.... או - האם הם בכלל מוכנים להשכיר את המטוס לארובטיקה כרגע.... למיטב ידיעתי - לא. אנא האר את עיננו. דודי.

לגבי ארובט

בתור אחד שלחץ על יהודה ואלון לא מעט אני יכול להבטיח לכם שהם לא מעוניינים. הם הגיעו למסקנה שזה פשוט לא שווה את הסיכון ואני יכול בהחלט להבין אותם. לפני חצי שנה עלה לי הרעיון לצאת עם קבוצה למפעלי זלין בצ´כיה ע"מ לעבור קורס אוירובטי שלהם. מדובר על קורס בן 8:45 שעות בו לומדים לבצע אוירובטיקה בסיסית ובסוף מבצעים טיסת אוירובטיקה סולו. העלות דוקא לא היתה בשמיים. לפי החישובים שלי זה היה מסתכם ב8000 שקל כולל טיסה לצ´כיה ולינה בבית הספר של זלין. מה קרה לתוכנית שלי? לא יודע, אני תמיד רציתי לעשות אוירובטיקה. אני מניח שפשוט אין לי זמן וכסף לארגן את זה.

jcaspi

New member
עלות מול תועלת

זה הכל עניין של עלות מול תועלת. בנוסף לכך, נודע לי היום במקרה, ש- AIM מפרסמים על פתיחת קורס אוירובטיקה בקרוב. זה יהייה כניראה על פיטס, מה שעושה את זה "יצרן אדרלנין" אמיתי... חוץ מזה, אולי לא ידעתם, אבל:AEROBATIC PILOTS DO IT UP SIDE DOWN ...

צחי נבו

New member
שני דברים ../images/Emo99.gif

ראשית, הטיסה בזלין חוויה בלתי נשכחת. טסתי עם השותף של קובי והרגשתי כאילו המטוס קורא תיגר על חוקי הפיסיקה והאוירודינמיקה. הבחור הנחמד הדגים לי איך האף בשמיים בזוויות שססנה אפילו לא מדמיינת והוא פשוט לא מזדקר. לא יאומן כי יבוצע - אך כך היה. שנית, אני מסכים עמך, קובי, על שיפור הרמה הטיסתית על ידי "הרחבת המעטפת" האישית. יחד עם זאת רואה צורך לזכור שאין דין זלין ו/או מטוס אחר בגובה רב (אווירובטיקה) כדין מצבי טיסה אחרים (אף גבוה), בייחוד בגובה נמוך. אני חושב שיש "להעביר סוויצ´" למוד חדש וזהיר כאשר מסייימים את האווירובטיקה ומשם והלאה אין יותר אף גבוה, פניות חדות, טיסה הפוכה ומה לא... מקווה שהבהרתי את הנקודה.

נו...

אני לא מכיר "מצב אף" ש"ססנה אפילו לא מדמיינת" ובטח לא ע"י הזלין שהוא ממש חלש כח (יחסית למטוס כמו הפיטס). פשוט, בססנה אף אחד לא הדגים לך, אבל ססנה עושה לופ יופי, וגם טיסה אנכית (קצרה משהו:--) ב 152 ארובאט זה אפילו חוקי. ה 172 יעשה זאת בשימחה, למרות שלא לפי הוראות היצרן. היתרונות העקרים של הזלין הם החופה/כנף תחתית, אפשרות ל 6G, ומנוע שפועל בגי שלילי. פרט לכך, מדובר במטוס די "עצלן" (פחות מססנה כמובן) כבד, עם הרבה גרר (ע"ע מהירות), וכנף לא סימטרית (שוב פחות מססנה) שלא עושה חיים קלים בטיסה הפוכה וכו´.

tiraman

New member
אני אשמח לנסות ../images/Emo66.gif

היי , אני כרגע בשלב סיום הקורס הפרטי והשלב הבא שאני רוצה לנסות אותו זה שלב האירובטיקה למרות שזה אולי מוקדם אבל אני בהחלט רוצה לנסות את זה כדי להיות מקצועי יותר ולא כדי לקרוע את השמיים . לכן אני אשמח להתנסות בחוויה הזו כדי להחליט אם כיוון האירובטיקה הוא הכיוון הבא שלי
השאלה שלי היא האם אתה עושה טיסות אירובטיקה על הזלין של ארובט או שזה מטוס פרטי שלך ? בכל אופן כשיהיה לך זמן לדבר על זה ולקבוע אני זמין ב-051-742375 תודה

תודה על אחלה טיסה קובי

באמת היה כיף לטוס אתך טיסה אירובטית באזורי חיפה. המטוס נוח ונעים מאד להטסה והשליטה שלך בנושא האירובטיקה מרשימה, במיוחד עם הגישה הדידקטית בה אתה מסביר לפני כל תרגיל ו/או סדרה מה אתה הולך לבצע. הדבר היחיד שהפחיד אותי היה הג´י השלילי בטיסה ההפוכה, כאשר התבוננתי בחשש באבזם היחיד המחזיק אותי והתפללתי שלא ישתחרר וישלח אותי דרך החופה היישר לאפק תוך 8 שניות.... ומשהו לצחי נבו. הממממ. איך לומר. בעניין מצבי האף של הצסנה..... כנראה שאינך יודע מה צסנה מסכנה יכולה לעשות אם אתה צובר מספיק פוטנציאל תוך הנמכה במנוע מלא.... איך אומרים? יש לי חבר.... בשמחות, אבי בן-דוד

למעלה