זמני הכנה בתנור

jen711

New member
זמני הכנה בתנור

אני מרגישה קצת מטופשת לשאול את זה אבל...
אני רק מתחילה לבשל ואני רוצה להכין אוכל בעיקר בתנור, במקום במחבת עם הרבה שמן.
הבעיה היא שאני לא יודעת איך לזהות שבשר מוכן.
אין לי מושג באיזה חום וכמה זמן להכין את זה בתנור.
אם אני מכינה לפי מתכון אז אני עושה מה שכתוב שם אבל מה אני עושה כשאני רוצה להכין משהו פשוט לגמרי?
מה שאני רוצה להכין זה חזה עוף, עוף חתוך לשניצלים, פילה סלמון.
אני מניחה שעדיף תבנית מכוסה כדי שזה לא יתייבש.
אבל איזה חום וכמה זמן, לפחות בערך?
את אימא אני לא יכולה לשאול כי היא אוהבת לטגן הכל עם לא מעט שמן.
אני באמת רוצה להתחיל להכין לעצמי אוכל לעבודה ומעדיפה בריא יותר.
תוכלו לעזור לי עם השאלה הפשוטה שלי?
 

Maldini Girl

New member
תשובות בערך

ככלל, ממליצה לעשות חזה עוף במחבת. זה נתח שדורש זמן צלייה קצר ומתייבש מהר. זה נכון גם לשניצלים. פעם הייתי עושה שניצלים בתנור על רשת, הייתי צולה על 180 מעלות כרבע שעה. בגדול את רוב חלקי העוף אני צולה על 180 והזמן משתנה לפי הנתח. לכרעיים בדר״כ לוקח שעה-שעה וחצי. לחזה עוף הרבה פחות. סלמון צולה על 180 בין 15-20 דקות (תלוי בעצמת התנור וברגישות שלכם לדג שהוא לא מת לחלוטין). עוד הצעה היא לקנות מדחום לבשר ולעבוד עם טמפרטורות שאפשר למצוא בקלות בחילוש בגוגל.
 

jen711

New member
תודה על התשובות

בחזה עוף התכוונתי לחזה עוף שלם.
הוא יותר עבה משניצלים.
אמור לא להתייבש כל כך מהר, לא?
כרעיים לוקח שעה-שעה וחצי? זה נשמע ממש הרבה.
 
כרעיים - שוקיים וירכיים

אני מכינה בתנור כאשר החלקים בתבנית מכוסה בנייר כסף למשך שעה לפחות,(180-200 מעלות)
אח"כ מסירה את נייר הכסף ואופה גלוי למשך 1/2 שעה בערך.
אם יש רוטב אני מזליפה אותו מידי פעם על החלקים. (בזמן שנאפה גלוי)

דג סלמון-עטוף בנייר כסף אני אופה בתנור מכוסה למשך 20-25 דקות , אח"כ מגלה את הדג, ואופה עוד 5-10 דקות מקסימום. (180 מעלות)

בהצלחה!
 

jen711

New member
טוב, כרעיים אני כנראה בכל מקרה לא אכין

אני מוזרה ולא ממש אוהבת להתעסק עם עצמות.
אני יותר בכיוון של חזה עוף.
 

jen711

New member
הכרעיים מגיעים עם עצם

וצריך לאכול מסביב לעצם.
אני לא אוהבת לאכול ככה.
מעדיפה לאכול חלק שאוכלים בשלמותו.
 

TCHM

New member
אפשר לקנות קרעיים או ירך/שוק בנפרד ללא עצם...

והם הרבה יותר טעימות ועסיסיות מחזה עוף ויותר "סלחניות"
בטיגון או אפיה.
 

Maldini Girl

New member
במקרה כזה

של חזה שלם, אפשר ללכת לכיוון של "כמו פסטרמה".
פעם הכנתי לפי המתכון הזה
http://www.thekitchencoach.co.il/איך-לבשל-חזה-עוף/
הוא עושה "כאילו פסטרמה" מחזה עוף שצולה בתנור, יש הוראות מדויקות ומפורטות, וזה היה מאד פשוט.
אני, לאחר ההכנה, פרסתי לפרוסות דקות ואכלנו יחד עם בצל מאודה ושעועית ירוקה.
 
למעלה