זמן המתנה

זמן המתנה

זמן המתנה
היי לכולם מועדים לשמחה,
למשהו יש ניסיון להעריך כמה זצן, לוקח הנושא ההמתנה שלאחר קבלת אישור השרה.
מתי מקבלים את ת. הלידה?

כיום הזמן נע בין 8-9 חודשים מאישור השרה.

זמן המתנה
היי לכולם מועדים לשמחה,
מתי מקבלים את ת. הלידה?
קיים כקגע "פקק" בהפקת תעודות הלידה. עד שהפקק הזה ישתחרר זה לוקח עד 9 חודשים

ריטה180

New member
תיקון: המתנה לתע' לידה לוקחת עכשיו קרוב לשנה.

קיים כקגע "פקק" בהפקת תעודות הלידה. עד שהפקק הזה ישתחרר זה לוקח עד 9 חודשים
תיקון: זמן המתנה לתעודת לידה לוקח עכשיו קרוב לשנה. זה אומר שכל התהליך לקבלת אזרחות פורטוגזית (במקרה שלא נדרשים בירורים) מתקרב ל-3 שנים,
ולא 8 חודשים עד שנה וחצי, כפי שחברות מסויימות מציגות בפירסומיהן.

?\

תיקון: זמן המתנה לתעודת לידה לוקח עכשיו קרוב לשנה. זה אומר שכל התהליך לקבלת אזרחות פורטוגזית (במקרה שלא נדרשים בירורים) מתקרב ל-3 שנים,
ולא 8 חודשים עד שנה וחצי, כפי שחברות מסויימות מציגות בפירסומיהן.
?\
מהההה אך??? המידע הזה מבוסס?
קרוב לשנה בשביל להיכנס לרשומות למי שקיבל את אישור השנה לאחרונה??
אני מדבר מנקודה זו שכרגע ברגע זה יש כבר אישור אזרחות חתום ולא תחילת תהליך.. אם לזה את מתכוונת זה מטעה מאוד.
אגב יצא לי לשוחח עם מקומי ישראלי שחי שם והוא ציין שיש התקדמות בכוח אדם והתחילו לגייס "פנים חדשות" לטענתו לנושא העבודה על הרשומות והאזרחיות.
נקווה שיקרה במהרה

galgal761

New member
יש כאלה שקיבלו תעודת לידה לאחר 10 חודשים.

?\
אני מדבר מנקודה זו שכרגע ברגע זה יש כבר אישור אזרחות חתום ולא תחילת תהליך.. אם לזה את מתכוונת זה מטעה מאוד.
אגב יצא לי לשוחח עם מקומי ישראלי שחי שם והוא ציין שיש התקדמות בכוח אדם והתחילו לגייס "פנים חדשות" לטענתו לנושא העבודה על הרשומות והאזרחיות.
נקווה שיקרה במהרה
יש כאלה שקיבלו תעודת לידה לאחר 10 חודשים.
זה הכי ארוך ששמעתי. מצד שני גם אלה שקיבלו את חתימת השרה בפברואר מתחילים לקבל תעודות לידה עכשיו (אחרי 7 חודשים) לכן זה נראה שהעומס דווקא מתחיל להשתחרר. מי שהגיש את הבקשה בקונסרבטוריה של פורטו- בכלל מקבל תעודת לידה בלי לחכות כמעט.

ריטה180

New member
המידע הזה מבוסס על דיווחים ברשת. זמן המתנה לתעודת לידה.

?\
נקווה שיקרה במהרה
המידע מבוסס על דיווחים ברשת - באתרים שונים, (כולל בחו"ל), וגם ב- Facebook.
למשל, באתר הזה:
http://forum.cidadaniaportuguesa.com/discussion/comment/207429/#Comment_207429
זמני המתנה מהגשת הבקשה עד לקבלת תעודת הלידה מתקרבים ל-3 שנים.
זמני המתנה מהחלטת השרה ("despacho positivo") לתעודת לידה נושקים ל- 12 חודש.
זמני המתנה מהגשת הבקשה עד לסריקת המסמכים מתקרבים ל- 4-5 חודשים.

