זמרים שיצאו מהארון

dory30

Well-known member
אבא שלי מאוד הזדעדע בעבר כשיהודית רביץ יצאה מהארון- והתקשה לשמוע שירים שלה תקופה ארוכה. אני בגישה אחרת: אלטון ג'ון, ג'ורג' מייקל ודומיהם עשו מוזיקה נפלאה ושרו על אהבה לנשים, גם כשידעו בלב כשהם אוהבים גברים. אבל, האם זה עושה את השיר פחות טוב? כסטרייט, אני חושב שכפי ששחקנים משחקים את מה שהם לא במציאות (נגיד נוצרי משחק יהודי ואדם בריא משחק נכה)- כך גם לזמרים מותר לשחק דמויות בשירים שלהם. או שלא?

פולגאר

Well-known member
אבא שלי מאוד הזדעדע בעבר כשיהודית רביץ יצאה מהארון- והתקשה לשמוע שירים שלה תקופה ארוכה.
אותי פוליקר הפתיע כשיצא מהארון.
אני בגישה אחרת: אלטון ג'ון, ג'ורג' מייקל ודומיהם עשו מוזיקה נפלאה ושרו על אהבה לנשים, גם כשידעו בלב כשהם אוהבים גברים. אבל, האם זה עושה את השיר פחות טוב? כסטרייט, אני חושב שכפי ששחקנים משחקים את מה שהם לא במציאות (נגיד נוצרי משחק יהודי ואדם בריא משחק נכה)- כך גם לזמרים מותר לשחק דמויות בשירים שלהם. או שלא?
הדוגמאות שנתת הם לזמרים ששרים באנגלית, לכן אין לך את האפשרות לדעת, אם התכוון לגבר או לאישה.

dory30

Well-known member
הדוגמאות שנתת הם לזמרים ששרים באנגלית, לכן אין לך את האפשרות לדעת, אם התכוון לגבר או לאישה.
ועדיין, אני מניח שאנשים רבים בבריטניה (ומחוצה לה) קיבלו שוק כשראו שהם כבר לא "במחנה שלהם". אגב, באותן תקופות היה להם טריק: לקחת בת לוויה, סוג של מקבילה ל "ידועה בציבור" ולהציג אותה כבת זוג. כיום, הצעירים יותר (כמו סם סמית') יוצאים מהארון כשהם כבר מתחילים את הקריירה. מה שלי חשוב אגב, זו איכות המוזיקה (שזה משהו סובייקטיבי) ולא מה הם עושים ועם מי בחייהם האישיים. כל השאר תפל.

יש אנשים שמתייחסים לאמנות בדרך טיפשית ולא מעניינת, כמו לבדוק אם האמן היה הומו או סטרייט. למשל קראתי מאמר שטוען ששוברט היה הומו כי יצר מוזיקה שקטה. צריך לבדוק את היופי של אמנות.

איכות המוזיקה לא סובייקטיבית, היא נקבעת לפי מדדים של ביטוי אמנותי וחוויה אסתטית. אני מסכים שהיא שקובעת.

למעלה