זמן באימון - מה אתם חושבים?

עפרה ד

New member
זמן באימון - מה אתם חושבים?

מה ההתייחסות שלכם לכל נושא הזמן במהלך האימון? האם גמישות בזמנים פוגמת באימון? אני לא מתכוונת חלילה למאמן שמאחר, אלא למצב בו מאמן מאפשר לאימון להמשך מעבר לזמן שנקבע, או שנקבע "זמן גמיש" נניח 45 דקות עד שעה למשך האימון עפ"י הצורך. וכך גם לגבי מועד הפגישה, נניח לקבוע בסביבות שעה מסויימת, אם זה מתאים לשני הצדדים. מדוע החשיבות הרבה כל כך שמיוחסת לנושא הזמן דווקא בתחום הזה?

אינטגריטי

אני לוקחת את נושא הזמן כמשקף רמה מסויימת של אינטגריטי של המאמן והמאומן כאחד ולכן אני מקפידה על זמן ברור - שעת התחלה וסיום (שעת אימון) ומבקשת מהמאומן להגיע כמה דקות לפני הזמן כדי לאפשר נינוחות בכניסה לאימון. ההקפדה חשובה כחלק מתהליך המחוייבות לאימון ולמשימות האחרות שעליהן עובדים . ובכלל עמידה בזמנים משדרת מבחינתי התיחסות רצינית ואחראית גם לתחומים אחרים . ניהול זמן הפגישה גם הוא משמעותי לתהליך האימון עצמו ומעבר לו לניהול זמן בחיי המאומן כמו ישיבות הנהלה או ישיבות צוות וכו כל מה שקורה באימון הוא מראה של החיים ומכאן חשיבותו תודה על שאלתך שלך עדנה

mikkseria

New member
מסגרת

לזמן יש חשיבות רבה לא רק בתחום הזה,אלא בכל תחומי החיים. החל מהגעה לרופא בזמן שנקבע,מקום העבודה,מפגש עם חברים,בית ספר,ועוד ועוד. חשוב שתגדירי לעצמך מה חשוב לך,אם את מרגישה שאינך יכולה לסיים אימון תוך 45 דקות-תבדקי עם עצמך איפה את מרגישה שאת ממצה את המפגש וכמה זמן נ נדרש לך ןלמאומן-אבל הוא צריך להיות מוגדר. אם החלטת שמתאים לך סשן של שעה זה בסדר-אבל צריך לעמוד בלוח זמנים. איך את חושבת מרגיש מאומן שהמאמן שלו "נזיל וגמיש -ומתי שנוח להגיע זה בסדר ואם המפגש ארך שעתיים זה גם בסדר,(הקצנה של) זמן מגדיר מקום שעה מסגרת,ואנרגיה,הנזילות הבלתי מוגדרת בולעת אנרגיה
"כישורי חיים"
הרי כל מפגש יש לו התחלה אמצע וסוף והוא מהווה מסגרת. כל

tlingit

New member
../images/Emo45.gif

אני מסכימה עם עדנה ומיקי בכל - נושא האינטגריטי, הרצינות, שיקוף של התנהלות בחיים, המסגרת ובליעת האנרגיות. ומוסיפה: עמידה בזמנים גם משדרת כבוד כלפי הזולת שזמנו יקר עבורך ממש כמו עבורו בנוסף יצירת עמימות גורמת לחוסר נוחות, ברמה הפרקטית וגם התפיסתית ובעצם מכניסה "שדר הפוך" למטרות האימון של יצירת סדר ותחושת מטרה וכיוון ברורים והכניסה למסגרת שבה מגייסים את כל המשאבים לזמן מוגדר כדי להגיע למטרה חלק מהמשאבים הוא גם זמן, וההתיחסות אליו היא משמעותית.

הזמן נע בין המימד הפרקטי...

למימד הפילוסופי. במימד הפרקטי,ניהול זמן, החל מהזמן היומי וכלה בזמן חיים (ולמעשה, בסדר עדיפות הפוך) הוא כלי להגברת אפקטיביות, להמחשת מחוייבות ורצינות וליצירת מסגרות. במימד העמוק יותר, פילוסופי משהו, הזמן הוא גם תיחום הגבולות בינך לבין העולם. כל מה שמצוי בעולם ואינו אתה. הזמן הוא בין השאר, מעצב היחסים בינך לבין האחר. עוזר להפרדה הנחוצה בינך לבין האחר. היעדר תיחום של זמן מטשטש גבולות בינך לבין האחר, במקרה זה המתאמן. באופן שבו יכול להידמות, למי משניכם, שבמידה זו או אחרת הייתם לאחד (הזמן שלי הוא הזמן שלו, צרכי הזמן שלי הם צרכי הזמן שלו). במקרים בהם אדם אינו מציב לעצמו גבולות זמן ביחסים עם כל אחר שישנו (גם ילדיו, גם מתאמניו....) הוא עלול למצוא עצמו בולע או נבלע על ידי האחר. ועכשו, לזמן שלי עם .. עצמי לילה טוב ענת

זמן באימון../images/Emo133.gif

הוא חלק ממה שנקרא "מסגרת" שהוא חלק חשוב בהסכם שבין מאמן למתאמן. בדיוק כמו גובה תשלום, תנאי תשלום, כמות פגישות בחודש, משך מפגש, עלויות נוספות כמו שיחות טלפון, תמיכה במייל, קוד אתי, סעיפים משפטיים ועוד תנאים כאלה ואחרים. כל מאמן קובע לעצמו את המבנה שהוא בוחר לעבוד בו. זה נותן לו את תנאי העבודה האופטימליים לעזור לאחרים ומסיר מלכתחילה כל מני שאלות והתעסקויות שיכולות לצוף בהמשך אם אינן ברורות מראש. צריך שקט כדי לעבוד. בברכה,

למעלה