galgal761

New member
זה מידע מאוד חלקי

המידע מבוסס על דיווחים ברשת - באתרים שונים, (כולל בחו"ל), וגם ב- Facebook.
למשל, באתר הזה:
http://forum.cidadaniaportuguesa.com/discussion/comment/207429/#Comment_207429
זמני המתנה מהגשת הבקשה עד לקבלת תעודת הלידה מתקרבים ל-3 שנים.
זמני המתנה מהחלטת השרה ("despacho positivo") לתעודת לידה נושקים ל- 12 חודש.
זמני המתנה מהגשת הבקשה עד לסריקת המסמכים מתקרבים ל- 4-5 חודשים.
זה מידע מאוד חלקי
יש הרבה אנשים שמדווחים על תהליך של פחות משנה (כמעט כל מי שהגיש בקונסרבטוריה בפורטו למשל) ואכן יש כאלה שנושקים ל-3 שנים, זה תלוי מאוד בבקשה ובתיק ובהגשה.
בנוסף, חשוב להדגיש שהתהליך מהגשת הבקשה ועד סריקת המסמכים הוא ארוך רק למי שלא מגיש במקום. מי שמגיש במקום, התיק שלו נסרק מיד ולכן אין זמן המתנה בקטע הזה, וכמובן שלא 4-5 חודשים (וכמובן שהוא מתחיל להיות מטופל מהר יותר). לכן, כמו שכבר נאמר, זה מאוד תלוי בתיק ובהגשה.

ד קובי

New member
ברגע ששלב מספר 7 באתר יהיה בצבע ירוק

זמן המתנה
היי לכולם מועדים לשמחה,
מתי מקבלים את ת. הלידה?
תוכל להנפיק ת"ז ודרכון גם ללא תעודת לידה.

לא בידיוק נכוון

לא בידיוק נכוון
זה שהשבלונה נצבעת בירוק נודנת מדד למיקומך סה"כ.
אין אפשרות לגשת לקונסבטריה הפורטוגלית או לשגרירות ועפ"י זה להוציא ת.ז ודרכון.. תצטרך פרטים מזהים והסמכתאות שלהם מרישומהן הבילעדיים..

זה הכי הגיוני וככה זה בכל מדינה שמכבדת את עצמה.. אלא אם כן יש למישהו כאן ניסיון והוא באמת עשה זאת בדרך הזו..

ד קובי

New member
שטרץ היקר נכון ביותר ומדוייק

לא בידיוק נכוון
זה שהשבלונה נצבעת בירוק נודנת מדד למיקומך סה"כ.
אין אפשרות לגשת לקונסבטריה הפורטוגלית או לשגרירות ועפ"י זה להוציא ת.ז ודרכון.. תצטרך פרטים מזהים והסמכתאות שלהם מרישומהן הבילעדיים..

זה הכי הגיוני וככה זה בכל מדינה שמכבדת את עצמה.. אלא אם כן יש למישהו כאן ניסיון והוא באמת עשה זאת בדרך הזו..
ברגע שהמספר באתר נצבע בירוק משמעו השלב הושלם והסתיים!!!
וברגע ששלב מספר 7 הופך ירוק משמעו תהליך הרישום האזרחי הסתיים והושלם ומערכת CIRIC עודכנה ולכן ניתן להנפיק ת"ז ודרכון גם מבלי להמתין לתעודת הלידה או כל מסמך מחליף אחר.

אישור האזרחות הוא ממשרד המישפטים ,

וברגע ששלב מספר 7 הופך ירוק משמעו תהליך הרישום האזרחי הסתיים והושלם ומערכת CIRIC עודכנה ולכן ניתן להנפיק ת"ז ודרכון גם מבלי להמתין לתעודת הלידה או כל מסמך מחליף אחר.
אישור האזרחות הוא ממשרד המישפטים ,
ועד שהפרטים לא יעודכנו ברשומות של מישרד הפנים לא ניתן להפיק
תעודת לידה ,וזה בדיוק מה שרשום בתחתית באתר הממוחשב של בדיקת הסטטוס
כאשר שלב 7 היסתיים ,שהמיסמכים ממתינים לרישום ברשומות הפורטוגליות

שאני שאלתי את השגרירות בחול הם אמרו

שאני שאלתי את השגרירות בחול הם אמרו
שיש צורך להביא את תעודת הלידה...ודרכון קיים (ישראלי)

שאלה לקובי.ד

שאלה לקובי.ד
נשמע מעניין.. ואז אך מזדהים מולם כדי להוציא דרכון?
ארי ב.לידה יש את כל הפרטים המזהים והמספרים.
יש לך מושג אך עושים את התהליך בלי?

ד קובי

New member
תשובה ל כרמי

שאלה לקובי.ד
נשמע מעניין.. ואז אך מזדהים מולם כדי להוציא דרכון?
ארי ב.לידה יש את כל הפרטים המזהים והמספרים.
יש לך מושג אך עושים את התהליך בלי?
תשובה ל כרמי
ובמערכת אין להם את כל הנתונים? רק בתעודת לידה יש?
אתה יכול להגיע עם שלל אישורים (מסמך אישור הקהילה, מסמך ההגשה לממשלת פורטוגל, דרכון ישראלי, מכתב שנשלח במקום תעודת לידה)
בכל מקרה ברגע שמערכת CIRIC שלהם מעודכנת ושלב 7 באתר ירוק ניתן להמשיך ולהנפיק ת"ז ודרכון.

