זמני אוטובוס, ברור של שטח

rand6

New member
זמני אוטובוס, ברור של שטח

שלום רב, אנחנו שוקלים לעבור ללפיד ויש לנו שתי שאלות: 1. ראיתי הודעות שקשורות לקו 7 של מרגלית בפורום אבל לא הבנתי בספו של דבר (גם לא דרך האתר של מרגלית) באיזה שעה בשעות הבוקר מגיע האוטובוס ללפיד (למשל הזית 9) ובאיזה שעה הוא מגיע לשדרות החשמונאים במודיעין. האם יש דיוק או שמדובר ברולטה, מכיוון שאשתי צריכה להיות ב - 7:50 בבוקר במודיעין. 2. האם יש מושג מה עושים עם השטח הפתוח שנמצא מול רחוב הזית\השיקמה ? תודה רבה רן

אירילה

New member
זמני אוטובוס - ברור של שטח

שלום רן 1. זמן ההגעה של אוטובוס ממודיעין ללפיד ,מרגע היציאה הוא כ 25 דקות ,כאשר הוא יוצא ואוסף נוסעים בתוך מודיעין יוצא לצומת שילת ,לפיד ,כפר אורנים ,חשמונאים ולמודיעין. חשוב לזכור כי שעה 7.00 בבוקר היא שעה בעייתית ,במיוחד בכביש 446 ליציאה ל 443 , לעיתים קרובות הפקק מגיע לצומת של אזור התעשיה של שילת ,כך שזמן הנסיעה רק עד לצומת שילת מלפיד יכול לערוך כ 20 דקות. וכפי שנאמר ,הכל תלוי בעומסי התנועה. 2. השצ"פ ליד הכיכר ,מיועד למרכז אזרחי מזה כבר 10 שנים ,ויכוחים עם חברת ערים מונע את הקמתו בשל תכניות להקמתו. אנחנו מקווים שעד סוף ה 121 יקום לנו המרכז. בהצלחה בכל אשר תפנו. גרשון

רן שלום

לגבי האוטובוס של מרגלית - לא הייתי סומך על לוח הזמנים שלו. להגיע למודיעין/צומת שילת ניתן בעזרת השכנים. לגבי השטח מול הזית - הכי טוב לברר את הסטטוס הנוכחי שלו בוועד. במקור, למיטב ידיעתי, הוא נועד לשטח מסחרי. אבל כרגע מנסים להפכו לפארק/שטח ציבורי. מקווה שעזרתי, יובל.

TakeOne

New member
לרן (וגם לנעה שמחפשת בית)

אוטובוסים - כפי שצויין, לא הייתי ממליץ להסתמך על השירות יותר מידי. השטח במרכז הישוב - למיטב ידיעתי (ואני לא מעודכן לגמרי) מיועד לכלול פארק רחב ידיים שישלב מתקני משחקים, פינות ישיבה וכד'. בקצהו הדרום-מערבי מתוכנן לקום המרכז האזרחי של הישוב, קרי - משרדי הוועד, דואר, ומבנים לשירותים קהילתיים נוספים. על מנת להתחיל בעבודה צריך לשנות את ייעוד הקרקע בתוכנית התב"ע. על פי תוכנית התב"ע הישנה של הישוב הקרקע מיועדת למרכז מסחרי גדול, שאין בו צורך בישוב כה קטן. שינוי התב"ע אורך זמן וצפוי להסגר במהלך השנה הבאה אז גם תחלנה (אני מקווה) העבודות להקמת מרכז הישוב. למיטב ידיעתי התוכניות מוכנות והכל ממתינים לאישור שיבוא לאחר שינוי התב"ע. פרטים מלאים תמיד תוכלו לקבל מגלית במזכירות הישוב. לנעה - ממליץ לך לפנות למתווכים באזור. אחד מהם, ג'קי פינטו, כותב לעיתים באתר הזה. קחו בחשבון שהביקוש עולה על ההיצע. בהצלחה.

