זמן שתיקה

נטע148

New member
זמן שתיקה

בעוד כשבוע וחצי אני נאלצת לעבור ניתוח בריאותי במיתרי הקול שלאחריו לא אוכל לדבר במשך חודש-חודש וחצי. בהתחלה די התבאסתי מהעניין כי לא אוכל להמשיך באורח החיים שכרגע אני מנהלת, ואאלץ לקחת חופש מהעבודה, לימודים וכו'. לפני כמה חודשים איבדתי את הקול שלי לשבועיים ורק אז הבנתי את המושג "חסר קול" להיות בלי קול, משהו שאנחנו לוקחים כמובן מאליו. אני מאמינה שהכל לטובה וכל דבר בחיים בא ללמד אותנו משהו או ולכן החלטתי להפיק מהתקופה הזו את המיטב. ת'כלס, מתי ייצא לי בחיים לבלות עם עצמי זמן כזה ממושך? אני מחפשת מקום שבו אוכל להתבודד עם עצמי, קח לא אצטרך לעמוד בפיתויים של לדבר עם אנשים שאני מכירה מהסביבה ואוכל לפתח את עצמי. אשמח לקבל רעיונות..

roniia

New member
שלום נטע148

אני מאחלת לך שהניתוח יעבור בהצלחה ושתחלימי ממנו מהר. נראה שהמצב מאלץ אותך להכנס לשקט... בטח שמעת על אנשים שמצטרפים למסגרות שמאפשרות שתיקה כדי לעשות עבודת מודעות-עבודת עומק... מחר אני מעבירה שיעור במסגרת סדנת מדיטציה, חוץ מהשאלות של המשתתפים, אם ישנן, המפגש בעצם מתקיים בשתיקה. אם את רוצה זמן להסתכל פנימה, עם הנחיה, לעשות מדיטציה בתנועה, בישיבה, את מוזמנת. רוני

כאדם שעבר שתיקה מוחלטת (מרצון)

גם של עד 13 יום, אני יכול לומר בפה מלא שקשה לדמיין כמה אנרגייה צורך מאיתנו הדיבור. כך שהבאסה שהועמסה עליך אפשר גם לעבור אותה בסבבה. אני חושב שאת יכולה להישאר גם במסגרת של הבית שלך. אני לא יודע מהי המסגרת האם את גרה עם אחרים, לבד.... לאנשים שאיתם את בקשר יומיומי, או אפילו שבועי, הסבירי לפני הניתוח שאחריו יאסר עליך לדבר לשבועיים. זו לא בושה אם תכיני שלט "אני אחרי ניתוח אסור לי לדבר כלל" או משהו דומה, שיילך איתך לכל מקום, גם בבית נניח כשבא הדוור עם מכתב רשום. משום שתהיי בזמן זה לא במסגרות העבודה והלימודים, פנקי את עצמך גם במנוחה עמוקה. קחי את הזמן הזה בכיף ותראי שתפיקי ממנו תועלת רבה שתאפשר לך לאחר מכן לחזור למסגרת הנורמלית ביתר מרץ ושמחה.

ש מ ש א

New member
מסכימה עם דניאל

כמו דניאל, גם אני חושבת שיש המון ברכה בשתיקה, והעובדה שיש לך סיבה ותירוץ לשתוק היא מצוינת: אף אחד לא יחשוב שיש לך משהו נגדו, או שיצאת מדעתך. רוב הסיכויים שאחרי ימים אחדים תתחילי להרגיש את השלווה העמוקה ואת הנינוחות, ותפיקי מזה המון תועלת. אין צורך לברוח מן הבית בשביל לפתח את עצמך, הרי עצמך נמצא איתך בכל מקום בו תהיי. החוכמה היא לאפשר. לתת לעצמך את המרחב והחופש הפנימי. אני מאחלת לך החלמה קלה ובריאות שלמה, וגם שנה טובה. ענת

נטע148

New member
...

