זמן להכיר קצת יותר טוב

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
זמן להכיר קצת יותר טוב

חשבתי שיהיה נכון להציג את עצמנו מחדש למען אותם מצטרפים חדשים, למען הסמויים שביננו
וסתם בכדי שניזכר מי הם הנפשות הפועלות פה בפורום אז ברשותכם אני אתחיל:

כפי שאתם יודעים קוראים לי שירי ואני בת 33 מאיזור השרון. אני נשואה 5.5 שנים לבעל מקסים, תומך ואוהב ואנו גרים שנינו ( וכלב קטנציק ומדהים בשם סימבה). אין לי ילדים בנתיים אבל בהחלט לא מוותרת על החלום שכרגע נראה כל כך קשה להשגה- מאחלת לעצמי שגם לזה אגיע בקרוב!
למדתי תואר ראשון בחינוך ואנגלית ואחר כך עשיתי הסבת אקדמאיים לסיעוד. אני לא עובדת בשנים האחרונות ( עבדתי בתור מורה לאנגלית וקצת בבית חולים) בגלל המצב הבריאותי אך בהחלט ממלא את חיי בתעסוקות אחרות- בית, סידורים, מפגשים עם חברות ומחיוביות שונות
את הלופוס גילו לי כחודש לאחר שיחרורי מהצבא. עם תחילת שירותי הצבאי התחילו לי פריחות, חום, עייפות, כאבי פרקים, נשירת שיער, אנמייה, יתר לחץ דם ולמרות שנגשתי רבות למרפאה אף רופא צבאי לא לקח אותי מספיק ברצינות וכך סחבתי את כל שירותי הצבאי. עם השיחרור נגשתי עם התיק הרפואי הצבאי ( אותו צילמתי ביום השיחרור עם טופס הטיולים) והופנתי לבלינסון שם לאחר בדיקות דם חוזרות ותסימינים קלאסיים הובחנתי עם לופוס. אני זוכרת שלא הבנתי מה זה ולקח לי בערך שנה וחצי עד שבכלל רציתי לשמוע ולהתעניין במה שיש לי עד אז הייתי פשוט בהכחשה מוחלטת!
לאט לאט התחלתי לקרוא, ללכת לכנסים של הארגון ,להבין ולהפנים את מהות המחלה.
היו תקופות קלות יותר וקלות פחות, נסיתי המון תרופות ללופוס מאז ( נראה לי שאת רובם
) היה שיפור, היה פחות טוב אבל חיים ומתמודדים
בשנים האחרונות הלופוס שלי הפך להיות "רוח רפאים" כלומר- בבדיקות הדם הוא פשוט נעלם לחלוטין אך לא בסימפטומים ובתחושות ולכן לרופאים מאוד קשה "לאכול" אותי ומאוד קשה לי לקבל טיפול מתאים כשלא בדיוק יודעים מה הוא האויב המוגדר כרגע.
יש ימים שאני פשוט "שוכחת" שיש משהו ברקע ויש ימים שהזאב כאילו צועק בקול רם "הי גברת אני פה ואל תעיזי לשכוח אותי". עם זאת מנסה לשמור על אופטימיות ( לא תמיד קל) ולהמשיך שיגרת חיים רגילה תוך התחשבות במגבלות הקיימות

ומה איתכם? אשמח אם תשרשרו קצת סיפורים על עצמכם

A Wolf Life F

New member
היי שירי... עכשיו תורי....

והגעתי למסקנה שיש המון סמויים

טוב, שמי רומי (אביגיל) בת 29 ומגיל 12 יש לי את הלופוס. גילו את הלופוס אצלי לאחר שחודש (ממה שאני זוכרת) הייתי בבית, מעולפת, חום גבוה, קוצר נשימה ולא יכלתי לישון לילות... כאשר הגעתי למיון, הייתי מעולפת, ואני זוכרת שגם ראיתי לבן רוב הזמן. יום למחרת, בבוקר הודיעו להורים שלי ולמשפחתי שיש לי לופוס... זה היה בחודש אפריל, ולאחר כמה שבועות בטיפול נמרץ קשה וקל, ואז במחלקה של הילדים עוד כמה שבועות, הפנמתי שיש לי מחלה לכל החיים.
אבל מחלה או לא... החיים שלי המשיכו ואף פעם לא הרגשתי שונה (חוץ מהמריבות עם ההורים להיות בשמש... אבל כמובן שאני זו שנצחתי
) הלופוס היה אצלי כ"דרך אגב" בכל שיחה, ועד היום אני צריכה להזכיר לעצמי שיש לי את הלופוס כאשר המחלה רדומה.
בגיל 18, כאשר סיימתי תיכון, התחלתי יותר להתעניין במחלה. לא יודעת למה, אבל זה סיקרן אותי לדעת מה זה לופוס, אבל להתחיל להיות מעורבת, ואולי אפילו ללכת לכנס בקיץ, התחיל בגיל 28.
בשנה האחרונה, לקחתי פסק זמן לעצמי (אני דוגלת באמירה: צעד אחד אחורה ושני צעדים קדימה) כדי לחזור לעצמי לאחר שהיתה לי התפרצות מכוערת בקיץ האחרון, ואני מאוד מאמינה שלפאן הרגשי יש משקל מאוד כבד על המחלה הזאת.
אחרי הפסק הזמן, אני אחזור לספסל הלימודים, וכרגע ממשיכה את החיים עם חיוך

טליה456

New member
היי, רעיון נחמד..

