זמן התאוששות מאימון

arielii

New member
זמן התאוששות מאימון

מדובר באימון על אופני כושר. עבור איזה סוג של אימון יהיה זמן ההתאוששות ארוך יותר (ולכן אפקטיבי יותר) לאדם בגיל 30-35? סוג 1 : אימון בדופק של 110-130 במשך 50 דקות (אפשר להניח שברוב האימון הדופק עומד על 130) סוג 2 : אימון בדופק של 140 במשך 25 דקות (למעשה ,אימון אינטרוולים שבו הדופק מגיע עד 155 במהלך ההאצה). האם אופי ההתאוששות של הגוף שונה בכל אחד מהמקרים מבחינת שריפת השומן? תודה.

פספסת

שלום רב, נראה שאתה שוב מפספס את הפואנטה. במקום לחפש אימונים קצרים ועצימים כדאי לחפש אימון בעצימות כזו שניתן להתמיד בה לאורך זמן של עשרות דקות אם המרה היא הוצאה קלורית מרבית פר פרק האימון. ברור שההתאוששות לאחר אימון עצים תהיה ארוכה יותר אבל מה לגבי הערך הכולל של ההוצאה הקלורית מהאימון עצמו? אם לא תוציא מספיק קלוריות במהלך האימון עצמו הרי שכל העיסוק בהוצאה הקלורית העודפת בזמן ההתאוששות הוא שולי. בברכה,

סליחה, טעות בזהות

היי, אני התכוונתי לגולש אחר ששאל כמה שאלות בכיוון הזה....

arielii

New member
מולי, תודה על ההבהרה. כמה שאלות ברשותך:

נוספות, ברשותך: אולי זה ספציפית לגבי , אבל שמתי לב שכשעברתי לאימונים קצרים ועצימים, גם צרכי האכילה שלי לאחר האימון ובכלל במהלך היום - פחתו (אני מתאמן מוקדם בבוקר), וזה לא שאני "מגביל" את עצמי בכח לא לאכול.... לאחר אימון ארוך וממושך , תחושת הרעב הרבה יותר גדולה מאשר אימון קצר ועצים, אז מה שיוצא הוא שאימנים קצרים (20-25 דקות) ועצימים משיגים יותר גם מבחינת הצריכה הקלורית לאחר האימון האם זה מוכר לך כתופעה כללית יותר או שזה ספציפי לכל מתאמן? לגבי הסיפא שלך: "אם לא תוציא מספיק קלוריות במהלך האימון עצמו הרי שכל העיסוק בהוצאה הקלורית העודפת בזמן ההתאוששות הוא שולי". אמנם במהלך אימון עצים וקצר לא אשרוף אותן קלוריות כמו באימון ממושך, אבל עצימות האימון תגרום לזמן התאוששות ארוך, שמהלכו נשרפים בעיקר שומנים. אנא תקן אותי אם ישנה בעיה במשפט האחרון. רוב תודות לך.

למעלה