אתמול היה ב"ידיעות אחרונות".
במוסף "שלך" יש מדור שאלות-תשובות שנקרא "מין סקס כזה": " אני בן 43, נשוי ואב. בפורים האחרון התחפשתי לאשה. אופרתי בידי אשתי והשתמשתי בבגדים הסקסיים שלה, כולל לק אדום ופאה. להפתעתי, הרעיון הדליק אותי. החיזורים שקיבלתי במסיבה די עוררו אותי אבל אשתי מסרבת, במיטה, להיות מפעם לפעם מעלי. לא נותר לי אלא לפנטז במיטה שאשתי היא הגבר ושאני האשה, ונכנסים לי לראש רעיונות לשינוי מין. -> אילנה לוין-ארד, פסיכולוגית קלינית ומטפלת מינית מוסמכת, רמת אביב: הסוגיה מה זה להיות אשה ומה זה להיות גבר - מורכבת מאוד. ניתוח לשינוי מין שהופך גבר לאשה הוא עניין טכני, בעיקר. התפיסה, המוטעית בעיני, שנשיות היא תכונה פיזית חיצונית, וכי סימנים חיצוניים דיים לספק זהות נשית, חייבת להישקל מחדש. סימנים חיצוניים נשיים דיים רק לספק מסכה ואשליה. אתה גבר בן 43, נשוי ואב לילדים, מה תעשה אם תהפוך לאשה המתקרבת לעשור החמישי של חייה, כשאין לך כל היסטוריה של נשיות מאחוריך? הרי אין לך כל ניסיון חיים של אשה, או זהות אמהית, או זהות מקצועית נשית! הרעיונות שחילחלו למוחך נשמעים לי הרסניים לחלוטין. למה הדבר דומה? להיוולד אל תוך עולם אחר, זר ומוזר, ולתעות בו כסומא. קשה להבין מדוע חוויה חד-פעמית של תחפושת אשה סקסית יצרה בתוכך מערבולת אישית. את הרמז היחיד לתשובה ניתן למצוא בתיאור יחסי המין הנוקשים-משהו שלך ושל אשתך, אותם תיארת במכתבך: גבר למעלה, אשה למטה - ואם ביקשת מבת זוגך להחליף עמך תפקיד ולהיות מעליך היא סירבה ואף לעגה לך. זה כשלעצמו מעורר תמיהה. הרי כל הזוגות מגוונים תנוחות מיניות, ותנוחת האשה-למעלה חביבה על רבים. כך או כך, נראה שאתה לכוד כיום בסבך רגשות ומחשבות כפייתיות הגורמות לך בלבול ומצוקה רגשית. אתה מתגעגע למשהו ומחפש להתמלא בתוכן חדש שאתה מזהה אותו כנשיות. בערך באמצע החיים גברים ונשים רבים מגלים צדדים נוספים באישיותם ושואפים להביא גם אותם לידי ביטוי. גברים רבים מגלים צד נשי, כשם שנשים רבות מבטאות בהתנהגותן צד גברי. זו בהחלט דרך להעשיר את החיים. כדי למצוא את הנתיב שלך, מומלץ שתיעזר בייעוץ פסיכולוגי מקצועי." אם מישהו מוכן להגיב לדבר הזה, אפשר לכתוב מכתב ל"ידיעות אחרונות" מוסף "שלך", רחוב מוזס 2, עבור אילנה מסר. אאאאאאאאאאאאאארר.