זמזם

s i g a l d

New member
זמזם

יש לי שער חשמלי בבית וקורה שלפעמים הוא נפתח בטעות או שאנחנו שוכחים לסגור אותו- מה שאני רוצה זה לעשות איזה זמזם שברגע שהשער פתוח הוא יתריע.על מה אתם ממליצים ובאיזה דרך לעשות זאת? כמובן שאני מחפשת משהו פשוט וזול. תודה

מאגר

New member
אין פשוט מזה

באותה הצנרת שעוברת מהבית אל השער לצורך פתיחתו יש להשחיל עוד שני חוטים. לשים מפסק NC ברגע שהשער סגור הוא הופך להיות במצב ON ואת שני החוטים יש לחבר לזמזם כאשר משהו יפתח את השע הוא יזמזם וכשיסגור אותו הוא יחדל.

s i g a l d

New member
אבל מה זה

מפסק NC ולאן אני אמורה לחבר את החוטים בצד של השער? האם מדובר על מתח נמוך? כמו חוטי טלפון? אם הבנתי נכון- אז קצה אחד יהיה מחובר בבית לזמזם- מה בנוגע לקצה השני? אם תוכל לפרט יותר- אשמח.

מאגר

New member
לחבר את החוטים למפסק שהוא לחצן

שניקרא NC נורמלי קלאוז והמפסק צריך להילחץ ע"י השער אבל זו עבודה לבעל מקצוע ולא לעשיה עצמית.

Rשף

New member
למה לא לעשיה עצמית ?

אפשר בקלות ליצור זמזם כזה במתח נמוך ואפילו םע סוללה

s i g a l d

New member
נכון- זה מה שאני

רוצה לעשות- זמזם בצורה עצמית- אני לא צריכה משהו לשיווק מסחרי- אני בסך הכל רוצה התרעה כאשר השאר נשאר פתוח- רצוי לאחר נניח 2 דקות שהשער פתוח ולא כל פעם שהוא נפתח- בטח צריך להוסיף טיימר- תסביר לי בפרוטרוט בבקשה מה אני צריכה לקנות ומה לעשות- נראה לי שאתה יודע. תודה רבה סיגל

s i g a l d

New member
אגב- אין לי שום בעיה לעשות

כלום בעצמי- ועוד דבר- איפה קונים את האביזרים האלה? סתם בחנות טמבור? או צריך חנות מיוחדת?

רשר

Well-known member
מנהל
יש לך שעון מעורר חשמלי ישן?

לחבר לו חוט טלפון וליצור ליד ציר השער מצב ששני החוטים נפגשים כשהשער פתוח, לכוון את מרחק החוטים כך שלא יפגשו עם כל פתיחה של 10 ס"מ. השעון מתפקד כזמזם בלבד.

Rשף

New member
../images/Emo6.gif הייתי נזהר עם זה

אם מישהו זר יראה שלבית שלך מחובר מתג, חוטים ושעון מעורר הוא יזמין חבלן.

s i g a l d

New member
אוףףףףףף- רשר

אתה ממש לא מסביר טוב- השער שלי הוא שער לרכב שנע על מסילה ולא שער להולכי רגל שנע על ציר. דבר שני לא הסברת לי איך מברים את השעון המעורר לחוטי הטלפון ואיך נכנס כאן מפסק ה-NC מהפעם הקודמת- אולי תסביר לי טוב מהתחלה עד הסוף. שער חשמלי לרכב- הבנתי שאני צריכה לשים שני מגענים שיהיו מחוברים כל אחד לחוט טלפון והם יגעו אחד בשני ברגע שהשער נפתח- בדרך יש סוללה קטנה ויש זמזם בתוך הבית- עכשיו מה שאני רוצה לדעת זה איך אני מוסיפה טיימר על מנת שרק אחרי חמש דקות הזמזם יתחיל לצפצף ולא כל פעם שרכב נכנס הזמזם יקפיץ אותי. ועוד דבר איך ה-NC קשור לענין?

nhezy

New member
זמזם

אפשר לחבר במקביל ללחצן פעמון דלת הכניסה את מפסק N.C שנמצא בשער. בתנאי שמתח הפעמון אינו עולה על 12V.מפסק N.C הוא מפסק שכאשר השער סגור הוא לוחץ את המפסק שפותח את המגע ולכן הזמזם (פעמון) לא עובד (מזמזם),כאשר השער פתוח המפסק לא לחוץ והמגע נסגר ואז עובר מתח להפעלת הזמזם (פעמון). בין המפסקים צריך זוג חוטים מוגנים מקריעה .תלוי במרחק מהשער לדלת כניסה.כל זה מצריך תכנון להובלת החוטים.ולכן מומלץ שחשמלאי יעשה את העבודה,אלא אם כן יש לך רישיון לעבודה בחשמל.

s i g a l d

New member
ואיפה עניין

הטיימר נכנס למעגל? אני לא רוצה שבכל פעם שהשער נפתח בצורה מסודרת הזמזם יעבוד- רק אם לאחר חמש דקות למשל השער יהיה פתוח שזה לא מצב שיגרתי- רק אז הזמזם יכנס לפעולה מאחר וסביר להניח שהשער לא נסגר בטעות או עקב תקלה- איך אני מכניסה את האלמנט הזה פנימה?

רשר

Well-known member
מנהל
NC מגעים לשער

כאשר השער נפתח (לצד ימין)הפינה הכחולה דוחפת את הזרוע הנידת של המפסק (סתם שני חוטי חשמל אחד מול השני) עד למגע בין שני החוטים האדומים. עכשיו יש פקודה חשמלית שאפשר לעכב אותה ע"י טיימר טורי ואז היא תעבור ל זמזם, שעון, מערכת אזעקה או מה שלא יהיה. אגב שער חשמלי צריך מנורת אזהרה בזמן העבודה ואפשר לחבר אליה זמזם. כדאי להתיעץ עם יצרן השער אולי יש מגע מתאים במנגנון הקיים.

למעלה