מעבר ללפיד - לא הכל ורוד

שלום רן אני הייתי שוקלת אם לעבור ללפיד , יש בעיות סביבתיות רבות , שלא מטופלות בידי אף אחד מהקברניטים של הישוב לפי דעתי מכלול הבעיות הללו מפחיתות משמעותית מערך קניית הבתים בישוב , ופוגעת באורח החיים מצ"ב כמה דוגמאות: ברחוב הרי ירושלים והלאה לכיוון כפר האורנים , זה למעשה נתיבי איילון , בכביש עוברות כל יום מאות מכוניות מכפר האורנים ולפיד יחדיו מזהמות את האוויר , מסכנות הולכי רגל , מסכנות את תושבי לפיד לידיעתך בחצי שנה האחרונה היו כ3 תאונות דרכים בכניסה הראשית של לפיד ישנה אנטנה סלולארית ענקית בכניסה לישוב שמסכנת את בריאות תושבי הרי ירושלים , דיברתי בנושא עם מישהו שמבין בנושא והוא אמר שבגלל שהאופי הטופוגרפי של הישוב לא שטוח אלא קעור , יש סכנה גדולה יותר מקרינה גם לתושבים שאינם גרים בהרי ירושלים. מבני ציבור של לפיד (מגרש הכדורסל החדש , מועדון הנוער , הדואר) בכלל יושבים על אדמה של הישוב כפר רות , ואצלנו מעלימים מזה עין ?!?! באותו ישוב יש גם בעיה של פסולת אסבסט שגם משפיעה על הישוב שלנו . שינוי התב"ע בלב הישוב נמרח , ולכן אין פיתוח במרכז הישוב , אפילו מכולת אין , מה שמאוד מקשה ומאלץ לעשות קניות מחוץ לישוב .

אירילה

New member
אם הכל לא טוב ,למה אינך עוזבת ?

בעיות סביבתיות קיימות בכל מקום , הידעת למשל כי מודיעין אינה עיר נקיה ונחשבת לאחת המובילות באוויר מזוהם בגלל הבניה המסיבית? אנטנות סלולריות בכל מקום כמעט בארץ ,גם אם אינן נראות הן קיימות ,צמתים מסוכנים בכל מקום בארץ. תכנון לקוי של היזמים אשר הקימו את לפיד ,לא הותיר הרבה ברירות בפני אנשי הישוב ,האם עדיף להיות בלי בית נוער ,דואר? בנושא המכולת - עדיף שמכולת לא תהיה ,גם כך התושבים לא מקפידים על נקיון החוץ ולא הייתי מעוניין לראות משאיות של ספקים נכנות לישוב לפרוק סחורות ,גם כך גם התלוננת על מאות המכוניות העוברות בלפיד ומזהמות את האוויר. סופרמרקטים יש בהישג יד ובטווח קרוב - א.ת.שילת ,מודיעין,קרית ספר. גם בערים המכולות נעלמות והרוב קונים במרכזים הגדולים. מרכז אזרחי ,שנוי במחלוקת כבר הרבה זמן ,עד כמה שהיה ידוע לי, ערים התכוונה אז לבנות בית משרדים עם מספר קומות. כשרוצים לייעד מקום למטרות אזרחיות ובמיוחד לאור התכנון המקורי הלקוי מה של לפיד ,עדיף שהתכניות תבחנה עד הפרט האחרון ולא תהיה בכיה לדורות. לסיכום ,יש לנו בעיות כמו כל לכל ישוב ,אין ישוב ללא בעיות ,מערכת החינוך כאן היא מצויינת ,בי"ס יסודי מעולה ,גנים טובים ,תנועת נוער מעולה ,מתנדבים רבים בכל סוגי הפעילויות ומעל הכל תושבים נהדרים המרוצים מהמקום. גרשון

pini19

New member
אוכלוסיה טובה ומגוונת וזה מה שחשוב

דבר ראשון שאתה בא לגור בישוב מסוים תבדוק מי גר שם הישוב לפיד מתאים כמעט לכל אדם טוב שחפץ לגור יש בו חתך אוכלוסיה מגוון ועשיר כך שאף אחד לא חורג בו. אם אתה רוצה שאני אפרט לך מה הפאקים שיש לכל ישוב קהילתי באזור, תבין שלפיד הוא הפחות בעייתי מבניהם.

למה אינך עוזבת ????

למה שאני אעזוב ? למה שאתה לא תעזוב את הפורום ? אסור להביע דעה ? ואם כבר התחלנו , אז הבנייה בלפיד היא בין הלקויות בארץ , בתים סובלים מרטיבויות בחורף סדקים ושאר ירקות . על המלחמה הבלתי פוסקת עם שכנינו בכפר האורנים כבר דיברתי ? על המזבלה המכוערת שיש בין שני הישובים ? על הקיטוב שיש בין התושבים המשוייכים ל ז.פ ולעמותה השניה ? למה לא להציג את כל הבעיות , ולתת לבם להחליט אם הם רוצים או לא לגור כאן ?