אני בת 30, נשואה וב"ה ב"ה אמא ל 4 נפלאים (כולם נולדו לי טרם התפרצה המחלה)
עובדת כמנהלת בתחום המחשוב.
מאוהבת בילדים שלי (וגם בבעלי..)
אובחנתי לפני כשנתיים עם מחלה שנקראת "פסאודוטמור צרברי" - מחלה הגורמת ללחץ בראש- ולתסמינים "דמוי גידול"
שירי, מה איתך בנושא הזה??
בנוסף אובחנתי עם לופוס.
הסתובבתי חולה הרבה זמן טרם האבחנות, אך לא טרחתי לברר מה פשר הדברים..
הלופוס בכל מקרה מוגדר אצלי קל, ומתבטא בכאבי פרקים קלים, חום מעט גבוהה, עייפות.
אך הוא זה שלכאורה גורם לי למחלה השנייה, והיא מחלה מעאפנית לעלא...
זה מצב נדיר, ולרופאים אין מספיק מידע על המחלה ההיא, ובוודאי שלא על שילוב המחלות.
לכן, "שמחתי" כששירי הצרפה למועדון שלי, אבל שירי, אני לא שומעת ממך כלום.
חשבתי שנוכל סוף סוף להחליף מידע וכו'...
(חיפשתי בכל הפורומים בעולם מקרים כשלי..)

גם אצלי יש נדנדת ימים, יש ימים טובים ויש ימים רעים. מה שמוזר שזה יכול להיות שבוע רע, שבוע טוב , במתכונת כזאת..
אבל בהחלט מתמקדת בחיים בילדים הנפלאים, ובעבודה הכייפית.

ב"ה, מודה לאלוקים!

ל3

New member
טלייה לא קיבלת את המסר שלי?

בכל אופן, כתבתי לך תשובה למסר שלך. אצלי הפסאודו הישתפר- עדיין יש לי כאבי ראש אבל בתדירות פחותה וטישטושי הראייה הישתפרו. האמת, הרבה זמן לא הייתי במעקב ויש לי תור ביוני לניורואופטימולוגית. בנתיים אני על שני כדורי אורומוקס ( בתיאוריה חחח כי לא מקפידה כל כך לקחת אותם
). חוץ מזה הייתי שמחה אם היית מעלה פה בפורום קישורים לכתבות, מאמרים על הנושא לטובת גולשים שאולי מתמודדים עם זה אך לא כותבים פה. אם המאמרים באנגלית את יכולה לשלוח לי אותם ואתרגם אותם
שמחה לשמוע ממך ואת כמובן מוזמנת להיתקשר

ilush

New member
לא הייתי פה מיליון שנה....

אני אילנית, בת 40, חיה בת"א עם בן זוג ואמא לתינוקת מקסימונת בת 3.5 חודשים, אביגיל.
אני פיזיותרפיסטית ורפלקסולוגית וגם עובדת בהייטק (יישום מע' מידע)
הלופוס התגלה אצלי בגיל 18 בעקבות כאבי פרקים חזקים. היום מתבטא בכאבי פרקים, עייפות, כאבי ראש/סחרחורות והרבה מעבדה (טסיות נמוכות וכו'). טפו טפו טפו הלופוס יחסית רדום אבל בהחלט לא ניתן לשכוח שהוא שם...
פה בפורום אני בעיקר קוראת, וגם זה לא בזמן האחרון...(הריון, לידה וכו'...עברתי לפורומים אחרים
) אבל הנה אני בכל זאת..
ומזל טוב לשירי על התפקיד החדש...בהצלחה!

ל3

New member
מזל טוב יקירה

על לידת ביתך המתוקה. שמחה מאוד שחזרת אלינו ( התגעגעתי
). תהני בגידול האוצר וכמובן המון המון בריאות. המשיכי לעדכן אותנו- ונשמח גם לתמונה של הפשושה ( אם בא לך)

ל3

New member
מתוקה אמיתית

ואיזה חיוך מלאכי. תהני מהפשושה היא מדהימה!

gaia20

New member
תורי, תורי

למרות שמכירים - אני אציג את עצמי לטובת החדשים

אז אני הדר, בת 30, סטודנטית לפסיכולוגיה (סימסטר אחרון!!!) ועובדת כאחראית בית בהוסטל לאוטיסטים בוגרים.
אני חולה בלופוס מגיל 14 בערך כשמאז היו 2-3 התפרצויות חמורות ובין לבין רימיסיה מבורכת.
נכון לעכשיו אני ברמיסיה וטפו טפו טפו הכל נראה שקט. או לפחות ככה בהרגשה...הגיע הזמן לעשות בדיקות...

מעבר לכך אני גרה עם בנזוג + כלבה + 3 חתולים...שמח פה

nosh35

New member
נעים מאוד

אני דפנה, בת 27 (ביום חמישי).
אני מסיימת השנה תואר שני בחינוך מיוחד, וכרגע מחפשת עבודה לשנה הבאה - אז תאחלו לי בהצלחה!
בעקרון אין לי ממש אבחנה חד משמעית של לופוס. אך בכל מקרה הטיפול זהה.
אני מקבלת פלנקוויל ואימורן.

בכל אופן נעים מאוד! והמון בריאות לכולם!
וכמובן יישר כוח לשירי על היוזמה!

bluli9

New member
ערב טוב

המון זמן שלא רשמתי בפורום..
אני ליאת, בת 30, מהמרכז, אמא לאיתי המקסים בן ה-7 חודשים.
אובחנתי לפני כ-3 שנים בעקבות כאבי פרקים ובדיקות דם. הלופוס אצלי מתבטא בעיקר בדלקת פרקים ועייפות.מטופלת בפלקווניל.
ההריון עבר ממש בסבבה (חוץ מהדקירות המרובות של הקלקסן ובדיקות הדם...

נכון להיום המחלה רדומה...

מאחלת לכולם רק בריאות ושבוע טוב.

למעלה