זמן המתנה מפתיחת התיק

זמן המתנה מפתיחת התיק

למי שהגיש בשבועות האחרונים לSW: כמה זמן כתבו לכם שצריך לחכות עד תחילת הטיפול בתיק? תודה

Astroo

New member
ממש חוצפה

ככה זה יכול להגיע גם ל-4-5 שנים! מה גם שנראה שהם כלל לא מתחייבים לזמני המתנה שהם עצמם מציינים (ראו דוגמת אלה שהגישו בחצי השני של 2005). אם יש להם יותר מדי מועמדים, שיעלו את רף הכניסה, אבל לא יבלבלו לאנשים את המוח.

lishorsh

New member
זה מה שכתוב לך במכתב מהשגרירות?

כבר קפץ בחצי שנה???

kanata

New member
ואולי זה בגלל...

1. שאולמרט נפגש עם שר החוץ פיטר מק'קיי והחבר'ה סגרו שם בינהם דיל... משהו בסגנון אתם לא מקבלים ישראלים, אנחנו מפסיקים להשתמש בדרכונים קנדיים במוסד... (ראו פאשלה קודמת, וזו שלפניה, וזו שלפניה... 2. אני הגשתי לפני חודש ובמכתב שלי כתוב שזמן ההמתנה יהיה 24-30 חודש... כנראה שאין כל משמעות למספרים האלה.. 3. המוני בית ישראל, ואני מתכוון באלפים, אם לא בעשרות אלפים, פשוט נוהרים מדי יום לנירים שלום, ואין דיל, ואין דיין... פשוט עומס אדיר של אנשים שהבינו...

לא להתייאש

חבר'ה לא להתייאש! כולנו פה ממתינים....זמן ההמתנה ארוך אך בתקווה ובסוף זה ישתלם!!! בנתיים תעבירו את הזמן במקסימום תועלת!

ZS CA

New member
המצב בארץ גם ככה מייאש...

אז לא לייאש את אלא שעדיין בתחילת הדרך

Astroo

New member
אין שום המונים שנוהרים

כל יום יש כמה אנשים בודדים שמגישים (אולי מקסימום כמה מאות בחודש) נראה לי שיש סיבה אחרת לסחבת.

ס מ ר ט י

New member
בשגרירות אומרים שהממוצע כשנתיים

טרם היגשתי תיק, רק הלכתי להתעניין. אומרים שמשך הטיפול משתנה דרסטית בהתאם למורכבות הבקשה. אם אין שום דבר חריג אז זה אמור ללכת מאד מהר. דרך אגב מה זה SW?

אין לנו שום דבר חריג

לשני בני הזוג תואר ראשון הגיל מתאים אנגלית ברמה גבוהה נסיון יותר מ3 שנים ובכל זאת קיבלנו 3 שנים תעדכן בבקשה כאשר תגיש את הבקשה מתי אמרו לך שזה לוקח שנתיים?

ס מ ר ט י

New member
לפני כשבועיים

הייתי בסביבת השגרירות ונכנסתי לקבל תמונה ממקור ראשון. השומר בכניסה בלבל לי את המוח שלא צריך בכלל לבזבז להם את הזמן רק עם שאלות אבל התעקשתי. בפנים לא הייתה לי שום תחושה של היסטריה, להיפך, של השלמה עם המצב. כחמישה-עשר אנשים חיכו בסבלנות בתור בחדר לא גדול, רובם בבירור מה שמכונה כיום יוצאי מדינות חבר העמים. התיישבתי ליד זוג צעיר מאד שנראו צברים. התחלנו לפטפט והתברר שהבחורה נולדה בקנדה כשהוריה עבדו באלברטה בשנות השבעים ועכשיו הם ביחד ורוצים להגר כי "אין עתיד בישראל". קצת כאב לי וחשבתי להאיר שבגילם הייתי מצפה ליותר אופטימיות ופחות ציניות אבל מצד שני בגילם בטח יסתדרו שם צ'יק צ'אק. הלוואי ואני הייתי מהגר כשהייתי בן 23-24. הטיפול הולך בשיטת הפינג-פונג, תלך תבוא ורוב האנשים ידעו בדיוק למה לצפות. הפקיד היה אנטיפטי בצורה יוצאת דופן ובקושי הצלחתי להוציא ממנו מידע כלשהו. כשהבין שאין לו סיכוי לנופף אותי הפך לקצת יותר ידידותי לסביבה ואמר שבממוצע לוקח שנתיים לקבל ויזה, שכל מי שעומד בקריטריונים מקבל ויזה ואין שום שיקול דעת סובייקטיבי, שאפשר להגר בצורה חופשית או בתהליך מיוחד לאחת מהפרובינציות וגם שהתהליך הולך ומתארך משנה לשנה, לדוגמה לפני כמה שנים ההמתנה הייתה של שנה אחת בלבד. כמו כן שירב בכל משפט את המילים at present בצורה מודגשת שממנה השמע רמז דק שמדיניות הדלתות הפתוחות לא תמשך לנצח. המסקנה שנתן לי להבין: תמהר נשאר לי לעשות את מבחן האנגלית הארור. לא צריכה להיות לי שום בעייה אבל אני שונא מבחנים ארוכים ומתישים כמו מבחני מיון לעבודה ומבחני אנגלית.

למה אתה מחכה עם ההגשה?

את הציונים באנגלית אתה צריך להגיש בערך שנה וחצי אחרי פתיחת התיק, תגיש את הטופס מייד, ותתחיל ללמוד אנגלית אחר כך, תוצאות הבחינה תקפות בכל מועד החל משנה לפני פתיחת התיק, ועד שנה אחרי עיבוד המסמכים.......

ס מ ר ט י

New member
זה חדש לי

הייתה לי הרגשה שצריך להגיש את הציונים (כלומר כל החומר) עם התיק. דרך אגב, עם כל הצניעות אבל האנגלית שלי בסדר גמור, אני ממש לא צריך ללמוד.

יש לך הצעת עבודה קנדית בעלת אופי

קבוע ומכתב מעסיק שמאשר את זה?במסלול SW אם אין לך הצעת עבודה אתה לא מגיש עכשיו שום מסמך מלבד 3 עמודים של הצהרה שלך על כמה אתה יודע אנגלית לדעתך....ועל הניסיון וההשכלה שאתה חושב שנותנים לך 67 נקודות ומעלה., את כל ההוכחות אתה מגיש במקרה הטוב בעוד שנה וחצי (זה נקרא הגשת מסמכים תומכים) וזה שלב ב'. שלב א' זה מסמך פשוט של 3 עמודים ותשלום של 550 דולר קנדי למבוגר ו 150 דולר לילד. הגשה מהירה ומוצלחת.

ס מ ר ט י

New member
אם היתה לי הצעה כזאת הייתי כבר שם

ולא יושב במשרד בקרית עתידים ומגרד בקרקפת ותוהה מה אני לעשות עם עצמי. נו טוב, אם ככה אז נראה שלא הבנתי טוב ומחר אני יכול להתייצב שם עם הצ'ק הבנקאי.

להרבה אנשים יש את התחושה שזה

לא ימשך להרבה זמן בואו רק נקווה שמי שהגיש כבר או יגיש בקרוב מקומו "מובטח" ולא יבטלו את התוכנית או משהו כזה.....

למעלה