pini19

New member
לשאול את דעת התושבים החדשים שנוספו

מי שרוצה לדעת אם ישוב טוב או לא טוב שישאל את המתגוררים החדשים שנוספו אלינו בתקופה האחרונה וישמע את דעתם, הם היחידים שבחרו לגור בלפיד לאחר שהתגוררו במקומות אחרים. אנחנו כתושבים ותיקים כבר לא כל כך אוביקטיבים לגבי הישוב , וסוחבים איתנו מטענים מיותרים מן העבר. הישוב לפיד עשה קפיצת מדרגה קדימה בשנים האחרונות והוא לא נופל מאף ישוב קהילתי באזור להיפך!! הוא ישוב הטרוגני עם חתך אוכלוסיה מגוון וסובלני, ולגבי העתיד שלו אני דווקא אופטימי. הבעיה בלפיד שהיא אגב בעית כל הישובים הקהילתים זה שלא רואים אנשים מסתובבים ומטיילים בחוץ. אני רוצה לציין לטובה את האנשים הדתיים שלפחות הם הולכים ברגל בשבת לבית כנסת וכל מי שעובר לידם זוכה לברכת שבת שלום. לסיכום: אני בוחר להסתכל על חצי הכוס המלאה שהולכת ומתמלאת בהתמדה. ולמרות כל הליקויים שציינת,(שאגב ניתנים לפיתרון,או שכבר ניפתרו) כדי ונעים לגור בלפיד!!!

מה הולך להשתנות ?

כתושבים ותיקים כבר לא כל כך אוביקטיבים לגבי הישוב , וסוחבים איתנו מטענים מיותרים מן העבר. (שתף אותנו) ..ולגבי העתיד שלו אני דווקא אופטימי (אני לא כלכך אופטימי) הבעיה בלפיד שהיא אגב בעית כל הישובים הקהילתים זה שלא רואים אנשים מסתובבים ומטיילים בחוץ (מעניין למה ?) מה הולך להשתנות בישוב הזה ? אנשים לא מסוגלים להכנס אפילו לפורום הזה מרוב מריבות אחד עם השני \ שניה אתה מדבר על ללכת ברחוב ?!?!

pini19

New member
השינוי קורה כל יום!! וגם אתה צריך .

גם אני כפליט של הרעה החולה שנקראת עמותות, הרגשתי על בשרי המון כאב ותיסכול. תקופה מאד ארוכה אפילו כעסתי על כל מיני אנשים, אבל הבנתי שלהסתובב עם בטן מלאה זה לא יעשה טוב לאף אחד, יותר מכל הבנתי שאם יש לך ביקורת אז יש לך 3 אפשרויות א. להביע אותה בקול רם אבל בצורה הוגנת ולא פוגעת(שהרי מי אני שאפגע באנשים שתורמים מזמנם בהתנדבות). ב.להתנדב בעצמי.(גם פה לא התגלתי כמתנדב חרוץ) ג.לעזוב( לאחר חיפושים קדחניים בכל הארץ לא מצאתי משהו יותר טוב) לכן החלטתי להתחיל בקטן: לכתוב בפורום,לצאת ולנקות את המדרכה ואולי לפגוש כמה שכנים,לעשות הליכה ולטייל בישוב אבל הכי חשוב הוא שהבנתי שכדי לחיות טוב בישוב קהילתי זה קודם כל זה להתחשב באנשים אבל יותר חשוב זה גם להבין אותם גם אם יש דברים שלא כל כך מוצאים חן בעינך. לגבי הדברים הטכניים שדיברת עליהם, אלו דברים שיבואו על פיתרונם והם לא כל כך פוגעים באיכות החיים. יש עוד עבודה בלפיד לעשות אבל הפעם היא צריכה להתחיל בנו התושבים ולא לגלגל אותה לגורמים הרשמיים, כי זה לא יעזור אם נראה בעיניים ישוב מסודר ונקי כל עוד הנשמה כועסת ופגועה. תודה ויום טוב

?

אני לא רוצה לדבר על המלחמות בין 2 העמותות כי זה לא דבר שישפיע על מישהו חדש שבא להתגורר בישוב ואני לא רוצה לדבר על זה שרק חלק מועט מהתושבים בא להתנדב ולהגן על החלק הגדול שלא ... אבלללל לגבי הדברים הטכניים שדיברת עליהם, אלו דברים שיבואו על פיתרונם והם לא כל כך פוגעים באיכות החיים כמות התנועה שיש בהרי י-ם לא פוגעת לך באיכות החיים ? אולי שכחת מה היה עד לפני הרמזור - פקקים עד הכיכר (אם זה לא פגיעה באיכות חיים אז מה כן) וכשחוזרים הביתה צריך להתקע אחרי אנשים קטנוניים מכפר האורנים שדואגים להאט כדי לעצבן את תושבי לפיד או לקחת סיכון שאתה תדרס עם הכלב על ידי אחד הטייסים של כפר האורנים שממהר להגיע הביתה ? והאנטנה מעל מגרש הכדורגל לא פוגעת באיכות החיים ? (לי כן) וזה שיש מדבר וצייה באמצע הישוב במקום מכולת (או בריכה) לא פוגע ? (לי זה כן פוגע)

למעלה