לקובי.ד

תשובה ל כרמי
ובמערכת אין להם את כל הנתונים? רק בתעודת לידה יש?
אתה יכול להגיע עם שלל אישורים (מסמך אישור הקהילה, מסמך ההגשה לממשלת פורטוגל, דרכון ישראלי, מכתב שנשלח במקום תעודת לידה)
בכל מקרה ברגע שמערכת CIRIC שלהם מעודכנת ושלב 7 באתר ירוק ניתן להמשיך ולהנפיק ת"ז ודרכון.
לקובי.ד
זה שיש להם את הנתונים זה יפה ומרשים אבל תגיד רגע שאתה בישראל אתה מזדהה ומראה תעודות מפורטוגל? ז"א לראייתי גם מבחינה משפטית שקצת יש לי רקע בנושא מסמכים רשמיים של מדינה אחרת לא ממש מהווים פלטפורמה להזדהות אל מול רשומות המדינה האחרת ..( ואני לא מדבר על שאם אתה תייר והולך לטייל אז חובה עלייך להיות עם דרכון זה כבר אישיו אחר כאן מדובר באופי הזדהות אזרחי במדינה אחרת בה הינך רשום.)
ככה שאולי זה יכול לעבוד האם זה כביל וחוקי לא ממש.. כי שוב, זהות באופי הנ"ל הכי קל לזייף ואתה יכול לשלוח את חבר של דוד שלך שגר בבואנוס איירוס וגם לו קוראים ד. קובי ...
יש צורך ברשומה אותנטית של וחתומה או מוכרת מבחינת המספור האישי העלייך להציג ככלי זיהוי רשמי אל מול המדרדים הממשלתיים ובמיוחד אל מול משרד ההגירה והקונסבטריה הפורטוגזית... שממנה מוציאים את תהודת הזהות ואת הדרכון.

ד קובי

New member
כרמי יקר

לקובי.ד
זה שיש להם את הנתונים זה יפה ומרשים אבל תגיד רגע שאתה בישראל אתה מזדהה ומראה תעודות מפורטוגל? ז"א לראייתי גם מבחינה משפטית שקצת יש לי רקע בנושא מסמכים רשמיים של מדינה אחרת לא ממש מהווים פלטפורמה להזדהות אל מול רשומות המדינה האחרת ..( ואני לא מדבר על שאם אתה תייר והולך לטייל אז חובה עלייך להיות עם דרכון זה כבר אישיו אחר כאן מדובר באופי הזדהות אזרחי במדינה אחרת בה הינך רשום.)
ככה שאולי זה יכול לעבוד האם זה כביל וחוקי לא ממש.. כי שוב, זהות באופי הנ"ל הכי קל לזייף ואתה יכול לשלוח את חבר של דוד שלך שגר בבואנוס איירוס וגם לו קוראים ד. קובי ...
יש צורך ברשומה אותנטית של וחתומה או מוכרת מבחינת המספור האישי העלייך להציג ככלי זיהוי רשמי אל מול המדרדים הממשלתיים ובמיוחד אל מול משרד ההגירה והקונסבטריה הפורטוגזית... שממנה מוציאים את תהודת הזהות ואת הדרכון.
כרמי יקר
כל מה שאתה אומר טוב ונכון, אך עדיין אין לנו אמצעי זיהוי פורטוגלי הרי לשם כך התכנסנו, וניתן להזדהות בפניהם עם דרכון ישראלי , כמו כן נכון להיום ניתן לבקש במייל מכתב חלופי לתעודת לידה כך נאמר לי.

איך אפשר לקבל מכתב חלופי למיסמך שלא קיים ?

כרמי יקר
כל מה שאתה אומר טוב ונכון, אך עדיין אין לנו אמצעי זיהוי פורטוגלי הרי לשם כך התכנסנו, וניתן להזדהות בפניהם עם דרכון ישראלי , כמו כן נכון להיום ניתן לבקש במייל מכתב חלופי לתעודת לידה כך נאמר לי.
איך אפשר לקבל מכתב חלופי למיסמך שלא קיים ?
פרטי הדרכון שלך לא מופיעים בשום מקום במישרד הפנים הפורטוגלי ,הם מופיעים במישרד המישפטים שאחראי על ישום חוק המגורשים ,רק לאחר חתימת שרת המישפטים או בא כוחה ,המיסמכים מועברים למישרד הפנים לרישום ברשומות ,עד שזה לא יקרה לא ניתן להפיק תעודת לידה או מיכתב כל שהוא ,מי שמופיע לו מספר 7 בירוק ,שיסתכל למטה שם צריך להיות כתוב "בקשתך התקבלה והרישם שלה נוצר הליך הלאום הושלם " ברגע שיופיע המישפט הזה למטה זה אומר שהפרטים רשומים ברשומות הפורטוגליות ,ותעודת הלידה ממש כבר בדרך ,

למעלה