זמן פציעות

Ayelet CA

New member
זמן פציעות

שום דבר מאלו לא נשמע טוב כמובן, אבל למה "נפצע קל" או "נפצע קשה" נשמעים לי בסדר, אבל "נפצע בינוני" קצת צורם לי? נראה לי שצריך להגיד "נפצע באופן בינוני" או משהו דומה. יום בריא ושלם לכולם

מוגג

New member
זהו השמט מקובל

גם אם אינו תקין. פצוע באורח קל פצוע באורח בינוני פצוע באורח קשה. אפשר לומר גם נפצע קלות או נפגע קשות .

כי בינוני

לא בדיוק שייך לקל וקשה. באותה מידה אפשר להשחיל אותו באמצע בין קשה ורך, בין גדול וקטן, הרבה ומעט וכיו"ב. האחייניות שלי משתמשות בו גם לתיאור "פושר". כששואלים אותן אם הן רוצות את השוקו שלהן קר או חם, הן עונות "בינוני".

קא זו או

New member
עורכת דבר, ע"ה, חנה זמר[?]

פרסמה ספר שנקרא "חצי תה חצי קפה", שמתיחס ישירות למשפט של אשכול ע"ה, גם.

05 מיכל

New member
יותר גרוע כשאומרים "רגיל"

כשזה בדיבור בע"פ זה צורם, אבל כשזה בכתב זה ממש מגוחך. מצאתי למשל על חבילת קוסקוס להכנה מהירה שדרגת העובי היא "רגיל"...

Mנטה

New member
אצלנו בבית יש סוג של ויכוח בענין

כששואלים "מי רוצה לשתות מה ?" ומישהו עונה "תה רגיל", יש אצלנו ויכוח מה להגיש לו... בחיי

צימעס

New member
שחור, 2 סוכר. אבל אצלינו, בגליל,

"רגיל" זה "מהגינה, מומתק מעט בסוכר חום"

Mנטה

New member
זהו, שאצלנו זה קצת יותר מורכב

בד"כ כשאנשים אומרים "רגיל" הם מתכוונים לכל מה שאינו תה-צמחים, אלא התה השחור הרגיל של ויסוצקי כזה. אבל אצלנו אין תה כזה. כל התה-ים השחורים באים בעלים ויש המון סוגים כאלו, אז צריך לנקוט בשם של התה, האם זה "ארל גריי" או "תה של אבא" וכו'. האם מישהו שתמיד תמיד שותה תה לימוזינה (לימונית+לואיזה) ואומר "רגיל" מתכוון ל"רגיל" שלו, ללימוזינה, או לרגיל "תה של אבא". בקיצור, לא הצלחנו להחליט ודי הוצאנו את הביטוי הזה מהשימוש.

למעלה