זמן שרידה של הנגיף

abc184

New member
זמן שרידה של הנגיף

כמה זמן יכול לשרוד נוזל עם הנגיף אם הוא נמצא בתוך מיכל סגור ומקורר?

abc184

New member
פירוט

באתר של הועד כתוב שהנגיף צריך סביבה סגורה ולחה על מנת לשרוד. האם קופסא של אוכל כלשהו שנכנס אליה דם והיא נסגרה הרמטית ונכנסה למקרר יכולה לאפשר לנגיף לשרוד? ואם כן במידה ואכלתי את זה יש סכנה להידבק?

ATFAdmin

New member
לא ניתן להדבק ב-HIV על ידי אכילה.

ולפני שאתה שואל, הסיבה לכך שתינוקות נדבקים לעתים ב-HIV על ידי הנקה קשורה בכך שהם *תינוקות* ואין להם את מערכות ההגנה נגד זיהומים שיש לכל אדם מעל גיל שנה בערך.

abc184

New member
הבהרה

אשמח שתענה לי על שתי שאלות: 1. לפי מה שקראתי באתר של הועד איד מהמקומות הנקראים רקמה רירית סופגת הוא חלל הפה והלע. וכשאוכלים האוכל נוגע גם בחלל הפה וגם בלע. אז מדוע לא ניתן להידבק באכילה? 2. כתוב בנוסף שהנגיף מת באויר ושהוא צריך סביבה לחה כדי לשרוד. האם לדוגמה קופסה של אוכל שחדר אליה נוזל נגוע ונמצאת סגורה במקרר איננה נחשבת למקום לח וסגור? אין אפשרות שהנגיף ישרוד שם?

ATFAdmin

New member
למה בכלל לשאול את השאלה?

הרי זה לא שיש לה איזושהי אחיזה במציאות. אף אחד מעולם לא נדבק ב-HIV באכילה. אף אחד. מעולם.

abc184

New member
לחוצה

אני ממש לחוצה מכל הנושא ונמצאת בחרדה נוראית. הילד שלי בן שנתיים וחצי ואכל בלי ששמתי לב ממשהו שפחדתי שנגוע בבקשה תסביר לי את עניין ההדבקה דרך הפה. אני ממש בחרדה ולא יכולה להרגע

ATFAdmin

New member
את מייצרת תסריטים בלתי אפשריים

ואז שואלת אותי מה יקרה אם הם יתרחשו.
&nbsp
מן הסתם, לא, אף אחד בעולם בחיים לא יקח דם, ישים אותו באחסון בטמפ' הגוף (כי לא, הנגיף לא ישרוד הרבה גם במקרר) ואז יתן למישהו לאכול אותו. גם אם כן, ברוק יש אנזימים שהורגים את הנגיף ובקיבה יש חומצות שהורגות את הנגיף ובשורה התחתונה- את צריכה להתחיל לדאוג לגבי הדבקה ב-HIV כשהבן שלך יגיע לגיל ההתבגרות ולא דקה לפני.
&nbsp
ברגע שזה יקרה, אגב, כל מה שהוא צריך כדי לא להדבק בנגיף בחיים זה ללמוד איך ומתי להשתמש בקונדום (=בכל חדירה) ולא להזריק סמים לווריד.

abc184

New member
חידוד

האם האנזימים האלה שמפרקים את המגיף מהדם עושים את אותו הדבר גם אם שאר סוגי הנוזלים? כמו זרע לדוגמה?

abc184

New member
חידוד

האם האנזימים האלה מפרקים את הנגיף מכל סוג נוזל נגוע או רק מדם?

abc184

New member
חידוד

האם הנזימים האלה מפרקים גם את הנגיף מנוזלים אחרים מלבד דם? כמו זרע? אם כן מדוע כתוב שהפה הוא איזור שניתן להידבק בו

ATFAdmin

New member
ברצינות?

הסיכוי להדבק במתן מין אוראלי הוא מאד מאד נמוך (יש שיאמרו שהוא תיאורטי) מלכתחילה ובמקרה ואת נותנת מין אוראלי ורוצה להיות בטוחה, הפתרון הוא פשוט- להוציא מיד את נוזל הזרע מהפה על ידי יריקה או בליעה.

למעלה