אני מסכימה איתכם לגמרי.. בהתחלה ראיתי את זה בתור משהו שנפל עליי משום מקום אבל עכשיו אני רואה את זה כמתנה.. זמן עם עצמי שאוכל לפתח את עצמי יותר. אני נמצאת כרגע בתקופה בחיים של "צומת דרכים" שאני צריכה לקבל כל מיני החלטות שישפיעו עליי הלאה וכבר המון זמן אני מסתובבת ברגשה מבולבלת שעירערה אותי והעלתה כל מיני שאלות לגבי מי אני ומה אני רוצה. אני חושבת שלא סתם זה קרה עכשיו, והתקופה הזו בשתיקה אולי תתן לי קצת יותר הבנה לגבי עצמי, כי בתקופת האחרונה הרגשתי שאני לא מכירה את עצמי טוב כמו שחשבתי. אני חושבת שאני צריכה לקחת פסק זמן מוחלט ולכן חיפשתי מקום שאוכל להעביר בו את השבועיים-חודש האלו..גם כדי שלא אצטרך לעמוד בפיתויים של לדבר, כי שנמצאים בסביבה של המשפחה והחברים זה הרבה יותר קשה וגם כי אני חושבת שזה יכול להיות טוב לי לצאת קצת מהעיר, אני מתעסקת באומנות, ושנוי אוירה בהחלט יכול לתרום לרעיונות ולעבודות שלי. חשבתי לעשות סדנת ויפסנה וגם בררתי על זה אבל לצערי מסתבר שהקורסים בחצבה מלאים עד נובמבר.. שמעתי שיש מקומות בצפון, חוות שאפשר לבוא לשם וגם להתנדב אבל לא מצאתי עדיין משהו.. אם יש לכם רעיונות אשמח לקבל :) תודה רבה על התגובות שלכם.. פעם ראשונה שאני כותבת בפורום וזה נותן הרגשה ממש מחממת :) שנה טובה.

roniia

New member
שתיקה בבית לעומת שתיקה במקום אחר

שלום לך נטע148 תשיקה בהחלט יכולה להפוך לברכה. מקום עם שתיקה מאולצת, שקורים לה לפעמים שתיקה נאצלת יכולה להיות קשה למי שלא רגיל להיות בשקט, בהתבוננות פנימה. יכולה לעורר ולהציף הרבה רגשות ותחושות, אם את אדם רגיש. תחשבי רק: מצב חדש לך שאת לא יכולה לדבר, מקום חדש, שתיקה של אחרים, לא רק שתיקה, בעצם חוסר קשר עם אחרים. זה לפעמים יוצר תחושה של בדידות ויכול להיות קשה. לי זה היה מאד מאד קשה בפעם הראשונה. אחרי תרגול של מדיטציה אישי ובקבוצה במשך תקופה ארוכה, התשיקה במסגרת קורסים כאלה הפכה באמת לברכה. לעומת זאת שהייה בבית או במסגרת שאנשים כן מדברים אבל מקבלים בהבנה את השתיקה שלך, יכולה לעזור לך. זה לדעתי. קורסים במצבה מועברים במסגרת יחסית נוקשה- יש בהם רק ישיבה, אין הליכה, הם נמשכים 10 ימים. ישנם מקומות אחרים: אני יכולה להמליץ על תובנה בעין דור. בקורסים של תובנה יש גם הליכה, גם ישיבות, גם יוגה או תרגול אחר בבקרים, 3 ארוחות רגילות, תמיכה ורגישות גדולה מצד המורים ומארגנים. גם במסגרת תומכת ורגישה, קורס וויפאסנה יכול להציף הרבה קשיים, זה לא מנוחה, זה לא מקום להעביר את הזמן. זו מסגרת לעבודת עומק, לרוב לא קלה. החלמה מהירה, רפואה שלמה ושנה טובה ! רוני

זמן שתיקה

האם שמעת על ה"ויפסנה" נמצאים 10 ימים בבית ספר שדה בערבה ולומדים מדיטציה ויפסנה . לא מדברים 10 ימים (אסור)בלבד עם המדריכים אם יש צורך בכך. זאת בהחלט חוויה. יש להם אתר באינטרנט. שיהיה לך החלמה מהירה.

למעלה