זמן

Zmanim

New member
זמן ../images/Emo22.gif

שלום לכולם/ן, לכל אלה שאינם עובדים בחוץ - איך אתם 'ממלאים' את הזמן? נכון, הטיפול בילדים גוזל זמן, אך לא את כולו. אז מה אתם עושים בזמן הפנוי

כמה ילדים? בני כמה? איפה?

הכל תלוי... מתייבש ונופל לא, סתם - כמובן שהכל קשור לבני כמה הילדים ומה הם עושים (הולכים למסגרות או בבית) ואיפה גרים (מזג אויר, פעילויות בחוץ) וכו'. אבל אני עובדת... אז אני בכלל לא אמורה לענות

Zmanim

New member
לא עובד בחוץ, ואין זמן פנוי ../images/Emo35.gif

איך זה

ronnieyuval

New member
לא יודעת... הזמן שלי מתמלא יופי

גם בזמן שלא עבדתי וגם בזמן שכן עבדתי. כשעבדתי, טוב זה ברור. כשלא עבדתי לאחר שילדתי את בתי, יומי היה מלא לחלוטין איתה. דאגתי לנו לפעילויות נון סטופ. היו לנו מפגשים עם חברים, חוגים, ומה לא... כשלא היה כלום הייתי יוצאת בכל מקרה. כשיוצאים תמיד מוצאים מה לעשות. נשארתי בבית כשנה וחזרתי לעבוד, ומה אני אגיד לך? בעבודה היה לי הרבה יותר קל, והרבה יותר זמן פנוי... אמנם הייתי במשרד אבל איך אפשר בכלל להשוות יום שלם עם ילדה ליום רגוע ושלו במשרד? עכשיו מזה שבועיים שאני לא עובדת כי כבר קשה לי עם הנסיעות והישיבה האינסופית על הכסא ואני רק מחכה ללידה (שבוע 38). והנה הפלא זה פלא - כל יום אני מוצאת לי משהו אחר לעשות. זה פשוט לא נגמר. לא יודעת להסביר... היום שלי פשוט מתמלא מעצמו. מצטרפת לעדי בשאלה - כמה ילדים? מה הגילאים? האם הם איתך בבית או במסגרת?

irisgh

New member
בקלות.

איך מעבירים את הזמן? בקלות. "טיפול בילדים גוזל זמן אבל לא את כולו" בהחלט את כולו. ודורש המון אנרגיה. ללכת עם ילד לסופר, ילד כמו יניבי האקטיבי שלי, אורך שעתיים (בעלי תמיד מתפלא על זה. אבל לו זה לוקח בדיוק אותו הדבר), ומתיש כמו 4 שעות. להיות עם ילד אקטיבי דורש המון כוחות, והתמודדות פיזית ונפשית. כשהילד מספיק להיות תינוק, ומתחיל לגדול, המון מההתמודדות היא במישור הנפשי. וזו השקעת אנרגיה אינסופית. להבדיל, בוא נגיד שאת/ה עובד מכ"ם. לא יכול לרגע להוריד את העיניים, תמיד להיות דרוך
. ולנסות להתנהג 'נכון'. למרות שאת מותשת, עייפה, חסרת סבלנות, רק רוצה רגע בשקט לעצמך עם כוס קפה. עד לא מזמן היה לי רק ילד אחד, שהלך בבוקר לגן (4 שעות, אבל הגן חצי שעה נסיעה). שלוש שעות לסידורים לבד, ללשתות כוס קפה בשקט, או אפילו לסרוק את האתרים האלה, זה לא באמת הרבה. ואם כבר יוצאים מהבית להביא את הילד לגן, הרי לא משתלם לחזור, אז עושים סידורים. וכל יתר היום איתו. זה בהחלט מעייף. ולמרות שהוא ישן בצהריים, להביא אותו ללישון זו התמודדות לא קטנה
עכשיו, יש גם תינוק. הפלא ופלא, בנתיים, התינוק הרבה יותר קל מהגדול. נכון, הוא מתעורר בלילה, ואין לי לא יום ולא לילה (עכשיו למשל 5 בבוקר). אז כדאי להשלים שעות שינה ביום. אבל עכשיו סופ"ש ארוך. אז הגדול לא הולך לגן. משמע - אין מתי להשלים שעות שינה. טוב, זה יצטרך להדחות ליום שני. עונה על השאלה? והזמן גם עובר מאוד בכיף. פה - sea world, lego land, גני שעשועים, בריכה, ואפילו סתם ללכת עם הילד לסופר. זה הכל בכיף. אבל אין מנוחה לרגע. ובכל זאת, לו הייתי יכולה, הייתי ממשיכה לחיות ככה עוד הרבה. זה בכל זאת הרבה פחות לחץ מאשר כאשר עבדתי (בארץ) + ילד.

למעלה