זלמן שושי,

יסמין 28

New member
כואב

זלמן שושי הוא תזכורת כואבת, שלא עושה הנחות, שלא מרפה, למה שהיה כאן לפני לא הרבה שנים, כשהברירה היחידה שהיתה לטרנסקסואליות, היתה חיים בשולי החברה, והתפרנסות מזנות. תזכורת כואבת לכך, שגם מי שעזבה את הזנות, הזנות לא עוזבת אותה, ולא מניחה לה לחיות את חייה בשקט, בלי אות הקין. זלמן (שושי) וינדר, איחולי החלמה. הנפש המיוסרת הזאת ממשיכה להזכיר לנו כמה רע היה כאן וכמה אנחנו בני מזל.

אתמול היה ב"ידיעות אחרונות".

במוסף "שלך" יש מדור שאלות-תשובות שנקרא "מין סקס כזה": " אני בן 43, נשוי ואב. בפורים האחרון התחפשתי לאשה. אופרתי בידי אשתי והשתמשתי בבגדים הסקסיים שלה, כולל לק אדום ופאה. להפתעתי, הרעיון הדליק אותי. החיזורים שקיבלתי במסיבה די עוררו אותי אבל אשתי מסרבת, במיטה, להיות מפעם לפעם מעלי. לא נותר לי אלא לפנטז במיטה שאשתי היא הגבר ושאני האשה, ונכנסים לי לראש רעיונות לשינוי מין. -> אילנה לוין-ארד, פסיכולוגית קלינית ומטפלת מינית מוסמכת, רמת אביב: הסוגיה מה זה להיות אשה ומה זה להיות גבר - מורכבת מאוד. ניתוח לשינוי מין שהופך גבר לאשה הוא עניין טכני, בעיקר. התפיסה, המוטעית בעיני, שנשיות היא תכונה פיזית חיצונית, וכי סימנים חיצוניים דיים לספק זהות נשית, חייבת להישקל מחדש. סימנים חיצוניים נשיים דיים רק לספק מסכה ואשליה. אתה גבר בן 43, נשוי ואב לילדים, מה תעשה אם תהפוך לאשה המתקרבת לעשור החמישי של חייה, כשאין לך כל היסטוריה של נשיות מאחוריך? הרי אין לך כל ניסיון חיים של אשה, או זהות אמהית, או זהות מקצועית נשית! הרעיונות שחילחלו למוחך נשמעים לי הרסניים לחלוטין. למה הדבר דומה? להיוולד אל תוך עולם אחר, זר ומוזר, ולתעות בו כסומא. קשה להבין מדוע חוויה חד-פעמית של תחפושת אשה סקסית יצרה בתוכך מערבולת אישית. את הרמז היחיד לתשובה ניתן למצוא בתיאור יחסי המין הנוקשים-משהו שלך ושל אשתך, אותם תיארת במכתבך: גבר למעלה, אשה למטה - ואם ביקשת מבת זוגך להחליף עמך תפקיד ולהיות מעליך היא סירבה ואף לעגה לך. זה כשלעצמו מעורר תמיהה. הרי כל הזוגות מגוונים תנוחות מיניות, ותנוחת האשה-למעלה חביבה על רבים. כך או כך, נראה שאתה לכוד כיום בסבך רגשות ומחשבות כפייתיות הגורמות לך בלבול ומצוקה רגשית. אתה מתגעגע למשהו ומחפש להתמלא בתוכן חדש שאתה מזהה אותו כנשיות. בערך באמצע החיים גברים ונשים רבים מגלים צדדים נוספים באישיותם ושואפים להביא גם אותם לידי ביטוי. גברים רבים מגלים צד נשי, כשם שנשים רבות מבטאות בהתנהגותן צד גברי. זו בהחלט דרך להעשיר את החיים. כדי למצוא את הנתיב שלך, מומלץ שתיעזר בייעוץ פסיכולוגי מקצועי." אם מישהו מוכן להגיב לדבר הזה, אפשר לכתוב מכתב ל"ידיעות אחרונות" מוסף "שלך", רחוב מוזס 2, עבור אילנה מסר. אאאאאאאאאאאאאארר.

FreakOnALeash

New member
הסכמתי איתה...

עד שהיא התחילה לדבר על 'הסטוריה נשית' וזה חילחל אותי.

אני

הסכמתי אך ורק עם המשפט הראשון, על כך שזה מסובך. אתה לא חושב שזה הרסני לקבוע שניתוח הוא אספקט חיצוני גרידא ושמראה ומאפיינים נשיים (במקרה הזה) מהווים מסכה או אשליה? וגם, בהמשך לשיחתנו בת'רד שכבר נעלם, איתן כתב על הקעקוע-כוכב שיש לו: It is of the negative space of a blue star located on my left wrist, right under my watch. The meaning, to me: traditionally, butches would get a blue star under their watchband as a "secret sign" sort of thing. Most would not say that I am butch, and I wholeheartedly agree. All in all, I try not to pin myself down to one label, and even if I had to, I would not label myself as 'butch.' However, when it comes down to it, a very large part of the way I am, the way I act, the way I carry myself, the way I pursue romantic interestes, etc. is based on my natural impulse to be the 'butch in the relationship' (or friendship, even). It stretches way beyond opening doors for people or putting my own problems aside for others...it's more than that. and so I wanted the star. But because I don't identify as the tradtional "butch," at least right now, I wanted to get it as the negative space of the star, but in the same color, with some shading to make sort of 3-D look, but not obnoxiously 3-D. A couple months later I got it touched up, and I love it more than I would have ever expected.

FreakOnALeash

New member
תגובה

|דגש|"ניתוח לשינוי מין שהופך גבר לאשה הוא עניין טכני," אתה יודע לכמה טרנסים יש את הציפייה כמוסה לשמוע את המשפט הזה מלא טרנסים, או כמה שומעים את ההפך: 'אתם לא אישה\גבר עד שלא תעשו ניתוח'? אתה כן יודע. ניתוח לא מאשר מגדר ככלל והרי יש שבוחרים לא לעשות אותו וכבר נאמר מספיק בנושא. אם כבר הניתוח הוא לא מציאת המגדר הנכון, אלא השלב האחרון באישוש של משהו שהנחת לו את היסודות קודם לכן, וזה נורא נורא פרטי לדעתי, לעומת המגדר שהוא תלוי חברתית\סביבתית. |דגש|בעיקר. התפיסה, המוטעית בעיני, שנשיות היא תכונה פיזית חיצונית, וכי סימנים חיצוניים דיים לספק זהות נשית, חייבת להישקל מחדש. סימנים חיצוניים נשיים דיים רק לספק מסכה ואשליה. אתה לא חושב שזה נכון, גם לגבי אחינו ואחיותנו הביולוגיים, שקיים הבדל בין תפקידי מגדר והתנהגות מצופה ובין התחושה האישית?

קלארנס

New member
לא יודע מה לגבי זה,

אבל הבנאדם אמר שהוא נדלק מללבוש בגדי נשים, והיא שלחה אותו לגוון בתנוחות עם אשתו. מדורי היעוץ עסוקים מדי בליישר אנשים מכדי לעזור להם. לדעתי, אם היתה רוצה להועיל לו, מספיק שהייתה מפגישה אותו עם המונחים "טרנסג'נדר" "קרוסדרסר" ושילך לחפש מידע על זה (כלומר אנשים כמוהו) ויחליט לבד "מה לא בסדר איתו".

FreakOnALeash

New member
ואני

לא הייתי הולך ומתייעץ בכותבת טור, עד כמה שזו תשובה לא קורקטית. הרי ברור שאתה מדבר עם מישהי שאין לה גישה לנושא מתוך העמדה שלה. אין סיכוי שהיא היתה מכניסה לו 'רעיונות מוזרים' לראש. אולי הוא\היא חיכה\תה לתשובה כזאת. כמו שאדם פעם אמר- לא לשפוט ארוניסטים אם אנחנו לא יודעים מה מניע אותם.

אני חושב

שלקחת את הדברים שהיא אמרה וניתקת אותם בכלל מההקשר. כלומר, שניתוח אינו מאשר-מגדר וסימנים חיצוניים הם מסכה ואשליה וכו', אבל מהדברים שלה משתמע שזה מעין רעיון תעתוע שנשתל במוחו בדרך פלא ולא שווה אפילו פסיק של התייחסות לגופו של עניין. כמו שקלארנס אמר, היא כן הייתה צריכה להפנות אותו למונחים ההם, ואני כמעט בטוח שהיא כן מכירה אותם, ולא לייחס את ה"מערבולת האישית" שלו לתנוחות במיטה. בגלל שהיא הגיבה כפי שהגיבה, חשבתי שאולי כדאי לכתוב איזשהי תגובה או הסבר יותר מעמיק כך שאולי להבא. וגם, פתאום נזכרתי שרציתי לומר, שאני ממש לא מסכים איתך לגבי זה שהניתוח הוא "אישוש של משהו שהנחת לו את היסודות קודם לכן", וכן מסכים עם "זה נורא נורא פרטי", ואינדבדואלי. לפחות לגבי, אני לא מרגיש שהתהליך שאני עובר הוא בצורת פירמידה ובקצה הנוצץ ניצבים בזה אחר הזה הניתוחים.

FreakOnALeash

New member
רק ניסיתי להסביר עם אלו חלקיםהסכמתי

וכשאני אומר חוסר ידע, אני מסתמך על זה שהתשובה לא היתה מקצועית... היה נכון יותר למשל אם היא היתה מציבה מקור נוסף... ולחשוב ש'הם עברו הכשרה לייעוץ, הם יודעים מה-זה'- 3 מתוך 3 פסיכולוגים שדיברתי איתם לא היו מתייסחסים יותר ברצינות לעובדה שאני טרנסקסואל, מאשר לו הייתי אומר שאני קופסת נעליים.

FreakOnALeash

New member
ובקשר לכוכב,

מה שאיתן אמר גרם לי לחשוב הרבה על עצמי... כתבתי כאן rant נורא אישי והתחרטתי, אבל אני יודע מה זה לרצות להיות ה'מוביל' בד"כ מאשר שיכרכרו סביבי...אמ. לא יודע. בכל אופן תודה, זה היה מעניין.

יסמין 28

New member
לא ידעתי שלבוצ'יות היה כוכב כחול

מקועקע מתחת לשעון כמו סמל סודי. מאיפה המנהג הזה? מתי הוא התחיל? הוא עדיין קיים? ואו זה נשמע מעניין...

ליטל ו

New member
זה כל כך עצוב ../images/Emo10.gif

_שולחת חיבוק תיאורטי בכיוון זלמן שושי_ הלואי שהייתי יכולה לעזור :(

למעלה